Печиво з передбаченнями - бізнес ідея з розрахунками

Зміст

Вступні дані

Найбільшого поширення такий продукт набув у Сполучених Штатах Америки. Там печиво виробляють найрізноманітніші фірми - від найбільших до скромних домашніх підприємств. Це дає змогу не тільки покрити попит, а й отримати хороший дохід. Найчастіше печиво з передбаченнями дарують на Різдво або на день народження. Незважаючи на високу поширеність, конкуренція на заході ставить багато підприємств під загрозу закриття. Що стосується України, то тут все з точністю навпаки. Багато жителів країни бачили, як подібні вироби показують у фільмах, але покупка дуже сильно ускладнена через те, що пропозиції практично немає. Це головний плюс ідеї - відсутність конкуренції.

Плюси і мінуси бізнес-ідеї

Будь-яка ідея має свої переваги та недоліки. Перш ніж почати організовувати бізнес, вам необхідно з ними ознайомитися й оцінити всі ризики.

Переваги:

  • Відсутність конкуренції. В Україні виробництво печива з передбаченнями не могло набути поширення довгий час. Зараз, коли практично кожен знає про такий продукт, організація бізнесу буде дуже затребувана.

  • Простота. Такий бізнес дуже простий як в організації, так і в подальшому обслуговуванні. Також можна організувати виробництво у себе вдома, що ще більше спрощує завдання і знижує витрати.

Недоліки:

  • Високі вимоги. Якщо хтось із ваших потенційних покупців уже куштував печиво з передбаченнями, то вони вже мають уявлення про нього. Це означає, що вам доведеться робити товар, який не тільки буде на тому самому рівні, що й закордонні аналоги, а й перевершуватиме їх за смаковими якостями та зовнішнім виглядом.

У яких сферах життя і для кого актуальна бізнес-ідея

Виготовлення печива з передбаченнями - не найвитратніший бізнес. Він буде зручний для дівчат, тому що легко організовується вдома. Це заощадить ваші фінанси і позбавить від необхідності реєстрації бізнесу на моменті початку діяльності. Його ведення можливе навіть у невеликому місті з населенням до 100 000 жителів.

Крім дівчат, ця бізнес ідея підійде і досвідченим підприємцям, які хочуть отримати непогане джерело доходу.

Витрати на бізнес

Варіантів організації бізнесу кілька. Ми поговоримо про те, який передбачає оренду приміщення.

Одноразові витрати

Розмір разових вкладень на старті складе 200 000 гривень. Ця сума включає в себе такі позиції:

  • Закупівля необхідного обладнання - 65 000 гривень.

  • Оренда приміщення - 50 000 гривень.

  • Закупівля витратних матеріалів - 40 000 гривень.

  • Фонд оплати праці (2 людини) - 35 000 гривень.

  • Маркетинг і реклама - 10 000 гривень.

Щомісячні витрати

Щомісячні витрати набагато менші за стартові - їхня сума не перевищуватиме 75 000 гривень. У цю цифру входить всього дві позиції:

  • Фонд оплати праці співробітників - 35 000 гривень.

  • Маркетинг і реклама товару - 5 000 гривень.

  • Повторна закупівля витратних матеріалів - 35 000 гривень.

Прибутковість бізнесу

Оскільки бізнес не має конкурентів, термін окупності буде досить маленьким. Щоб окупити вкладення якомога швидше, насамперед необхідно грамотно організувати рекламу товару. Якщо все зробити правильно, то ви зможете відшкодувати витрати менше ніж за півроку.

Необхідне обладнання для виробництва

Для роботи будь-якого підприємства потрібне обладнання. У випадку з печивом із передбаченнями це буде виробнича лінія, яка повністю автоматизована і зводить роль людини до мінімуму. Вона включає в себе машину для замішування тіста, конвекційну духовку та апарат із вкладання передбачень і пакування. Вартість нового обладнання зазвичай не перевищує 75 000 гривень.

Підбір персоналу

Для повноцінної роботи бізнесу вам буде потрібно найняти двох фахівців-технологів. Вони стежитимуть за роботою обладнання і вноситимуть коригування в програму. Нехтувати співробітниками не варто, адже одному працівникові буде складніше працювати і ймовірність порушення процесу буде вищою.

Вимоги до приміщення

Для організації невеликого цеху буде цілком достатньо приміщення площею 50-70 квадратних метрів. Важливо, щоб відстань до проїжджої частини була не меншою за 25 метрів і воно відповідало вимогам санепідемстанції. Отримавши дозвіл від відповідних служб, ви можете почати розміщувати в ньому обладнання. Не варто забувати, що крім виробництва необхідно зберігати товар. Вивчіть вимоги продукту й організуйте на території підприємства сховище.

Вибір постачальника витратних матеріалів

Незважаючи на екзотичність товару, інгредієнти для його виготовлення найпростіші: борошно, цукор тощо. Обирайте постачальника, який зможе зробити непогану знижку при закупівлі оптом.

Печиво з передбаченнями рецепт - як спекти в домашніх умовах

Пошук клієнтів: маркетинг і реклама

Оскільки у нас дуже мало підприємств, які займаються подібним виробництвом, більшість людей не знають, що в їхньому місті можна купити такий продукт. Запустіть рекламу в соціальних мережах і на банерах. Це дасть змогу охопити більшу аудиторію. Укладайте договори з кафе і ресторанами.

Висновки

Ця бізнес-ідея дуже зручна тим, що не має конкурентів і дасть змогу власнику дуже швидко захопити нішу. Грамотне налаштування реклами та цін - найважливіші частини бізнесу.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

624.1KПрочитань
11Автори
464Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається