Про мій шлях в програмуванні

Зміст

Привіт усім! Мене звати Денис. Живу у Франції та вивчаю французьку мову. Я завжди мав інтерес до комп'ютерів та створення ігор, сайтів тому подібне, ще з дитинства я обожнював проводити час за комп'ютером. В 2018 році 3 грудня я дізнався що таке програмування.

Автор: James Harrison. Опубліковано на Unsplash
Автор: James Harrison. Опубліковано на Unsplash

Як все розпочалось?

Вечір, третє грудня, мені нудно, я хочу подивитись YouTube та незнаю що подивитись тому, що не було нічого цікавого. Декілька разів мені на очі попадалось відео “Python за годину для початківців” незнаючи, що це таке я пропустив це відео декілька разів. Але через нав’язливість того відео, все ж таки клікаю на нього та починаю дивитись. Після перегляду мені стало цікаво та продовжив вивчати мову програмування. Вивчаючи протягом 5 місяців, як і у всіх хто розпочинає шлях “програміста-самоучки” приходить період вигорання. Цей період тривав — 5 місяців. Згадавши, що я цікавився програмуванням, вирішую знову повернутись до вивчення Python. Але не все так було просто для мене, через не вдачі, я знову перестаю вивчати програмування. Під час так званих “пауз” я трохи вивчав С++, С#. Це була одна з найбільших пауз у моєму шляху.

Вибір сфери та мої спроби і помилки

Є одне АЛЕ, я не розумів чому я зупиняюсь. Все-таки я пробую ще раз і перше, що повстало переді мною, яку сферу вибрати. Так як я обожнював грати ігри, я вирішив спробувати протягом 3-х місяців вивчати GameDev. За цей час, я створив три “сирих” гри на C# Unity. Та зрозумів, що це мені не по душі. І як завжди після не вдач та розчарувань, я забуваю про вибір сфери. Протягом місяця, я дивився багато контенту про IT-сферу. Заспокоївшись, я задаю собі таке питання: “Всі хто користуються комп'ютерами, телефонами, ноутбуками, де найбільше проводять часу?”. І отримую одну “банальну відповідь” — веб-браузер. По-гугливши, натикаюсь на Frontend Developer. Дізнавшись більше, я розпочинаю вивчати.

JSофобія

Розпочавши вивчати базові технології такі як HTML, CSS, для верстки сайтів. Пройшло 2 місяці, 4 місяці, 6 місяців, весь цей час я верстав. І я розумів я стою на місці, я не розвиваюсь. Але знаючи, що ще потрібно вивчати JavaScript, в мене був присутній страх розпочинати його вчити тому, що в багатьох відео він мені виглядав важким для розуміння. З цим страхом я продовжую верстати, але за цей час я вивчаю SASS, Less, Boostrap. Чесно кажучи, незнаю яким чином, але я наважуюсь розпочати вивчати JavaScript.

Розчарування та повернення: причини моєї зупинки та рішення повернутись до Frontend Development

Вивчаючи JavaScript, я отримую пропозицію на роботу Frontend Developer. І я погоджуюсь, незнаючи на той час, що мої знання не відповідають тому рівню який потрібен, щоб працювати на позиції Junior. Після співбесіди, розчарований я повертаюсь додому, та знову роблю паузу. Через місяць пригадую знання з JavaScript. Після новорічних свят, я розумію, що я не отримую задоволення ні від чого, так як від написання коду та вивчення нового. І мене турбувало одне питання “Чому я стільки раз зупинявся і повертався?” і відповідь не заставила себе довго чекати. Тому, що я кайфую від процесу розробки, написання коду, але ось чому я зупинявся, бо я мав таке розуміння “Все має бути з першого разу” і через це я розчаровувався. Зрозумівши причину чому я вигорав, вирішую на всі 100%, повернутись.

Повернення, та фреймворк React

Я пригадую HTML, SASS та продовжую вивчати основи JavaScript. І приходить час вибирати фреймворк. Не довго думаючи вибираю React тому, що він був популярний, а якщо популярний = багато інформації. Але мені React, не піддавався ніяк, вивчаючи його 2 місяці я думаю, що робити далі.

Порада від Senior

Дізнавшись, що в моєї одногрупциці з Америки, батько працює Senior Frontend Developer, мені захотілось з ним познайомитись. Запланувавши з ним зустріч, як би дивно не звучало, але я почав згадувати англійську мову для говоріння. Відверто кажучи говоріння в мене жахливе. Наступив день зустірчи, ми познайомились, і я розказав, що цікавлюсь програмуванням, а саме Frontend Developer. Зав’язалась тема за стек технологій, кажу йому, що пробував React, але він мені не сподобався, він рекомендує мені спробувати Angular. Знаючи, що це найважчий фреймворк з 3-х найпопулярніших (React, Angular, Vue). Він навів мені аргументи чому саме Angular, і послухавши його поради та аргументи, все таки вирішую спробувати. І він мені краще ніж React.

Не кінець, а початок мого шляху

І до сих пір я вивчаю і пишу на Angular, та беру участь в розробці платформи для ком’ніті ангуляр розробників в Україні. Ось така моя історія, яка не закінчилась, а тільки почалась. Всім дякую хто дочитав докінця. В майбутньому я планую писати ще довгочити про програмування, тому підписуйтесь якщо стало цікаво. А початківцям я хочу побажати, не опускайте руки і з першого разу не завжди виходить правильно та так як ви хочете.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Denys Skobalo
Denys Skobalo@deuxnids

227Прочитань
3Автори
14Читачі
На Друкарні з 16 квітня

Більше від автора

  • Типи даних в Rust (part 1)

    Одним із ключових аспектів розробки програм на Rust є типи даних. У цій статті ми розглянемо основні ТД, як використовуються, особливості.

    Теми цього довгочиту:

    Програмування

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Ваш допис відгукнувся в мені, я спробую ще раз! Дякую за Ваш досвід!

Вам також сподобається