Проблема IT. Чи потрібна вища освіта?

В 2023 році як ніколи актуальне питання навчальних закладів, особливо коли це стосується теми IT.

Я вже деякий час вивчаю програмування по відео уроках в інтернеті, моєю першою мовою програмування була Пайтон (python) і вчив я її доволі специфічно. Із гаджетів для навчання у мене був старий ноутбук який був однією ногою в могилі та телефон, я зупинився на телефоні. Вже не пам'ятаю з яких уроків я почав але користувався програмою “pydroid 3”. Я ніколи не любив нудних уроків і коли тільки почав щось розуміти ми з другом почали писати своїх Telegram ботів, код з часов ставав кращий, а я здобував знання. З часом я став непогано розуміти як писати код, дізнався багато нового з цієї теми і вже можу впевнено сказати що знаю мову програмування пайтон.

Це все був довгий шлях довжиною більше року, за весь цей час я спробами і помилками отримав досвід і як би це не було дивно навчився вчитися.

Я не став професійним програмістом на Пайтон і тепер почав вивчати сайт working, але я отримав досвід який не зможуть зрозуміти в повній мірі ті хто просто навчається в коледжі або університеті. Звісно не всі люди які навчаються в учбових закладах одинакові, одні дуже поглиблені в тему і без навчального закладу, а інші тільки ходять туди і можливо їм це зовсім не цікаво.

Але наскільки важливий диплом для отримання роботи зараз?

Якщо зайти на work.ua то побачимо що близько 7 з 10 оголошень не потребують вищої освіти, але майже всі потребують досвід роботи який можна отримати на стажуванні від навчального закладу.

Отже, моя думка що вища освіта буде хорошим доповненням до вашого портфоліо але не є обов'язковою.

Це тільки моя думка, тема відкрита для дискусій. Я не розкрив питання досконало щоб не було надто довго.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Мілан Всезнаючий
Мілан Всезнаючий@Milan

811Прочитань
1Автори
8Читачі
На Друкарні з 20 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (10)

Моя думка буде схожою на попередній коментар. Навчання в університеті дало краще знання по основах різних сфер і як все влаштовано, на спеціалізованих курсах такого зазвичай немає.В універі можна попробувати і зрозуміти шо більше подобається. Ну але і багато предметів які так і не пригодились.

Вам також сподобається