Скільки треба заробляти, щоб інвестувати?

Коли мова заходить про інвестування, інформаційний простір заповнений людьми, які гарантують “швидкі рішення”. Багато інстаграм-гуру заявляють, що вам достатньо почати відкладати по $100 на місяць і вже за кілька років ви досягнете фінансової свободи або навіть станете мільйонером. Але це — небезпечна ілюзія. І, на жаль, такі ілюзії можуть зашкодити більше, ніж допомогти.

Чи $100 на місяць — це справді серйозна інвестиція? Чесно кажучи, ні. Знаю, для когось це прозвучить не приємно, але давайте поясню. В масштабі тридцяти або навіть сорока років ці гроші можуть принести певний дохід, але ж чи вистачить його на круті фінансові цілі - квартиру, пасивний дохід чи на пенсію? Скоріше за все — ні. Особливо, якщо не врахувати інфляцію та зростання вартості життя.

Для прикладу інвестуючи по 100 доларів на місяць протягом 10 років, ви внесете суму в 12 000$, і з урахуванням складного відсотку будете мати 18 294$. Наче не погано, але, погодьтесь, не так і багато як для 10 років інвестування.

Покажу ще один реальний приклад, який демонструє цю проблему. Нещодавно я переглядав відео, де один “інвестиційний консультант” радив дівчині, яка заробляє близько 20 000 грн на місяць (на момент написання статті еквівалент 500$) і має можливість відкладати лише 120 доларів, купувати ОВДП, або навіть вкласти ці гроші в акції через Interactive Brokers. На перший погляд, це звучить добре: дивіться, людина починає інвестувати. Але це хибний шлях.

Що робити замість цього?

Сконцентруватися на головному питанні: "Як заробляти більше, щоб більше відкладати?"

#рівень_доходу #інвестиції

👉🏻 Телеграм-канал

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Записки про інвестування
Записки про інвестування@InvestNotesUA

Інвестиційна База

7Прочитань
3Автори
0Читачі
На Друкарні з 12 січня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається