Що таке копітрейдинг? (Простими словами)

Копітрейдинг (Copy trading) – це процес копіювання (ручним або автоматичним способом) одним трейдером торгових угод іншого трейдера, що надав на це свою згоду. Копітрейдинг - стратегія торгівлі, при якій користувач (копітрейдер) копіює угоди провідного трейдера (лід-трейдера).

Як приклад припустимо, що трейдер А є успішним трейдером, який добре відомий своїми вдалими угодами з активами в секторі охорони здоров'я. Він набирає популярності і вирішує надати іншим можливість копіювати свою торгівлю. Трейдеру B подобаються торгові результати трейдера A, тому він вирішує копіювати угоди трейдера A автоматично; тепер кожне відкриття та закриття позиції, яке здійснює Трейдер А, здійснює і Трейдер Б.

Історія копітрейдингу

До появи Інтернету трейдери ділилися стратегіями через інформаційні бюлетені. Пізніше вони почали повідомляти про свої угоди у чатах, розсилках та на закритих форумах. Бажаючі повторити дії мали якнайшвидше прочитати повідомлення трейдера і виконати угоду вручну.

2005 року компанія Tradency створила автоматизовану торгову систему під назвою Mirror Trader. У ній трейдери ділилися історією угод та розміщували власні торгові стратегії. Інші користувачі могли на свій розсуд копіювати позиції.

Незабаром у Mirror Trader з'явилася можливість підключати торгові рахунки безпосередньо до платформи та автоматизувати процес відкриття та закриття позицій.

У 2010 році копітрейдинг почав набирати популярності серед брокерів. У 2012 році компанія eToro зареєструвала торгову марку CopyTrader та стала популярною платформою у цьому сегменті.

Зі зростанням криптоіндустрії копітрейдинг почали пропонувати різні біржі, включаючи OKX, ByBit, BingX.

Переваги та недоліки копітрейдингу

Серед переваг копітрейдингу можна виділити:

Автоматизацію торгівлі : Користувачеві не потрібно витрачати час на моніторинг ринку та вникати у тонкощі трейдингу;Додатковий прибуток : Лід-трейдери можуть монетизувати досвід торгівлі;Мінімізацію імпульсивних та ірраціональних торгових рішень : Користувач може уникнути FOMO, передавши «вантаж відповідальності» досвідченішому трейдеру.

Недоліки копітрейдингу:

Копітрейдинг не навчить трейдингу : Просто копіюючи чужі угоди ви не отримуєте реальний досвід торгівлі;Копіювання угод - не гарантія прибутку : Навіть найуспішніші трейдери можуть зазнати збитків у різні періоди торгівлі на ринку;За передплату на лід-трейдера потрібно платити : Кожна платформа пропонує свої умови. Як правило, користувачі віддають невелику частину прибутку, отриманого від копіювання угод лід-трейдерів.

Висновки

Копітрейдинг ― гарний варіант пасивного заробітку для тих, хто не має часу стежити за ринком. З його допомогою новачки можуть уникнути прийняття емоційних рішень, делегувавши відкриття угод більш досвідченим трейдерам, а ті — отримувати додатковий прибуток, поділяючись на угоди з іншими користувачами.

Однак завжди є ймовірність, що стратегія прибуткового у минулому трейдера не спрацює та завдасть збитків. Пам'ятайте про це і не інвестуйте в копітрейдінг більше, ніж готові втратити.

ЗАРОБЛЯЄМО ГРОШІ НА КРИПТІ ТУТ

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
CryptoFarm
CryptoFarm@cryptofarm

Робимо гроші на крипті з нуля!

16.6KПрочитань
0Автори
12Читачі
На Друкарні з 29 травня

Більше від автора

  • Аналітики CryptoQuant готуються до сезону альткоїнів

    Рівень домінування біткоїну BTC/USD на ринку досяг максимуму 56%. На цьому фоні аналітики почали передбачати можливе наближення сезону альткоїнів.

    Теми цього довгочиту:

    Криптовалюта
  • Telegram запустив Web 3.0-браузер та магазин міні-додатків

    Що сталося? Месенджер Telegram Павла Дурова, тісно інтегрований з блокчейном TON, запустив браузер з підтримкою Web 3.0 та роботою в декількох вкладках, маркетплейс міні-додатків, а також можливість дарувати друзям внутрішню валюту Telegram Stars.

    Теми цього довгочиту:

    Криптовалюта
  • NotCoin 2.0 - як та скільки можна заробити в новому проекті.

    NotCoin 2.0 - це той самий проект, від тих самих розробників NotCoina, тількиз зовсім іншою тактикою заробляти токени. Тут ми отримуємо $NOT, за виконання простих завдань(так званих пулів).

    Теми цього довгочиту:

    Криптовалюта

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається