Telegram запустив Web 3.0-браузер та магазин міні-додатків

Telegram Browser, Mini App Store, Gifting Stars and More

Що сталося? Месенджер Telegram Павла Дурова, тісно інтегрований з блокчейном TON, запустив браузер з підтримкою Web 3.0 та роботою в декількох вкладках, маркетплейс міні-додатків, а також можливість дарувати друзям внутрішню валюту Telegram Stars.

Що ще відомо? Браузер Telegram підтримує децентралізовані веб-сайти, розміщені на TON, у всіх мобільних та десктоп-додатках месенджера. Сторінки, які можна відкрити, можна згортати та відкривати через нижню панель месенджера, що дозволяє вільно переміщатися між чатами та веб-сайтами.

Якщо користувач отримує повідомлення під час читання статті, перегляду веб-сторінки або гри, він може перевірити повідомлення та повернутися до перегляду без втрати прогресу. Також доступна функція створення закладок, які дозволять повернутися до перегляду веб-сторінок пізніше.

У прес-релізі також повідомляється, що щомісячна аудиторія Telegram налічує 950 млн користувачів, з них понад 500 млн регулярно взаємодіють із міні-додатками.

Команда Telegram також додала вкладку додатків у рядку пошуку, де можна подивитися не тільки використовувані, а й найпопулярніші міні-програми, серед яких є як сервіси, так і ігри.

До розділу популярних програм можуть потрапити проекти, які використовують внутрішню валюту месенджера під назвою Stars.

Тепер розробники зможуть завантажувати відео-демонстрації та скріншоти програм, щоб продемонструвати функціонал потенційним користувачам. Крім того, їм доступна функція створення кастомізованих сторіс, таких як згенеровані ІІ-відео або таблиці лідерів - користувачі зможуть пустити такий контент у свої сторіс, що допоможе програмам залучити додаткову аудиторію.

Монети Stars тепер можна передавати друзям за наявності передплати Telegram Premium. За допомогою цих монет можна оплачувати цифрові товари в міні-додатках або отримати доступ до платного контенту в авторських каналах. Для передачі монет необхідно перейти до розділу налаштувань і вибрати рядок My Stars.

Якщо у користувача зі списку контактів день народження, він буде відображатися зверху. Подаровані такому користувачеві Stars відобразяться у чаті у вигляді анімованої подарункової коробки.

Інші нововведення включають можливість активації спалаху камери при записі відеоповідомлень, можливість поділитися погодою в сторіс за допомогою спеціального анімованого віджету, а також можливість додати до сторіс музику, геолокацію або посилання через розділ «Стікери» і вибрати стоп-кадр для відображення як обкладинка Сторіс.

ЗАРОБЛЯЄМО ГРОШІ НА КРИПТІ ТУТ

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
CryptoFarm
CryptoFarm@cryptofarm

Робимо гроші на крипті з нуля!

16.6KПрочитань
0Автори
12Читачі
На Друкарні з 29 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається