Огляд серіалу Міст

Сьогодні поговоримо про серіал Міст, який підняв планку детективів на захмарний рівень. За сюжетом двох поліцейських з різних країн викликають на одне й те саме місце злочину. Труп жінки лежить посередині моста без явних ознак насильницької смерті. Здається, що перед нами типова зав'язка детективного серіалу. Але з’ясовується, що людина розпиляна на дві рівні частини. Одна лежить на території, підконтрольній Швеції, інша - Данії. Сюжет картини з перших кадрів перестає бути тривіальним та одразу будується на декількох сюжетних лініях. Одна з них – це розповідь про двох поліцейських, котрі починають розслідування вбивства. Перша це детектив Сага Норен зі Швеції - дівчина з трохи дивною відмінністю у поведінці, а точніше з синдромом Аспергера, хоча по ходу серіалу про це жодного разу не кажуть. Вона має звичку перевдягатися привселюдно, вітається з усіма однаково та створює десятки комічних ситуацію лише своєю появою у кадрі.

Детектив Норен є головним двигуном розслідування та невпинно пропонує нові ідеї через те, що вміє цілковито концентруватися на одній справі. Вона відноситься до всіх байдуже, але, водночас, по ходу історії, її персонаж розвивається лише за рахунок інших людей. Якщо у першому сезоні вона здається сухою та млявою дівчиною, у якої проблеми з головою, то це лише заслуга акторки, яка змогла вжитися у роль доволі складного персонажу. Якого ви навряд чи ще колись зустріните на екрані. Другий детектив з Данії, Мартін Ро’де має деякі сімейні проблеми та по ходу усієї першої серії боїться сідати, потім самі дізнаєтесь чому. Він типовий добряк з серіалів, котрий відкрито спілкується, жартує, має інфантильні погляди на життя та легко затуляє очі на поліцейський статут. Він більше діє на інстинктах і це інколи справді працює. Персонаж Мартіна Ро’де особливо нічим не виділяється, його персонаж більше покликаний стабілізувати Сагу та конфліктні ситуації навкруги неї. Усі інші гілки у сюжеті стосуються другорядних персонажів, які то допомагають вбивці чи потім будуть самі вбиті. І якщо у перших серіях ви можете трохи заплутатися у кількості людей на екрані та втратити суть, якщо будете неуважно, то вже у третій серії усе стане на свої місця. Протягом усього серіалу автори будуть підкидати абсолютно автономні історії деяких персонажів задля прокрутки сюжету уперед. Але зроблено це майстерно та герої не виглядають мовчазними деревами  на фоні скандинавських колоритів. У серіалі цікава не тільки основна лінія, але також і розвиток життя і смерті інших персонажів.

Повний огляд за посиланням https://youtu.be/Hwqx4Ad0gUk

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
СЕРІАЛЬНИЙ КЛУБ
СЕРІАЛЬНИЙ КЛУБ@serialsnewsua

усе про серіали

4.6KПрочитань
0Автори
13Читачі
На Друкарні з 28 жовтня

Більше від автора

  • Огляд серіалу Періш / Parish

    Типові історії з простим сюжетом, майже завжди мають легкий комерційний успіх. Але подібну тезу можна прикладати до великих фільмів у прокаті, де люди йдуть на харизматичного Стейтема чи Скалу Джонсона.

    Теми цього довгочиту:

    Серіал
  • Огляд серіалу Пальм Рояль / Palm Royale

    Раз у рік на якомусь сервісі точно виходить картина про заможних американок з минулого століття, які живуть своє найкраще життя і раптом до них підбирається хтось з низів та усе псує. Це вже стало класикою і наразі усе це виглядає як викидання грошей за вітром.

    Теми цього довгочиту:

    Серіал

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається