Створюємо власний токен за копійки, або як породити маленьку імперію скаму?

Щодня з’являється купа токенів. Багато з них робиться для приколу, але значна частина створюється з метою розвести та обікрасти недосвідчених криптанів. Сьогодні я покажу Вам як створити власний токен не маючи жодних знань у програмуванні, скільки це коштує та як на цьому “заробляють”.

Створюємо токен

Створювати коін будемо в мережі TON бо це дуже дешево. Для цього йдемо на сайт https://minter.ton.org та конектимо гаманець. Потрібен некастодіальний гаманець, наприклад Tonkeeper.

Заповнюємо поля:

Та, як бачите, ще не вистачає картинки. Для цього потрібно закинути її на якийсь хостинг картинок (я закинув на https://uk.imgbb.com/) чи власний сервер і скопіювати посилання на неї. Якщо не хочете щоб картинка раптом десь зникла - потрібно закидати її на свій сервак.

ПОСИЛАННЯ КОПІЮЄТЬСЯ НЕ НА АДРЕСУ КАРТИНКИ НА ХОСТИНГУ, А НА САМУ КАРТИНКУ!

Далі повертаємося до мінту токену, натискаємо на місце для зображення і вставляємо скопійоване посилання:

Лишилося натиснути на кнопку “Deploy”, оплатити комісію і отримати новостворені токени на свій гаманець. У якості комісії зняло ~0,3 TON (~2$), що, як ви розумієте, смішна вартість за створення токену.

Комісія за мінт токена
Токени на гаманці

Завантажена картинка має з’явитися з часом.

Також Вам стане доступна сторінка для управління власним токеном. На ній можна змінити назву, тікер, опис, картинку та кількість токенів. Тож можна внести зміни якщо десь натупили. Виглядає вона ось так:

Готово.

Що робити з цим сміттям?

Токен створили, але що з ним робити далі? Є купа варіантів що з ним можна зробити. Але ж ми тут щоб заробити. Тож розписую відносно білу схему заробітку.

Продаж токенів

  1. Йдемо на децентралізований обмінник в мережі монети. Наприклад на https://ston.fi/ (описуватиму все на його прикладі), https://dedust.io/ чи інші.

  2. Під’єднуємо гаманець

  3. Йдемо по шляху Pools/Add liquidity

  4. В перший рядок записуємо токени чи монету на які будуть мінятися люди (треба мати їх на гаманці, щоб додати ліквідність) а в другий - записуємо адресу нашого токену (взяти її можна на тій же сторінці управління токеном).

  5. Оплачуємо комісію за створення пулу. Вона буде в районі 1 TON.

  6. Щоб додати ліквідність повторюємо все з пунктів 3 по 5.

  7. Закуповуємо рекламу у не дуже совісних людей і зганяємо хом’яків купувати токен, який “зробить їх мільйонерами”.

  8. Зливаємо залишки токенів хом’якам.

В результаті автор отримує непоганий прибуток, а хом’яки - сміття на свої гаманці.

Підсумки

Для створення токену і додавання його в пул ліквідності нам знадобилося 10 хв часу, 1.3 TON (наразі ~10$), та токени для ліквідності (кількість довільна). Вартість реклами теж суто індивідуальна штука.

Тож переставайте купувати всяке сміття з децентралізованих платформ по закликам не дуже чесних людей, переставайте вірити в чудо і витрачати час разом з коштами на сміття. Адже ця схема стара як світ і повторити її може абсолютно хто завгодно у будь-якій мережі.


Статтю підготував для Вас один з адмінів Telegram-каналу “Двоє в ринку” (ТИЦЬ). Підпишіться, будь ласка, на нього і на наш аккаунт в Друкарні, якщо вважаєте цю статтю корисною. Реакції нижче теж вітаються 😉

Всього Вам найкращого!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Двоє в ринку
Двоє в ринку@weincripto

2.7KПрочитань
0Автори
3Читачі
На Друкарні з 6 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається