Що таке ETF/біржовий фонд?

ETF — це популярний інвестиційний продукт, який дозволяє спекулянтам торгувати різноманітними активами в одному пакеті. Читайте далі, щоб дізнатися більше про різні типи ETF і потенційні переваги торгівлі ними.

Що таке ETF?

ETF, або біржовий фонд, — це інвестиційний продукт, який може включати низку активів, від акцій до облігацій і товарів, в одному пакеті. Торгуючись на фондовому ринку, його можна легко купувати та продавати як ринковий цінний папір.

Незважаючи на те, що показники активів під управлінням у взаємних фондах і пенсійних фондах значно відстають від показників, інвестиції в ETF за останні роки набули популярності. Наприклад, у 2019 році кошти, інвестовані в ETF у всьому світі, склали близько 6,1 трильйона доларів порівняно з 4,6 трильйона доларів роком раніше, згідно з даними Statista.

Які є різні типи ETF?

Різні типи ETF варіюються від ETF, призначених для відстеження певних індексів, до спеціальних товарів. Загалом, різні типи ETF можна визначити як:

ETF-облігації, що включають корпоративні, державні та муніципальні облігації

Товарні ETF, які інвестують у основні товари, такі як золото та/або нафта

Валютні ETFS інвестиції в такі валюти, як USD і CAD

Галузеві ETF, які відстежують певні сектори, такі як біотехнології чи роздрібна торгівля

Інверсні ETFS, які зосереджені на скороченні акцій і спробах отримати прибуток від ведмежих тенденцій.

Наприклад, фонд SPDR Health Care Select Sector (XLV) є галузевим ETF, який об’єднує низку медичних компаній. Наведена нижче діаграма показує пропорційний склад цього ETF за компаніями.

Які переваги інвестування в ETF?

Існує багато переваг інвестування в ETF, починаючи від можливості купувати та продавати в будь-який час торгового дня, закінчуючи вибором широкого спектру активів, можливою податковою ефективністю тощо. Ось деякі з основних переваг коротко.

Зручність: за допомогою ETF інвестор має доступ до ряду активів у різних секторах. Крім того, ETF можна купити або продати в будь-який час протягом торгового дня, на відміну від пайових фондів, які розраховуються після закриття ринку

Вартість: з ETF немає навантаження на продажі, хоча застосовуються брокерські комісії та коефіцієнти витрат

Диверсифікація: потенційно можна ефективніше керувати ризиками через різноманітний портфель

Ефективність оподаткування: ETF часто не розподіляють приріст капіталу, що дозволяє деяким інвесторам триматися протягом більш тривалого періоду часу, щоб отримати більш сприятливий податковий режим від довгострокових інвестицій в акції.

Універсальність: через те, що ними торгують як акціями, можна розміщувати різні типи замовлень, наприклад лімітні та стоп-замовлення, і інвестори можуть купувати на маржі, що не є варіантом для взаємних фондів.

З огляду на це, можливо, варто розглянути, чи є ETF найкращим інструментом для торгівлі на певних ринках. Наприклад, за допомогою EWA ETF трейдер може отримати доступ до компаній, які мають значний вплив на Австралію, фактично відкриваючи доступ до австралійського споживача та економіки. Однак інвестори також можуть торгувати показниками австралійської економіки через валютну пару AUD/USD. Він також має переваги валютного ринку, який має 24/5 години торгівлі та потенційно більшу ліквідність.

Як інвестувати в ETF?

Тепер ви знаєте, що таке ETF і які з них найпопулярніші, наступним етапом є інвестування в ETF. Для цього інвесторам потрібно буде зробити наступні кроки:

Відкрийте брокерський рахунок. Залежно від брокера, інвестори матимуть доступ до різноманітних ETF, які торгуються як окремі акції. Деякі брокери дозволяють торгувати своїми власними ETF без комісії, деякі мають партнерські відносини зі сторонніми постачальниками ETF. Крім потенційної брокерської комісії за купівлю чи продаж, інвестори повинні вивчати річний коефіцієнт витрат кожного ETF, щоб зрозуміти, наскільки дорого вам буде утримувати угоду.

Сплануйте портфоліо. Важливо диверсифікувати, коли справа доходить до складання портфоліо. Багато ETF містять подібні до інших холдинги, тому інвестори повинні переконатися, що їхній портфель охоплює різні класи активів із широким спектром активів усередині. Наприклад, хоча інвестор може захотіти тримати ETF, орієнтований на відомі акції, що розвиваються, він також може захотіти тримати ETF з малою капіталізацією або такий, який має іншу експозицію за сектором або географією, щоб збалансувати ризик. Подивіться на обсяги торгів, щоб дізнатися про популярність, і вивчіть історію ефективності кожного ETF, щоб отримати відчуття його останніх показників. Але зверніть увагу: минулі показники не вказують на майбутні результати.

Оформити замовлення. Як і у випадку з акціями, продовжуйте оформлення замовлення, визначивши символ тикеру, зазначивши ціну, кількість акцій і тип замовлення, і вирішіть, чи використовувати ліміти та стопи, якщо це можливо.

Біржові фонди: підсумки

Таким чином, торгівля ETF може бути привабливим варіантом інвестування, якщо її ретельно дослідити та виконати як частину збалансованого портфеля. Пам’ятайте про ці ключові вказівки:

Знайте тип ETF. Переконайтеся, що ви знаєте активи, які складають кожен продукт, від боргових ETF до сировинних ETF, що дозволить інвестору створити збалансований портфель.

Визначте цілі для інвестицій або портфеля. Незалежно від того, чи йдеться про податкову ефективність чи зручність, інвестор повинен пам’ятати, чому він використовує цей продукт замість окремих активів.

Огляньте ринок. Які найпопулярніші ETF для торгівлі і чому? Читання досвіду інших щодо торгівлі певними ETF може стати джерелом натхнення для створення вашого портфеля.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Форекс Бокс
Форекс Бокс@forexbox

3.6KПрочитань
8Автори
10Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається