Сервіси, з якими я познайомилась під час створення мобільного застосунку

Я ще не опублікувала свій застосунок, проте вже відкрила для себе кілька корисних сервісів. Ось короткий огляд платформ, про які я дізналась:

Expo

Першим інструментом, який я встановила, почавши розробляти застосунок, став Expo. Ця платформа обіцяє спростити створення застосунків для iOS та Android за допомогою JavaScript та React Native. Поки що мені немає з чим порівняти, хоча я чула про React Native CLI та Flutter, але з ними я зовсім не знайома.

Buy Me a Coffee

Про цей сервіс я чула від блогерів на YouTube та бачила, що його використовують на різних платформах. Buy Me a Coffee дає можливість творцям отримувати підтримку від своєї аудиторії через невеликі пожертви. Під час реєстрації виникла проблема з вибором України, але після невеликого пошуку я з'ясувала, що Україну можна вибрати лише після завершення реєстрації.

У мене є важливе питання! Я досягла великого успіху – 5 підписників! 😎 Так-так, ви не помилились: п'ять! 🥰

Тож я задумалась: чи не час мені вже додати кнопку Buy Me a Coffee на сторінку Друкарні? 🤔

Я люблю каву!

Я залишу це тут Пригостити кавою☕ я ж не даремно реєструвалась 😉

Google AdMob

Звісно, я хочу монетизувати свій застосунок, тому в пошуках способу підключення реклами я дізналась про Google AdMob. Цей сервіс дозволяє розміщувати рекламу в мобільних застосунках. Хоча я ще не використовую його, AdMob здається перспективним способом монетизації безкоштовного додатка.

Google Play Console

І нарешті, я почала вивчати Google Play Console як платформу для майбутньої публікації свого застосунку в магазині Google Play. Мені ще потрібно уважно ознайомитися з усіма правилами та умовами публікації.

Щоб стати розробником у Google Play, потрібно:

1. Сплатити 25$ одноразового внеску

2. Заповнити дані свого профілю розробника

3. Підтвердити свою особу

Після цього можна публікувати свої застосунки в магазині Google Play.

Але… розробники, які зареєструвались після 15 листопада 2023 року отримують додатковий пункт у квесті “Публікація мобільного застосунку”, а саме: “проведіть закрите тестування свого додатка за участю щонайменше 20 користувачів, які мають бути зареєстровані як його тестувальники принаймні впродовж останніх 14 днів. Якщо цю вимогу виконано, ви можете подати заявку на доступ до робочої версії” - текст взято з Play Console Довідка.

Як кажуть, надія помирає останньою, але моя вже на валідолі сидить в очікуванні, коли я знайду 20 людей для тестування. 🤪

Приєднуйтесь до нашої новоствореної спільноти в Telegram: Спільнота тестувальників Google Play

А ви вже працювали з цими сервісами? Які ваші враження?

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Оксана
Оксана@bluemascot

98Прочитань
8Автори
6Читачі
На Друкарні з 1 липня

Більше від автора

  • Історія створення логотипу застосунку

    "Усі ми родом з дитинства," - сказав колись Антуан де Сент-Екзюпері. І як же влучно ця фраза описує історію створення логотипу мого застосунку!

    Теми цього довгочиту:

    Мобільні Застосунки
  • Нові правила тестування для розробників Google Play: Ключові моменти та спільнота взаємодопомоги

    Google Play запроваджує нові вимоги до тестування додатків для нових особистих облікових записів розробників, створених після 15 листопада 2023 року. Ці зміни спрямовані на підвищення якості додатків та покращення досвіду користувачів. Ось ключові моменти, які варто знати:

    Теми цього довгочиту:

    Програмування
  • Чому я обрала React Native

    Після опублікування першого довгочиту, який я відкладала пару місяців, я зрозуміла, що треба підтримувати цей темп. Але одразу виникло питання: а що ж писати далі? Але потім подумала: можливо, саме мій погляд новачка і буде комусь корисним чи, принаймні, цікавим?

    Теми цього довгочиту:

    Мобільна Розробка

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається