Найпотужніший пістолет світу в 1900-х роках -Mars.

Автоматичний пістолет Mars , також іноді відомий як Webley-Mars , був пістолетом, розробленим у 1900 році англійцем Г’ю Геббетом-Ферфаксом. Спочатку вона була виготовлена ​​Webley & Scott , а пізніше невеликими зброярами в Бірмінгемі та Лондоні.

Відомо, що автоматичний пістолет Mars доступний у різних калібрах: 8,5 мм, 9 мм і 45. Усі ці патрони були вузькими місцями з великим зарядом пороху, що робило версію .45 найпотужнішим пістолетом у світі на певний час.

У ньому використовувався унікальний довгий поворотний затвор, який викидав стріляні гільзи прямо назад, а механізм подачі незвичайний тим, що він витягує гільзи назад із магазина, а потім піднімає їх у казенну частину.

Опис пістолета досить гарно підсумовує це: “Ти з пістолетом підеш. Власне, не ти. Просто пістолет, коли він вилітає з ваших рук і потрапляє в кляту атмосферу”.

Автоматичний пістолет Mars був відхилений Британським військовим відомством як можлива заміна револьверам Webley & Scott, які тоді перебували на озброєнні британської армії, через неприйнятно потужну віддачу, значний спалах дула та механічну складність. Користувачі описали його як “відчуття, схоже на постріл з гармати, ніж з пістолета”, і сказали, що більше ніколи не хочуть використовувати його через його жахливу віддачу.

Капітан, який відповідав за випробування “Марса” у Військово-морській артилерійській школі в 1902 році, зазначив: “Ніхто, хто стріляв один раз з пістолета, не бажав вистрілити знову”. Стрілянина з пістолета Mars була описана як "особливо неприємна і тривожна".

Виробництво припинилося в 1907 році. Всього було виготовлено приблизно 80 одиниць. З того часу він став предметом колекціонування через свою рідкість і як приклад найдавніших розробок напівавтоматичних пістолетів.

Джерела:

en.m.wikipedia.org

quora.com

Канал залізна душа: https://t.me/+VFLow6OVTvM5ZGIy

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Залізна Душа
Залізна Душа@ZaliznaDuha

Пишемо обережно про небезпечне

914Прочитань
0Автори
5Читачі
На Друкарні з 24 січня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається