Основи фондового ринку

Що таке фондовий ринок?

На фондовому ринку акції купують і продають індивідуальні та інституційні інвестори. У сучасну епоху процес здійснюється в електронному вигляді за допомогою основних фондових індексів, таких як Nasdaq, FTSE 100 і DAX , кожен з яких відображає ефективність кошика складових акцій.

Ці акції відстежуються ринковим індексом, щоб отримати значення для індексу на основі методології зваженої ринкової капіталізації. Це означає, що велика зміна ціни однієї великої акції може вплинути на індекс, у якому вона котирується.

Що таке акції?

Фактично акції є сертифікатами власності даної компанії. Вони випускаються компанією для залучення капіталу для зростання , і ціна коливається залежно від результатів діяльності компанії. Вони можуть бути зареєстровані на фондовому ринку (публічні) або можуть бути доступними лише для приватних інвесторів (позабіржові або позабіржові акції). Акції, що зазвичай торгуються, включають Boeing, Xerox і Apple, остання з яких торгується на Nasdaq 100, Dow Jones і S&P 500 .

Такі події, як запуск продукту, призначення нового генерального директора та оголошення про прибутки, — це всі випадки, які можуть змінити ціну акцій і вплинути на вибір акцій. Інші з цих факторів обговорюються в розділі «Як вибрати правильний запас» нижче.

Акції, з іншого боку, стосуються пропорційного володіння акціями в одній конкретній компанії. Наприклад, володіння 50 000 акцій компанії з 1 мільйоном акцій в обігу дасть інвестору 5% акцій власності.

Як торгують акціями?

Коли мова йде про наближення до акцій, слід зробити важливу різницю між торгівлею та інвестуванням .

Торгівля

Трейдер потенційно може заробити (або втратити) гроші, спекулюючи цінними паперами протягом коротшого періоду часу. Часто трейдери зосереджуються на технічних моделях, використовуючи такі методи, як скальпування та денна торгівля, часто використовуючи короткострокові часові рамки, такі як десятихвилинні графіки.

За допомогою онлайн-торгівельних платформ трейдери можуть відстежувати ефективність акцій разом із цінами на вході та виході .

Інвестування

Інвестор потенційно може заробляти гроші, торгуючи акціями, по суті , купуючи актив, часто через брокерський рахунок, і тримаючи його протягом більш тривалого періоду часу . Протягом цього періоду він може сподіватися отримати дивіденди та відсотки, а також отримати вигоду від довгострокового збільшення вартості, кульмінацією якого стане продаж акцій.

Ця стратегія «купуй і тримай» може передбачати утримання акцій протягом щонайменше п’яти років. Зосередження на «загальному прибутку» означає, що відсотки, дивіденди, розподіл і приріст капіталу враховуються під час розрахунку загального доходу від даної акції.

Як почати торгувати акціями

Найпростіший спосіб розпочати торгівлю або інвестувати в акції — через торгову платформу/онлайн-брокерський рахунок, який можна налаштувати просто за допомогою підтвердження особи та вибору методу фінансування. Знайти брокера з низькою комісією важливо для більш активних трейдерів, оскільки вони, природно, платитимуть більше комісій, ніж ті, хто торгує з меншим обсягом.

Інвестори також повинні вирішити, чи вибрати індивідуальні акції чи взаємні фонди. Окремі акції, як згадувалося вище, представляють частку корпорації, тоді як взаємні фонди об’єднують ряд акцій, причому керовані фонди прагнуть перевершити ринок, а біржові фонди або ETF відстежують індекс.

Початок торгівлі акціями: контрольний список

  1. Встановіть торгові цілі

  2. Виберіть правильного брокера

  3. Досліджуйте ключові компанії

  4. Тримайте диверсифікований портфель

  5. Практика управління ризиками

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Форекс Бокс
Форекс Бокс@forexbox

3.6KПрочитань
8Автори
10Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається