Основи гнучкого бізнес-планування

В кризові періоди класичне планування не діє. Коли навколо все змінюється кожного дня, потрібно бути гнучким і вміти оперативно змінювати плани.

Збирайте максимальну інформацію про свою галузь і систематизуйте її

Без досліджень бізнесу не існує, тому що підприємець має розуміти проблеми галузі та запити споживачів. Чим краще проведені дослідження, тим краще для бізнесу, тим легше керувати справами.

Фокусуйтеся на головному

До будь-яких фактів, даних, графіків, статистики та цифр ставте питання «Що є головним?», «Що потрібно бізнесу тут і зараз?». Відповіді занотовуйте та рухайтеся в цьому напрямку.

Проаналізуйте цілі

Цілі змінюються — це звичний процес. Від початку року до сьогодні цілі могли змінитися. Тому зробіть «прибирання» у бізнесі, поставте до кожної з цілей питання «Чи актуальні вони на сьогодні?». Якщо ні, то відкидайте такі або відкладайте на потім.

Розробіть декілька стратегій

Чим більше варіацій, тим краще для бізнесу. На час кризи розробіть декілька варіантів розвитку подій. До кожного плану дій ставте запитання «Що буде, якщо...?». Запитання підштовхнуть до правильного вибору одного або декількох варіантів.

Створіть систему показників

Потрібно розписати показники та індекси, що демонструватимуть поточний стан справ.

Розробляйте короткотермінові плани

Кризовий час для короткотермінових планів. Тому занотовуйте цілі, відслідковуйте прогрес, змінюйте плани, плануйте далі.

Більше корисного — в нашому телеграмі «Український Бізнесмен».

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Український Бізнесмен
Український Бізнесмен@ukr_businessman

1.1KПрочитань
1Автори
26Читачі
На Друкарні з 17 травня

Більше від автора

  • Dyson: 11 факторів успіху компанії

    Ревеню Dyson у 2023 році перетнуло рекордні $9 млрд (це щонайменше 21 ескадрилья F-16 або 100 танків Challenger 2). Сьогодні компанія може дозволити собі інвестувати $11 млн на тиждень (!) у майбутнє: штучний інтелект, роботів та принципово нові акумулятори.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • Мерч: що це, навіщо він потрібен і як зробити

    Мерч це ефективний спосіб підвищити впізнаваність бренду та лояльність клієнтів. Його унікальність в універсальності, адже будь-яка компанія може розробити корисну та привабливу фірмову продукцію, незалежно від сфери її діяльності.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • 14 способів посилити довіру до бізнесу

    Довіра це фундамент, який є необхідним етапом у побудові здорових стосунків як між людьми, так і між бізнесом і клієнтом.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається