Огляд криптоновин: 50 Cent у клубі хакнутих, дипфейки Ілона Маска, Strike розширяється

Зміст

У криптовалютній індустрії кожен день приносить нові виклики та досягнення. Від незаконних схем з використанням імен знаменитостей до ініціатив, які обіцяють зробити революцію у взаємодії з криптовалютами. Що ще цікавого чекає на нас у світі криптоінновацій?

50 Cent “у клубі” зірок зі зламаними акаунтами

Останнім часом зросла кількість хакерських атак на акаунти знаменитостей у соціальній мережі Х. Зловмисники використовують їхні профілі для просування шахрайських мемкоїнів знаменитостей. Зокрема, нещодавно жертвою став відомий репер Кертіс Джеймс Джексон III, більше знаний як "50 Cent".

Шахраї створили новий криптотокен під назвою "GUNIT" і використовували акаунт репера для залучення більшої кількості інвесторів. Вони застосували так звану схему "pump and dumb". Вона полягає в тому, що шахраї зазвичай поширюють неправдиву або оманливу інформацію, щоб створити ажіотажний попит, який "розкачує" ціну акцій, а потім "скидають" її, продаючи свої власні акції за завищеною ціною.

21 червня Джексон опублікував у своєму Instagram повідомлення про те, що його акаунт у X і вебсайт були зламані, а значна сума грошей жертв була виведена через шахрайський проєкт.

"Twitter швидко заблокував мій акаунт. Хто б це не зробив, він заробив $300 000 000 за 30 хвилин", - сказав Джексон, додавши, що він не має ніякого відношення до цієї криптовалюти.

Репер опублікував три зображення, на яких зображені пости інших членів криптоспільноти, що обговорюють GUNIT. На графіках видно різкий стрибок ціни, за яким послідувало стрімке падіння.

Дані DexScreen вказують на те, що кілька адрес гаманців продають значні обсяги токенів. Чотири акаунти продали мемкоїнів на суму понад $100 000 після того, як вони були прорекламовані на акаунті репера X.

Дипфейки з Ілоном Маском “процвітають”

Окрім проблеми з хакерськими атаками на акаунти знаменитостей на X, останнім часом збільшилася кількість дипфейків з власником мережі Ілоном Маском. Упродовж кількох останніх місяців шахраї використовують згенеровані штучним інтелектом відео з інвестором, аби обдурити користувачів і виманити їхні гроші. 

Днями відбулася 5-годинна трансляція, яка зібрала понад 30 000 глядачів, де використовувалися напівпікселізовані відео з Ілоном Маском. У відео демонстрували фрагмент, в якому Маск вів пряму трансляцію під час заходу компанії Tesla. 

У відео голос підприємця, створений за допомогою штучного інтелекту, закликав глядачів зайти на сайт і внести свою криптовалюту для участі в розіграші. Під час трансляції просили робити пожертви у BTC, ETH та DOGE. Повторюване повідомлення обіцяло "автоматично повернути подвійну суму криптовалюти, яку ви внесли".

Обліковий запис "@elon.teslastream" видавав себе за компанію Tesla і мав іконку верифікації на сторінці. Наразі Google видалив і відео, і сам канал.

Solana Foundation запроваджує нову функцію

Solana Foundation представляє нову функцію, яка обіцяє інтегрувати блокчейн до будь-якого вебсайту за допомогою посилання. 25 червня компанія оголосила про запуск Solana Actions і блокчейн-посилань ("блінків"). Вони дозволяють будь-якому вебсайту, який може відображати URL-адресу, виконати транзакцію Solana. Нова функція може бути використана для краудфандингу, онлайн-покупок та голосування.

Джон Вонг, керівник відділу екосистемної інженерії Solana Foundation, розповів, що Actions and Blinks дозволить відправляти кошти безпосередньо з гаманця Phantom, купувати NFT на Tensor, голосувати за проєкти Realms, підписуватися на розсилки та контент Acess Protocol, обмінюватися криптовалютами на біржі Jupiter і т.д. 

"Ми повинні достукатися до "першого мільярда" користувачів там, де вони вже є - в їхніх улюблених додатках і на вебсайтах", - сказав Вонг.

Для посилення безпеки запуск відбувається з використанням дозволених доменів від партнерів Solana, серед яких Jupiter, Helium, Truffle, Phantom і Backpack.

Найприбутковіші криптосектори першої половини 2024 року 

Нещодавно були оприлюднені найприбутковіші напрямки криптоіндустрії в першій половині 2024 року. За даними BitEye, CoinGecko та Wu Blockchain на першому місці знаходяться мемкоїни, які принесли 1834% прибутку.

Нові токени, такі як Brett (BRETT) і BOOK OF MEME (BOME) захопили увагу інвесторів, зокрема BRETT злетів на 14 353,54% від ціни запуску.

На другому місці - сфера токенізації реальних активів, яка принесла інвесторам 214% доходу. Сектор штучного інтелекту також продемонстрував високі показники - із середньою прибутковістю 71,56% він посів третє місце. Такі токени, як Arkham (ARKM) і AIOZ Network (AIOZ) продемонстрували значний приріст, що відображає дедалі більшу інтеграцію ШІ з технологією блокчейн. 

Головні криптовалюти продемонстрували значні результати: BTC виріс на 45% з початку року, а ETH - на 49,65% за той самий період.

Крім того, платформи першого рівня принесли в середньому 43% доходу. Незважаючи на зростання в цих сферах, колись провідний сектор DeFi зазнав труднощів. Ігрова індустрія та децентралізовані фінанси відстали від конкурентів, але все ж змогли зафіксувати скромний приріст у 19% та 3%. 

Strike розширює свій цільовий ринок

Strike, платіжний додаток на базі мережі Bitcoin Lightning Network, офіційно запустився у Великобританії, значно розширивши свій цільовий ринок до 100 країн по всьому світу. Про це стало відомо з публікації офіційного акаунту Strike в X.

Заснований Джеком Мюллерсом, проєкт має на меті зробити біткоїн більш доступним і функціональним для звичайних користувачів за допомогою свого мобільного додатку, який використовує Lightning Network для швидких і недорогих транзакцій. 

Запуск Strike у Великій Британії передбачає кілька ключових особливостей для місцевих користувачів. Клієнти можуть купувати біткоїни напряму, використовуючи безплатні необмежені депозити в фунтах стерлінгів зі своїх банківських рахунків, які підтримують цю функцію.

Крім того, додаток дозволяє здійснювати автоматичну конвертацію, заплановані періодичні покупки та самостійне зняття коштів. Користувачі можуть продавати біткоїни й виводити кошти на свої банківські рахунки, переказувати на гаманці для самостійного зберігання або здійснювати миттєві платежі через мережу Bitcoin або Lightning Network.

Використання Lightning Network дозволяє здійснювати швидкі та економічно ефективні мікроплатежі, усуваючи деякі проблеми масштабування, пов'язані з традиційними транзакціями в Біткоїні. Користувачі Strike отримують Lightning-адресу у форматі [email protected], чим спрощують процес отримання платежів у порівнянні зі складнішими інвойсами Lightning.

Не знаєш, що подивитись сьогодні? Нова підбірка відео про криптовалюту:

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Владислав Гринів
Владислав Гринів@hryniv_vlad

Digital-журналіст

725Прочитань
2Автори
4Читачі
На Друкарні з 8 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається