Аналітики CryptoQuant готуються до сезону альткоїнів

Рівень домінування біткоїну BTC/USD на ринку досяг максимуму 56%. На цьому фоні аналітики почали передбачати можливе наближення сезону альткоїнів.

Домінування біткоїну критично важливе для розуміння того, що відбувається на ринку загалом і які криптовалюти можуть бути перспективними найближчим часом. Якщо BTC тримає ціну, а частка падає, це може сигналізувати про початок сезону альткоїнів. Якщо ж актив падає разом зі своєю часткою, то весь сектор цифрових активів переживає не найкращі часи.

Які фактори віщують швидкий сезон альткоїнів?

За словами Маркуса Тілена з 10X Research, у серпні ціна біткоїну зазвичай стабілізується. Стабільний курс BTC у поєднанні з падінням домінування може створити ідеальні умови для буму альткоїнів.

Про початок сезону альткоїнів також говорить засновник аналітичного майданчика CryptoQuant Кі Янг Ю. Експерт наголошує на збільшення активності криптокотів, які, здається, готуються до ралі криптовалют.

"Обсяг лімітних ордерів на купівлю альткоїнів, за винятком біткоїну та Ethereum, збільшується, що вказує на створення потужних стін для покупки", - написав він у X (колишній "Твіттер").

Ю пояснив, що лімітні ордери зазвичай обирають кити та інститути. Великі покупки чи продажі можуть сильно вплинути на поточну ціну активу. Лімітні ордери дозволяють інституційним інвесторам здійснювати угоди більш плавно, поступово купуючи чи продаючи необхідну кількість активу. Ці лімітні ордери створюють так званий обсяг котирувань.

Згідно з графіком нормалізованої різниці кумулятивного обсягу покупок/продажів, зараз значний обсяг котирувань спостерігається за такими альткоїнами, як Solana SOL/USD, Cosmos ATOM/USD та Polygon MATIC/USD. Тобто інститути їх активно купують.

«Індикатор розраховується шляхом підсумовування різниці між обсягами котирувань купівлі та продажу за рік. Якщо спостерігається зростаючий тренд, це означає, що обсяг котирувань покупки збільшується, що вказує на наявність більш сильних стін на покупку», - зазначив Ю.
Normalized 1-Year Cumulative Buy/Sell Volume Difference

У криптоспільноті переважає позитивний настрій. Багато експертів, у тому числі Crypto Vikings, очікують зростання цін на альткоїни. Це з останніми позитивними подіями у галузі та загальним поліпшенням ринкових умов.

«За останні кілька місяців багато альтів впали на 60-80%, а деякі з них уже досягли дна і перебувають у зоні для покупки. Домінуючий біткоїн також перебуває у серйозного опору, звідки починався масовий альтсезон у кожному циклі», - прокоментував Crypto Vikings.

Зараз інвестори стають дедалі впевненішими. Багато хто вважає, що загальне розчарування після тривалого спаду створює ґрунт для вигідних інвестицій.

Відомий у криптоспільноті трейдер під ніком Mags у X (колишній «Твіттер») зазначив, що після 525-денного періоду накопичення альткоїни зросли на 58%. На його думку, це зростання триватиме.

«Багато скептиків стверджують, що альткоїни вичерпали себе і перебувають у фазі розподілу. Однак, якщо поглянути на графік, альти зросли лише на 58% після 525 днів накопичення. Чи можна вважати, що вихід із такого тривалого періоду закінчиться лише 58%-ним зростанням?» - Написав він.

Однак деякі впевнені, що через недавнє падіння цін ентузіазму щодо сезону альткоїнів серед учасників ринку немає. Такої думки дотримується, наприклад, провідний аналітик у Santiment Брайан Куінліван.

«Значного ентузіазму щодо сезону альткоїнів серед трейдерів немає. Вони просто стали трохи активнішими, враховуючи падіння цін за останні три дні», — сказав він у коментарі для BeInCrypto.

ЗАРОБЛЯЄМО ГРОШІ НА КРИПТІ ТУТ

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
CryptoFarm
CryptoFarm@cryptofarm

Робимо гроші на крипті з нуля!

16.6KПрочитань
0Автори
12Читачі
На Друкарні з 29 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається