Пам'ятна монета 2 євро 2005 року, Ватикан🇻🇦 (Всесвітній день молоді в Кельні)

2 Євро 2005 року - пам'ятна монета, Ватикан

👥20-й Всесвітній день молоді, проведений у Кельні в серпні 2005 року

🔘У центрі монети зображено Кельнський собор і комету, що пролітає над ним. Напис XX GIORNATA MONDIALE DELLA GIOVENTÙ зроблено у верхній частині центру, розділеного хвостом комети та двома шпилями собору, один з яких виходить у зовнішнє кільце.

🔘Зовнішнє кільце містить напис CITTÀ DEL VATICANO у нижній половині та дванадцять зірок Європейського Союзу у верхній половині, із знаком року та знаком монетного двору (R), які розділяють їх у верхній частині.

📍 Факти про монети

💰Найдорожча монета Ватикану в 2 євро

Вартість пам'ятної монети 2 євро 2005 — Ватикан:

💵Ebay нещодавно продано: ⛔️Останнім часом не було в продажу

💵Продаж на Ebay: 228 доларів США

⚡️Тираж: 100 000

Відео 2 Євро 2005 року - пам'ятна монета, Ватикан (українські субтитри)

📰 Контекст монет

👉XX Всесвітній день молоді був католицьким молодіжним фестивалем, який розпочався 16 серпня і тривав до 21 серпня 2005 року в Кельні, Німеччина, в честь 20-ї річниці першого Всесвітнього дня молоді, проведеного в 1985 році.

Всесвітній день молоді в Кельні в серпні 2005 року

👉Це був перший Всесвітній день молоді та закордонна поїздка Папи Бенедикта XVI, який приєднався до фестивалю 18 серпня. Цю зустріч ухвалив попередній папа Іван Павло ІІ під час Всесвітнього дня молоді в Торонто 2002 року. Темою було «Ми прийшли поклонитися Йому» (з Матвія 2:2).

👉Близько 400 000 молодих людей з 200 країн світу відвідали протягом тижня, а більше 1 000 000 приїхали на вихідні. До них приєдналися близько 600 єпископів і кардиналів, а також 6600 репортерів.

⛪️Кельнський собор — католицький собор у Кельні, земля Північний Рейн-Вестфалія. Це резиденція архієпископа Кельна та адміністрації архієпархії Кельна. Це відомий пам'ятник німецького католицизму та готичної архітектури, який був оголошений об'єктом Всесвітньої спадщини в 1996 році.

Кельнський собор

👉Це найвідвідуваніша пам’ятка Німеччини, що приваблює в середньому 20 000 людей на день. Заввишки 157 м (515 футів) собор є найвищою церквою з подвійними шпилями у світі, другою за висотою церквою в Європі після собору Ульма та третьою найвищою церквою будь-якого типу в світі. Це найбільша готична церква в Північній Європі та має другі за висотою шпилі. Вежі двох величезних шпилів надають собору найбільший фасад серед усіх церков у світі. Хори мають найбільше співвідношення висоти до ширини, 3,6:1, серед усіх середньовічних церков.

👉Будівництво Кельнського собору почалося в 1248 році, але було призупинено приблизно в 1560 році незавершеним. Спроби завершити будівництво почалися приблизно в 1814 році, але проект не був належним чином профінансований до 1840-х років. Споруда була завершена відповідно до початкового середньовічного плану в 1880 році.

👉Середньовічні будівельники Кельна спланували грандіозну споруду для розміщення мощівниці Трьох Королів і відповідали її ролі місця поклоніння імператору Священної Римської імперії. Незважаючи на те, що Кельнський собор залишився незавершеним протягом середньовіччя, він зрештою став об’єднаним як «шедевр виняткової внутрішньої цінності» та «потужне свідчення сили та стійкості християнської віри в середньовічній та сучасній Європі». Вища за собор лише телекомунікаційна вежа.

🔗Посилання:

📍https://linktr.ee/wom_ua

📊Пам'ятні монети 2 Євро - таблиця всіх монет

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
World of Mintage
World of Mintage@womua

Нумізматика, філателія

679Прочитань
0Автори
7Читачі
На Друкарні з 19 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається