Нам не потрібні алгоритми…

Середньо статистичному веб розробнику, щоб вам не казали, не потрібні доскональне знання алгоритмів. Так, навіть бекендерам. Час розпочинати холівар. Та пролється кров.

Раунд Перший.

Давайте запитаєм будьякого розробника: Коли останій час він/вона використовували щось складніше за вбудовані в ту чи іншу мову програмування алгоритми? - Відповідь буде проста - майже ніколи. Для більшості задач, з якою ми зустрічаємось кожного разу, є багато вбудованих функцій, багато написаних бібліотек, котрі економлять час, а значить економлять і грощі витрачені на нас - розробників. Бо реалізувати це самим нам займе час: написання, дебагінг, тестінг і ще довгий час виловлювання помилок, які прогавили.
Так інколи треба побудувати шось складніше за те шо я описую, але все це можна нагуглить в два кроки, сподіваюсь вас ще не забанили. Тай ChatGBT може вам допомогти в цій задачі.

Раунд Другий.

Де ми переважно зустрічаємось з алгоритмами? Так це вводить в жах усіх джунів (початківців) і іноді мідлів (середнячків) та сеньорів (матьорих) - співбесіди. На мій погляд це робиться в деяких випадках: відсіяти людей та реально протестувати.

Почнемо з першого. Чього саме відсіяти? На мій субєктивний погляд - знання алгоритмів не додає плюсів на співбесіді. Знати алгоритми та правильно використовувати - різні речі. Складнощі в коді там де вони не потрібні плюсом не будуть, а зроблять з вашим кодом дуже складно підтримувану річ, яку скоріш за все перепишуть, коли буде час. Тобто ніколи. Так, це питання може показати обізнаність та глибину знань - не більше. А ось відсіяти на ньому просто, бо багато хто з нас забуває чи не приділяє час цій темі. Відверто кажучи, багато стартапів чи проектів не так і складні, як здаються навіть розробникам.

В дєяких випадках, коли ви реально ідете на співбесіду до компанії, що має проекти чи спеціалізується на проектах з високим навантаженням питання аулгоримів - гостре. І розуміння чим і як відрізняється О(n) та О(log n) - має значення. Продовжувати це розписувати не маю бажання.

Раунд третій - останій.

Я маю намір підняти тему, сказати те, що початківцям, багатьом мідлам не потрібні алгоритми так, як розписано в книжках. Краще приділяти увагу технологіям, контрі знаходяться у вас в руках. Я не хочу давати читачу виправдання за те шо у вільний час ви не вчитесь. Ми ніколи не знаємо який стартап стане єдинорогом та замість 2-3 користувачів на ньому будуть сидіти мільйони. А скільки стартапів вбив поганий код навіть уявити складно.

Я сподіваюсь що у вас зявиться жага відповісти на питання: Чи потрібні вам алгоритми? - з правильно ракурсу.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
П
Панда-хацкер@panda

48Прочитань
0Автори
2Читачі
На Друкарні з 9 травня

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається