Подвоєння капіталізації крипторинку: CEO Ripple назвав причини

Бред Гарлінгхаус очікує, що до кінця 2024 року крипторинок зросте до 5 трильйонів доларів. Це більше, ніж ринкова капіталізація Amazon і Microsoft разом узятих.


Генеральний директор блокчейну Ripple Бред Гарлінгхаус заявив, що сукупна ринкова капіталізація ринку криптовалют перевищить $5 трлн цього року, посилаючись на макроекономічні фактори та майбутній халвінг Біткоїна.

"Я давно працюю в цій галузі і бачив, як ці тенденції з'являються і зникають”, - сказавГарлінгхаус в інтерв'ю CNBC. "Я налаштований дуже оптимістично. Я думаю, що макро тенденції, такі масштабні речі, як ETF, призведуть до появи вперше реальних інституційних грошей".»
"Ви бачите, що це стимулює попит, і в той час, як він зростає, зменшується пропозиція,” - пояснивдалі Гарлінгхаус. "Не потрібно бути економістом, щоб зрозуміти, що відбувається, коли пропозиція скорочується, а попит зростає". »

Вплив ETF на зростання крипторинку

Перші спотові біржові фонди з привʼязкою до Біткоїна (Bitcoin ETF) були схвалені 10 січня 2024 року Комісією з цінних паперів та бірж США (SEC). Це дозволило установам та роздрібним інвесторам отримати доступ до Біткоїна без прямого володіння базовим активом через криптовалютні біржі.

За даними CoinGecko, з моменту схвалення ціна Біткоїна (BTC) зросла на понад 59%, досягнувши історичного максимуму в понад $73 000. Серед показників, які стимулювали зростання, багато хто називає пікові притоки коштів з біржових фондів.

Загальний притік капіталу до біржових фондів Біткоїну (Bitcoin ETF). Джерело: Coinglass
Загальний притік капіталу до біржових фондів Біткоїну (Bitcoin ETF). Джерело: Coinglass

Окрім макроекономічного впливу, біржові фонди помістили криптовалюту в центр уваги світу традиційних фінансів, сприяючи більш широкому впровадженню децентралізованих рішень.

Це пояснює експоненціальне зростання кількості проектів Web3 у першому кварталі цього року та підвищену увагу до альткоїнів. Зокрема, завдяки успіху одного з них –Tensor (TNSR) – альткоїн отримав лістинг на WhiteBIT, Binance та інших топових біржах – так само, як Celestia (TIA) та Near Protocol (NEAR) минулого року.

Серед факторів, наведених Гарлінгхаусом, виділяється халвінг Біткоїна. Ця технічна подія відбувається приблизно кожні чотири роки та має на меті знизити вдвічі загальну винагороду для майнерів криптовалюти, які перевіряють транзакції та мінтять нові монети за допомогою потужних обчислювальних потужностей.

Важливо відзначити, що кожен халвінг знаменував собою сплеск ціни Біткоїна – головним чином через збільшення дефіциту активу, який принесла ця подія. За аналогією, очікується, що четвертий халвінг зумовить зростання ціни BTC, що в цілому стане рушійною силою для всього криптовалютного ринку.

Останній халвінг відбувся у 2020 році, в результаті чого Біткоїн досягнув уже побитого історичного максимуму в понад 69 000 доларів.

"Можна легко спрогнозувати, що загальна ринкова капіталізація криптоіндустрії...подвоїться до кінця цього року ...(оскільки) на неї впливають всі ці макрофактори", – сказав Гарлінгхаус. »

На момент написання статті загальна капіталізація крипторинку становила понад $2,4 трлн. Це означає, що, за прогнозами Гарлінгхауса, до кінця року вона перетне позначку в $5 трлн.

Оптимізм щодо крипторегулювання

Ще одним фактором, який, на думку Гарлінгхауса, може зумовити зростання крипторинку – можливість створення позитивного регуляторного клімату в Сполучених Штатах.

"США все ще є найбільшою економікою в світі, і, на жаль, це один з найбільш вороже-налаштованих крипторинків. І я думаю, що це також почне змінюватися", – сказав Гарлінгхаус.»

Протягом останніх років вертикаль державної влади США демонструє жорстку політику щодо децентралізованих активів та їхніх операторів. Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) під керівництвом Гері Генслера є головним реалізатором такої позиції, спрямувавши її проти Binance, Coinbase і самої Ripple.

Незважаючи на це, генеральний директор Ripple ділиться оптимістичними прогнозами щодо регуляторної політики США, яка має велике значення для створення криптозаконодавства в інших країнах.

"Одна з речей, яку я скажу щодо макроекономічного попутного вітру для індустрії: я гадаю, що ми отримаємо більше ясності в Сполучених Штатах", – заявивГарлінгхаус.»

Сподівання на те, що американські чиновники послаблять узи, каталізуються цьогорічними президентськими виборами в США. Криптани очікують, що наступна адміністрація буде демонструвати більш прихильне ставлення до криптоіндустрії, зумовлюючи позитивні зміни в регуляторному середовищі.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Павло Осадчук
Павло Осадчук@paul_osadchuk

пишу про крипту та блокчейн

1.4KПрочитань
17Автори
22Читачі
На Друкарні з 3 серпня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається