Популярність шкільних фотографів зростає з кожним роком. З розвитком засобів фотозйомки, батьки все більше намагаються закарбувати своїх дітей під час їхнього навчання. Щоб стати шкільним фотографом, потрібно любити цю справу і бути досить працьовитою людиною. Це пов'язано з тим, що під час різних шкільних свят (випускний бал, останній дзвінок, новорічний вечір) фотографи бувають досить сильно завантажені роботою. Якщо ви володієте перерахованими вище якостями, то цей вид бізнесу виключно для вас.

Обладнання шкільного фотографа

Найголовніший атрибут шкільного фотографа, це, звичайно ж, фотокамера. Найкраще купити камеру дзеркального типу. Але можна і дешевшу. У багатьох навчальних закладах існує думка, що чим більших розмірів фотокамера, тим солідніший сам фотограф. Тож ціна апаратури, може і не мати особливого значення. Щоб знімки вийшли якісними і їх не довелося довго обробляти, потрібно мати при собі якісну світлову апаратуру. Її можна придбати в спеціалізованому магазині. Але за відсутності коштів, можна скористатися і саморобним "світлом".

Також, для фотозйомок знадобиться фон. Як фон слід використовувати жалюзі білого кольору. Їх зручніше транспортувати, ніж фон із матеріалу, і вони стійкіші до забруднень. Для виготовлення фотографій не можна обійтися без комп'ютера. Комп'ютер повинен мати професійний монітор. Для комп'ютерної обробки фотографій підійде практично будь-яке програмне забезпечення. Якщо ви не маєте навичок роботи на комп'ютері, то цілком можете скористатися курсами фотошопу, які зараз часто проводять у формі вебінару, тобто онлайн.

Пошук клієнтів

Як і в будь-якому бізнесі, у справі шкільного фотографа - найголовніше це знайти достатню кількість замовників. Цей процес ускладнюється тим, що кожен навчальний заклад намагається співпрацювати постійно з одними й тими самими фотографами. Але цю тенденцію можна виправити за допомогою активної реклами. Також, вигідним рекламним ходом є готовність фотографа безоплатно передати в бюджет установи 10-15% свого прибутку. Найчастіше, цей бюджет розташовується на особистому рахунку керівника навчального закладу.... Крім усього іншого, шкільний фотограф повинен мати відмінну комунікабельність і вміння знаходити спільну мову з будь-яким типом людей. Якщо це так, то пошук клієнтів не займе багато часу і сил.

Робота із замовниками

Незважаючи на те, що ваші замовники це переважно діти, підхід до роботи з ними має бути вельми "дорослим", адже від грамотної роботи з клієнтами напряму залежить ваш прибуток. Щоб не було проблем у взаєморозумінні, всі можливі питання слід обговорити заздалегідь. Якщо ви чітко не обговорили кількість потрібних фотографій, то краще зробити одну "на пробу". А ті учні, яким припаде до смаку ваше фото, зможуть замовити такі ж і собі.

Таким чином, ви застрахуєте себе від фінансових втрат, які можуть бути під приводом: "мені не подобається". Якщо ж від вас вимагають одразу всі фотографії, то вам необхідно обговорити процес можливої відмови від фото. Якщо навчальний заклад не є вашим постійним клієнтом, то не варто давати йому жодних знижок. Адже невиправдано низькі ціни, це не тільки втрати самого фотографа, а й привід до поширення чуток про його непрофесіоналізм. Також, знижка одному навчальному закладу, спровокує й інший на вимогу послаблень, а це в роботі фотографа зовсім ні до чого.

Створення портфоліо

Оскільки фоторинок на даний момент заповнений конкуренцією, то щоб знайти свого замовника, вам обов'язково знадобиться якісне портфоліо. Портфоліо - це вся інформація про роботу фотографа, і головним чином, про його досягнення у своїй справі. Для того, щоб ваше портфоліо міг побачити кожен охочий, потрібно створити власний сайт-візитку. Там має бути коротка інформація про вас і про вашу діяльність, а також зразки ваших фото-робот. Якщо у вас ще не було замовлень, то можна провести пробну, безкоштовну фотосесію. Стати на деякий час фотомоделлю погодяться досить багато людей, зробивши тим самим внесок у ваш майбутній бізнес.

Перспективи розвитку

Крім безпосередньо самих шкіл, ви можете співпрацювати з дитячими садками, коледжами, технікумами та іншими навчальними закладами. Якщо ви будете виконувати свою роботу якісно, то у вас з'являться постійні клієнти, а це вже зовсім інший рівень. Слід зазначити, що при правильному веденні бізнесу шкільний фотограф заробляє в середньому 30-40 тисяч гривень на місяць, а для багатьох регіонів це цілком непогані гроші.

Підіб'ємо підсумок

Шкільний фотограф - це бізнес, який має досить вигідні перспективи, за порівняно невеликих капіталовкладень. А займатися ним може практично кожен, хто пройде спеціальні курси або ж набереться досвіду у проффесіонала.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

625.2KПрочитань
11Автори
465Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається