Нерозлучні брати-близнюки хочуть підкорити італійський футбол

У «Чезені» грають близнюки Стівен і Крістіан Шпенді. Вони народилися в один день 19 травня, обом по 20 років, і обоє нападники. Їхні батьки переїхали до Італії з Албанії на початку 90-х. Мати працювала офіціанткою, батько — мулярем. Саме він передав хлопцям захоплення футболом.

Із братів Шпенді здібніший Стівен. Його вважають одним із найталановитіших футболістів Серії C. Зараз він найкращий бомбардир серед гравців до 20 років у всіх професійних лігах Італії. Цього сезону Стівен забив 12 голів у 30 матчах.

У Крістіана Шпенді здобутки скромніші — 17 матчів і 1 гол цього сезону. На відміну від свого брата-близнюка він не гравець основи, але іноді грає в атаці разом із братом. У школі вони користувалися своєю неймовірною схожістю, щоб заплутувати вчителів, а зараз можуть користуватися цим на футбольному полі.

THE SHPENDI BROTHERS TO MISS THE MATCH WITH OLBIA
«Ми з Крістіаном схожі, як дві краплі води. Багато людей плутають нас. А в школі вчителі сварили його, думаючи, що це я», — каже Стівен.

Поки що брати нерозлучні. Вони вже пройшли шлях від аматорських клубів до регіональних чемпіонатів і професіоналів. Разом були на перегляді в «Болоньї», «СПАЛі» та «Сассуоло», але ці клуби їх не взяли, сказавши, що брати погано розвинуті фізично. Шпенді почали грати в «Сан-Марино». Невдовзі місцевий тренер очолив молодіжку «Чезени» і взяв братів із собою. Минулого сезону вони стали чемпіонами Примавери 2. Стівен забив більше голів, ніж зіграв матчів — 23 у 20 іграх. Крістіан відзначився 15 голами у 17 матчах. У фіналі Суперкубка проти «Удінезе» вони зробили по дублю. Тепер близнюки в першій команді, а «Чезена» в плей-офф бореться за вихід до Серії В.

«Чезена — фантастичне місце, ідеальне для зростання, — каже Стівен. — Мої товариші по команді влаштували мені чудовий прийом, і я намагаюся перейняти деякі секрети в інших нападників. Я наполегливо працюю щодня, щоб максимально використати цю чудову можливість. Що ж до Крістіана, то в нього було не так багато можливостей, але я впевнений, що він розкриється і його час прийде. Ми живемо разом, і після кожної гри обмінюємося думками про те, як вона пройшла, іноді ставимо один одному оцінки».
Calcio C, Stiven e Cristian Shpendi hanno conquistato Cesena: "Essere  gemelli è speciale" VIDEO

Агентом братів Шпенді є Фалі Рамадані, який займається справами багатьох відомих футболістів, зокрема К’єзи, Сане, Кулібалі. Можливо, незабаром він знайде братам нове місце для зростання і продовження кар’єри, принаймні за Стівеном Шпенді уже стежать скаути клубів Серії А. Однак, завдання близнюків зараз — вивести «Чезену» у півфінал битви за просування в класі.

«Футбол у Серії С — це справжній, фізичний, дорослий футбол, — каже Стівен Шпенді. — Інша планета порівняно з юнацькими командами. І я переконаний, що це правильний крок, щоб якомога швидше потрапити до Серії А і здійснити свою мрію. Я кажу своїм одноліткам, щоб вони не боялися опускатися в цю категорію: це важливий тренувальний майданчик, на якому варто грати».

Підписуйтесь на Телеграм-канал «Зона трекварті»

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Зона трекварті
Зона трекварті@trequarti_calcio

264Прочитань
9Автори
10Читачі
На Друкарні з 11 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається