Інвестування та торгівля криптовалютою пов'язані зі значними ризиками втрати коштів.


Чи можна заробляти на криптовалюті? Просто згадайте що біткоїн з 2011 року який коштував 0.01, зростав у 200, 500 разів до 2017, і навіть після тривалої кризи вартість BTC наразі досягає $71000.

Навіть із драматичними падіннями, курс BTC не тільки демонструє стійкість, але й з кожним циклом досягає все більших вершин. Те саме стосується інших криптовалют, наприклад, Ethereum або Rippl.

Цифри свідчать, що заробіток на криптовалюті без великих вкладень можливий. І для цього навіть не потрібні складні дії – просто можна тримати криптовалюту. Але є і інші способи заробітку, які можуть приносити й більший прибуток. Ми розглянемо всі популярні способи, відрізняючи їх за рівнем складності та ризику, і виберіть, який підходить вам найбільше.

Базові правила криптана.

Перед тим як розпочати інвестування в криптовалюту, важливо ознайомитися з низкою простих правил:

  1. Не вкладайте більше коштів, ніж ви готові втратити.

  2. Не використовуйте позичені кошти для інвестування.

  3. Не вкладай всі кошти тільки в одну криптовалюту.

Ці правила не врятують вас від усіх втрат у випадку корекції крипторинку, але допоможуть мінімізувати можливі збитки. Втрати не означають зменшення обсягу придбаних криптовалют, вони вказують на різницю між курсом придбання та курсом продажу.

Існують деякі методи, які несуть мінімальні або навіть жодних ризиків - про них ми також згадаємо. Ви можете заробити як $100, так і $10 000 - це залежить від різних факторів: обраного методу та криптовалютного активу, вашого досвіду, обсягу інвестицій та інших.

Скільки можна заробляти?

Відповідь на це питання досить непроста: можна швидко заробити гроші, вклавши їх у криптовалютні активи, але також можна легко втратити їх. Багато в чому успіх у цій справі залежить від навичок та вміння аналізувати ситуацію на криптовалютному ринку і не піддаватись маніпуляціям.

Є багато способів заробітку на крипті, давайте розглянемо скільки ви могли заробити на інвестиціях, наприклад рік тому, якби вклали в Bitcoin.

Припустимо, 1 січня 2023 року ви придбали 1 BTC за $16 500 без урахування комісій. У березні 2024 року курс досяг позначки у $73 737 і ви вирішили продати його. Тоді ваш прибуток склав би $57 237, без урахування комісій за операції.

Таким чином, за цей період ваш прибуток склав би +247% від початкової інвестиції. Це досягнуто всього за дві операції: купівлю і продаж.

Інвестування в криптовалюту вимагає терпіння, контролю емоцій та уважності до безпеки. Високі ризики змін курсів можуть призвести до значних втрат, особливо під час корекційних періодів, коли втрати можуть сягати до -70%. А Безвідповідальне зберігання ключів може призвести до втрати доступу до коштів.

Скільки можна заробити з нуля?

Вкладення коштів у криптовалюту не обов'язкове: можна брати участь у роздачах і отримувати монети або токени безкоштовно, виконуючи прості дії, такі як підписки, лайки, репости та створення контенту. За кожну дію можна отримати винагороду, причому чим складніша дія, тим більша винагорода.

Наприклад, у 2023 році Yaga Labs провела серію щотижневих квестів із призом у 0,12 BTC.


Крани, аірдропи та баунті:

Участь у баунті програмах може призвести до більшого заробітку, ніж в аірдропах, але з цим пов'язаний вищий ризик. У баунті програмах частіше встановлюються умови та вимоги для учасників, і можна отримати більше винагороди за виконання певних завдань.

Однак ризик полягає в тому, що ви можете витратити час і нічого не заробити, якщо проект, токени якого роздаються, не буде успішним і токени не будуть з'являтися на біржах. Тому прибутковість може коливатися від нуля до десятків тисяч доларів за одну роздачу.

Ще одним варіантом є криптовалютні крани. Суть їх полягає в тому, що ви отримуєте скромну суму через певний час, проте є ймовірність, що може "накапати" більше. Це один з найбільш прямих способів отримання криптовалютного доходу з нуля. Для цього способу вам не потрібно нічого, окрім телефону або комп'ютера з доступом до Інтернету, але дохід від таких дій і "вкладень" буде відповідним.

Реферальні та партнерські програми:

Партнерські програми криптобірж, гаманців та інших сервісів відкривають можливість заробляти на криптовалюті без вкладення коштів і навіть без глибокого розуміння ринку. Це робиться за допомогою унікального партнерського посилання, яке ви отримуєте під час реєстрації. Розповсюджуйте його серед знайомих через повідомлення, соціальні мережі або форуми. І якщо користувачі реєструються за вашим посиланням і здійснюють певні дії, такі як купівля, продаж або обмін, ви отримуєте винагороду.

Коротко кажучи, ваш потенційний дохід від реферальних програм може коливатися від нуля до дофіга, залежно від умов компанії та кількості та обороту ваших рефералів. Деякі компанії готові платити до 20% або навіть 50% від прибутку. Наприклад, якщо ви запросили 1000 осіб, кожна з яких середньо здійснює транзакції на $1 000 на місяць, а сервіс платить до 45% від свого доходу за кожну транзакцію, ваш місячний дохід може скласти 4500 USDT, привіт всім ютуберам, тіктокерам і т.д.

Висновки та поради

У 2024 році криптовалютний ринок переживає не найкращі часи. Проте і Bitcoin, і інші криптовалюти вже неодноразово виходили з кризи, приносячи своїм власникам високий прибуток і встановлюючи нові рекорди.

Одним з проривом став ще Notcoin який привернув увагу до крипти та загалом до Web3 багато нових юзерів. На ньому можна було заробити дуууже непогано, як для початку.

Звичайно, багато хто хоче повторити успіх Notcoin, і зараз активно залітають нові проекти з непоганими перспективами. Тому тапалки це теж один із способів заробітку який я раджу новачкам, та і загалом усім.

Приєднуйся до моєї спільности в телеграм де ми розглядаємо способи заробітку на крипті, нових проектах та усіх актуальних новин.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Про криптовалюту
Про криптовалюту@procrypto

267Прочитань
0Автори
1Читачі
На Друкарні з 29 травня

Більше від автора

  • Як заробити на криптовалюті? Аірдропи, NFT, крани та баунті.

    Тому сьогодні ми розглянемо заробіток на крипті з нуля грубо кажучи. А тому про стейкінг, майнінг, трейдинг і тому подібне ми поговоримо у майбутньому, якщо захочете, оскільки ці направлення вимагають певних навичок, досвіду та інвестицій.

    Теми цього довгочиту:

    Онлайн Заробіток

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається