Приєднуйтесь до нашої Безкоштовної Школи Бізнесу в Telegram.

Важливі факти про Amazon

  1. Україна — великий гравець на ринку Amazon і займає 8 місце у світі за кількістю продавців. Це натяк для тих, хто досі вагається. Насправді Amazon може стати потужним інструментом для розвитку бізнесу. 

  2. Amazon не підходить для продажу хендмейду (вишивка, вироби зі срібла, бурштину та ін.) — для цього є Etsy. Amazon намагався з ним конкурувати, але програв незважаючи на те, що скасував комісії для хендмейдерів. Крутих кейсів по хендмейду на Amazon немає. 

  3. На Amazon вигідно продавати масові товари для щоденного користування, як і на Walmart.

  4. Люди часто вважають, що на Amazon легко заробляти гроші з нічого. Але це робота, яка вимагає часу та наполегливості. Для старту новачкам потрібно усвідомити, що, по-перше — це бізнес, а по-друге, що треба знати англійську. Теорія проста, але треба вивчити нюанси. 

  5. Без стартового капіталу дуже складно, адже треба як мінімум купити партію товару. Деякі продавці наймають помічників, які роблять описи, ведуть облік — це додаткові витрати. 

Базові моделі торгівлі на Amazon 

  1. PL (Private Lable). Виробляєте та продаєте на Amazon товари під своїм брендом.

  2. ОА/whosale. Купуєте гуртом партію брендового товару й додаєте до лістингу, що існує, де ті самі товари продають інші продавці. Прибуток невеликий, тому що конкуренція висока, а товари типові. Першим в лістингу іде продавець з найбільшою кількістю продажів.

  3. Дропшипінг. Знаходите дешевого постачальника потрібного вам товару, відправляєте цей товар на адресу замовника, різницю вартості залишаєте собі, взагалі не тримаючи товар у руках. 

  4. Фліпінг. Купуєте і перепродаєте дорожче товар в межах Amazon. До обох вищеназваних моделей Amazon відноситься погано, блокує продавців та гроші на рахунку, хоча успішні кейси також існують.

  5. POD (print on demand). Від вас макет, від Amazon — його друк на одязі або інших товарах у разі замовлення. Підходить для графічних дизайнерів, що можуть підготувати велику кількість креативних зображень. Важкий варіант для початківця.

  6. Книги. З цієї категорії починався Amazon. Від вас текст, від Amazon — друк книги у разі замовлення. Підходить для професійних книговидавців, що можуть підготувати велику кількість текстів для друку. Пам’ятайте, що американці мало читають, виняток — кулінарні книги.

  7. Послуги для продавців. Можна робити фото товарів, складати лістинги, контактувати з техпідтримкою. Варіант заробітку на випадок, якщо відсутні фінанси на покупку партії товару. Підходить для тих, хто вільно володіє англійською.

Нижче ми розберем заробітки на книгах. І якщо ця тема вам цікава - розглянемо й інші заробітки.

Продаж електронних книг Kindle.

Самовидання цифрових путівників та електронних книг є повністю цифровим, не потребує жодних попередніх витрат, а Amazon бере на себе більшу частину важкої роботи, як-от маркетинг та дистрибуція.

Ось ключі до успіху у видавництві електронних книг Kindle:

  • Досліджуйте прибуткові нішеві теми за допомогою інструментів аналізу видавничої діяльності Kindle

  • Пишіть електронні книги та путівники, наповнені корисною інформацією

  • Відформатуйте свою електронну книгу та завантажте її до Kindle Direct Publishing

  • Створюйте привабливі обкладинки та маркетингові тексти

  • Використовуйте рекламні тактики, такі як безкоштовні дні та пропозиції зі зворотним відліком часу на Kindle

Після того, як ваші книги отримають популярність і відгуки, вони можуть пасивно приносити дохід місяць за місяцем без постійних зусиль. Навіть якщо ви не письменник, можна віддати створення контенту на аутсорсинг на таких платформах, як Upwork, за доступними цінами.

Продаж цифрових продуктів

Окрім електронних книг Kindle можна продавати цифрові продукти на Amazon без інвентаризації та клопоту з доставкою. Це продукти, які доставляються миттєво через цифрове завантаження. Які цифрові продукти ви можете створювати та успішно продавати? Ось кілька перевірених варіантів:

  • Онлайн-курси

  • Серії відео-тренінгів

  • Програмне забезпечення та додатки

  • Аудіофайли, наприклад, медитаційні треки

  • Стокові фотографії, відеоматеріали та графіка

  • Цифрові шаблони, такі як бізнес-плани, бюджети, календарі для соціальних мереж

Майже будь-який цифровий файл - від документів до фотографій, відео тощо - можна упакувати і продати як цифровий продукт на Amazon.

Ключовими моментами є вибір тем і навичок, про які люди активно прагнуть дізнатися більше в Інтернеті, професійне пакування ваших цифрових продуктів та їх ефективний маркетинг на Amazon.

Самвидав друкованих книг

Це можна зробити за допомогою сервісу друку на вимогу від Amazon. Як випливає з назви, ваша книга друкується, коли клієнт замовляє примірник, і доставляється безпосередньо йому.

Формула включає в себе:

  • Дослідження популярних жанрів і тем, до яких тяжіють читачі

  • Написання конкурентноспроможної книги

  • Розширення популярних дописів у блозі або компіляція контенту в книгу

  • Наймання дизайнера обкладинки книги

  • Завантаження на платформу для друку Amazon

  • Маркетинг вашої книги, щоб підвищити її видимість

Це дає змогу використовувати маркетингову машину Amazon та широке охоплення клієнтів, поки вони займаються друком і дистрибуцією. Це модель друкованого видання, оптимізована для 21-го століття.

Приєднуйтесь до нашої Безкоштовної Школи Бізнесу в Telegram.
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Ідеї для Вашого Бізнесу
Ідеї для Вашого Бізнесу@ua_bizidea

Канал №1 для підприємців

489Прочитань
1Автори
6Читачі
На Друкарні з 8 квітня

Більше від автора

  • 5 бюджетних ідей для літнього бізнесу

    Проведення екскурсій містом або країною влітку може бути вигідним та цікавим бізнесом. Якщо вам подобається відвідувати нові місця і спілкуватися з людьми, найімовірніше, ця ідея вас надихне.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • 5 популярних ідей онлайн-бізнесу

    Відкрити власний бізнес онлайн, частіше за все, набагато простіше: не треба витрачати кошти на оренду приміщень, можна працювати з клієнтами з усього світу й заробляти більше, адже споживачі все довше сидять онлайн.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • Бренд і брендинг: що це таке та яка користь для бізнесу

    Бренд — це більше, ніж просто логотип чи назва компанії. Це сукупність вражень, які люди отримують про продукт, послугу, компанію або особистість. Створюючи бренд компанії, ми визначаємо її ідентичність, цінності, стиль та способи комунікації з клієнтами.

    Теми цього довгочиту:

    Маркетинг

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається