Що повісити замість штор на вікна?

Ринок текстильних штор вражає різноманітністю. Тут є всілякі кольори, розміри, текстури та варіанти фурнітури. Але для сучасних інтер'єрів штори – не завжди відповідне рішення. Не підходять вони і для алергіків, адже текстиль збирає багато пилу.

ролети на вікна
То що повісити замість штор на вікна? І як розбавити звичний інтер'єр? Про це поговоримо сьогодні.

Жалюзі

Жалюзі найчастіше вішають замість штор на вікна – це найзвичніший і найпопулярніший спосіб заміни. Це й не дивно, адже вони доступні за ціною та практичні.

Завдяки різноманітності форм і матеріалів жалюзі відповідають смакам і потребам різних покупців. Звичні горизонтальні та вертикальні доповнюють жалюзі пліссе, мансардні, міжрамні, мультифактурні, римські та фотожалюзі.

Жалюзі відрізняються:

  • за формою. Існують моделі для арок та еркерів;

  • за способом дії. Розрізняють механічні жалюзі та з електроприводом;

  • за властивостями. Окрім затемнюючих виробів, виробники випускають захисні металеві ролети.

Замість штор на вікна підійдуть і інноваційні варіанти – жалюзі, які розміщені не зовні, а всередині вікна.

Вбудовані жалюзі (всередині склопакета) не лише рятують будинок від яскравих сонячних променів, але й не вимагають догляду — ламелі захищені від попадання пилу і служать значно довше, ніж за звичайного розташування.

жалюзі всередині склопакету

Кожен тип жалюзі складається із тонких пластин – ламелів. Їх виготовляють із дерева, пластмаси, металу та тканини. Для найпоширеніших білих тканинних штор використовують поліестер.

Рулонні штори

Рулонні штори вважаються найвитонченішим варіантом оформлення вікна. Справді, цей тип найчастіше зустрічається у будинках з лаконічним та витонченим дизайном.

штори день-ніч

Однотонні полотна або тканина з дрібним малюнком або фіксуються на рамі, або кріпляться на стіні або у віконному отворі.

Регулювати освітленість кімнати можна двома способами:

  • встановлюючи штору на певному рівні, наприклад, посередині вікна;

  • спочатку вибираючи тканини різної щільності, наприклад, що повністю позбавляють від світла - "нічні" або "денні" - схожі на легкий напівпрозорий тюль.

Вибраний матеріал вплине не лише на освітленість, а й на термін служби штор. Тканини без спеціального просочення залишаться без захисту від пилу, жиру та вигоряння, а отже, прослужать набагато менше.

При покупці звертайте увагу на склад і не забувайте, що рулонні штори не можна прати чи віддавати у хімчистку. Чистити їх можна лише сухими способами: щіткою або пилососом. Іноді рулонні штори можна протирати вологою тканиною або серветками.

При утворенні конденсату на вікнах рулонні штори промокнуть, тому запобігти його появі потрібно до встановлення. Я вже розповідав про те, що впоратися з конденсатом допоможуть енергозберігаючий склопакет, провітрювання та якісна витяжка.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
АК
Антон Коваленко@vikon.kr

157Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 4 березня

Більше від автора

  • Білі міжкімнатні двері: які ручки підібрати?

    Які ручки підійдуть до білих дверей? Необов'язково бути дизайнером, щоб зробити правильний вибір. Але також не варто старатися у бажанні екстравагантності. Все має бути в міру та зі смаком. Плюс фурнітура має бути якісна, практична, стійка до зносу та механічних пошкоджень.

    Теми цього довгочиту:

    Міжкіманатні Двері
  • Вхідні плавстикові двері для заміського будинку

    Вхідні пластикові двері для заміського будинку – це не тільки частина фасаду, що формує загальний стиль, але насамперед гарантія безпеки, без якої неможливо спокійно жити.

    Теми цього довгочиту:

    Пластикові Двері
  • Міжкімнатні двері в Екошпоні

    Добре, що зараз ми можемо спокійно вибирати двері, які задовольнятимуть наші естетичні потреби. У каталозі виробників є конструкції зі скляними вставками, вітражами, вкрапленнями інших матеріалів. Крім дизайну та кольору, можна вибрати і полотно.

    Теми цього довгочиту:

    Двері

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Тут більш як людям подобається називати то і пишимо по різному . В мене в запитах на сайт більше пишуть тканинні жалюзі, хоча шукають ролети)

Вам також сподобається