Олександр Лук'яненко і "Обухівтранс": Зловживання, корупція та монополія на ринку перевезень

Через які "гріхи" Олександра Лук'яненка виключили з лав депутатів, як його фірма стала фактично монополістом на ринку приміських перевезень в Обухові, та хто насправді може стояти за скандальним перевізником?

Співробітники компанії-перевізника ТОВ "Обухівтранс", на умовах конфіденційності, розповіли редакції СтопКору, що адміністрація фірми на чолі з Олександром Лук'яненком регулярно затримує виплату заробітної плати, яка розділена на дві частини - офіційну мінімальну й неофіційну в конвертах. Більше про це в більших деталях можна прочитати тут:

https://www.stopcor.org/ukr/section-suspilstvo/news-hto-krishue-podatkovogo-uhilyanta-za-obuhivskim-pereviznikom-lukyanenkom-mozhut-stoyati-eksposadovtsi-koda-07-08-2024.html


Журналісти також виявили ймовірні інструменти податкової "оптимізації", якими користується "Обухівтранс": не обліковує готівкову виручку від автобусів у повному обсязі, не видає пасажирам квитки, не працевлаштовує всіх водіїв офіційно та орендує транспорт за 50 грн/місяць, що не відповідає ринковим цінам. Усе це може вказувати на масштабну схему ухилення від сплати податків.

Йдеться також про Дмитра Назаренка, який виконував обов'язки голови Київської обласної державної адміністрації з 25 січня по 10 квітня 2023 року. У 2000-х Назаренко почав кар'єру у бізнесі - працював директором ТОВ НВП "Машхімнафтосервіс" і ТОВ "Техмас". У 2015 році його призначили головою Тростянецької районної державної адміністрації Сумської області, одночасно він став депутатом Тростянецької райради.

А 2018 року він потрапив до Київської ОДА, де у 2020-му став першим заступником тодішнього губернатора Олексія Кулеби.

За даними інсайдерів, Олександр Лук'яненко зав'язав дружні відносини з Дмитром Назаренком у 2022 році під час організації евакуації з Ірпеня та Бучі. Назаренко на той час був заступником голови, а згодом і в.о. голови КОДА. Він пішов зі своєї посади після гучного корупційного скандалу, пов'язаного з ймовірним розкраданням сотень мільйонів гривень, виділених на відбудову житла в області, розпродажем місць у системі "Шлях" для виїзду чоловіків за кордон та іншими можливими зловживаннями.

Під час евакуації Лук'яненко відправив туди приватних перевізників, які працюють у нього на маршрутах. Після евакуації він отримав відзнаку "Золотий Тризуб", фактично привласнивши собі героїчні заслуги підлеглих та, за інформацією джерел, отримав мільйонне відшкодування з бюджету. Припускають, що премією він міг поділитися з Назаренком, за що і був представлений до нагороди.

Крім того, представники галузі стверджують, що Дмитро Назаренко в травні 2023 року чинив тиск на перевізників, вимагаючи відмовитись від маршрутів у Київській області на користь ТОВ "Обухівтранс".

Сам Лук'яненко у розмовах підкреслював, що нібито має бізнес-зв'язки і протекторат Олексія Кулеби, який зараз працює в Офісі Президента. Цікаво, чи відомо самому пану Кулебі про те, що його прізвищем і посадою у сумнівних комунікаціях користується і прикриває свої інтереси такий токсичний персонаж, як Олександр Лук'яненко?

Редакція СтопКору намагалась зв'язатись із Дмитром Назаренком для отримання коментаря з приводу зазначеної інформації. Проте пан Дмитро кинув слухавку після того, як ми представились і повідомили, що цікавимось темою перевезень і ТОВ "Обухівтранс".

Нагадаємо, після низки скандалів і кримінальних справ, ВО "Батьківщина" виключила Лук'яненка з лав партії та відкликала його з Обухівської міської ради як місцевого депутата. 

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Gavin Frost
Gavin Frost@ELKXdRWsa7Fp5SI

2Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 16 вересня

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається