Чому зараз так багато тицялок по типу Notcoin? Чому їм вигідно скамитися? Та як знайти клікер вартий уваги?

Своєю появою та успіхом, Notcoin(у) вдалося породити справжній хайп навколо криптоклікерів. Ті хто пропустили цей потяг, намагаються застрибнути в наступний. Та більшість тицялок лише виманюють час і увагу своїх користувачів, і нічого не принесуть взамін. Тож давайте розбиратися чому їх стільки розплодилося, як їх розробники заробляють поки ви тицяєте та які клікери заскамляться з великою долею ймовірності?

Чому тицялки стали популярними?

Відповідь на поверхні - хайп, простота, фомо, реклама та сарафанне радіо. Та давайте по порядку.

Хайп - велика рушійна сила. Думаю, люди, які не чули про того ж самого хом’яка - наразі вимираючий вид. Точно так само було з Notcoin, лише у менших масштабах. Десятки мільйонів людей тицяло (попри свій скептицизм я був одним з них), а сотні мільйонів - спостерігали. Купа мемів, обговорень і суперечок тримали в інфополі додаток та не давали йому загубитися серед інших новин. Тільки у випадку Hamster Kombat та інших популярних застосунків, хайп ще більший, бо першопроходець (Notcoin) показав себе дуже добре.

Простота. Де ще вам пообіцяють насипати сотню-другу баксів за просте тицяння по екрану? Не треба вкладатися, в чомусь розбиратися, навчатися і т.д. Потицяв по телефону, отримав обіцяний дроп (а може і ні), похавав у маці (знову ж таки, а може і ні).

До речі, розробникам такий формат теж полегшує життя. Замість того щоб придумувати якусь технологію, розвивати стартап, вкладатися в команду і робити інші корисні речі, їм достатньо зробити черговий клікер. Та з цим заданням впорається навіть програміст-першокурсник. Треба лише в рекламу вкинутися і готово.

Фомо або ж “відчуття впущеної можливості” спонукує тих хто не застрибнув у потяг Notcoin застрибувати у все під-ряд, в надії таки урвати свій шмат від дропу наступного успішного проекту. Єдине, що ніхто не знає, який з цих сотень клонів механіки Not стане успішним.

Реклама чергового вбивці Notcoin несеться з кожного домофону. То й же Hamster Kombat (я, до речі, його не клікаю) досить добре вклався в популяризацію себе. Хто тільки його не піарив. І повірте, більшість пише свої пости і знімає відео не з великої віри в проект, а з любові до отриманих за це шекелів.

Сарафанне радіо ще дужче популяризує клікери та розганяє фомо. Я в цей пункт включу не лише розповіді про першокласників які вже роз’їжджають на своїй ламбі піднятій на Notcoin(і), а й рефералки. Мета кожного гравця загнати все своє оточення (і не лише близьке) під власне реферальне посилання, що, в сумі з іншими факторами, сприяє колосальному поширенню тапалок.

Розробникам немає сенсу вигадувати колесо. Тема несеться - робимо під неї проект, заробляємо, а там будь що буде. Стоп. Заробляють розробники а не гравці? Але як? І як же вихід на біржі? Хіба розробникам не вигідно довести діло до лістингу? Про це в наступному розділі.

Чому розробникам клікерів не вигідно виходити на біржі?

Логічно припустити, що розробники тицялок роблять свої додатки з метою заробити. Навряд то хоббі у людей таке. А яким чином заробляють клікери? Думаю, ви помічали роздачі коїнів за підписку на якийсь канал чи групу каналів. Це називається “продажем трафіку”. Банальна реклама, по суті. Чим більша аудиторія у клікалки - тим більше платять за розміщення завдання.

Тож поки тицялка має активну авдиторію, розробники мають активне надходження шекелів у свої кишені. А якщо відбудеться лістинг на біржі - рекламу продавати не буде кому. Всі вже наклацалися, злили токени і пішли клацати по інтерфейсу наступного “вбивці Notcoin”. Розробники можуть лише злити власний запас токенів, щоб вижати максимум.

Та варто пам’ятати, що вихід на централізовані біржі платний. Чим більша біржа, тим більше дублонів попросять її представники за лістинг токену. Продаж токенів автором тицялки може навіть не окупити витрат на лістинг, тому братися за це діло сенсу не дуже багато.

Які клікери найімовірніше заскамляться?

Передбачати щось у крипті - справа невдячна. Та є моменти, на які просто необхідно звертати увагу, перш ніж починати грати в чергову тицялку:

  1. Команда розробників. Якщо команда не приховує себе, має нормальний бекграунд (не як Касєнко з його емейзі (хто знає той знає)) а її учасники вже створювали якісь потужні проекти - це дуже хороший сигнал. Навіть якщо команда не розробляла якихось криптопроектів до цього, але не никється від аудиторії і ніде раніше не зашкварилася, до проекту можна придивитися.

  2. Нововведення. Якщо гра не пропонує нічого нового, а лише злизала конкурентів - нічого хорошого від цих ліньтяюг очікувати не варто. Не запарювалися над грою - не запарюватимуться і над іншими моментами.

  3. Хто говорить про проект. Якщо клацалку піарять відомі футболісти, співаки, блогери і т.д. а відомі криптани мовчать - проект може вийти на біржі через великий наплив аудиторії, але чекати від нього якихось хороших результатів не варто.

  4. Плани проекту. Добре, коли розробники розповідають куди вони планують рухатися. Але самих планів замало. Варто дивитися чи вони щось роблять для того. Наприклад, чи заключають нові стратегічні партнерства?

Ці фактори - фундамент, який допоможе вам відсіяти відверту скамину від чогось нормального. Тож раджу вже зараз проаналізувати тапалки в які ви граєте і перестати витрачати час на відвертий шлак.

Нормальна тапалка (не зовсім тапалка)

Ну і бонусом розповім про одну єдину тапалку яку я граю - HOT. Хоча тапалкою її можна назвати дуже натянуто.

За цим проектом стоїть крута команда яка вже не один рік розробляє корисні продукти, токен тапалки вже у блокчейні, він має потенціал бо по заявкам розробників матиме практичне застосування, проект має продукт та багато партнерств, планується інтеграція з TON, тицялка вже дає своїм користувачам заробити і їх токен торгується на ф’ючерсах WhiteBIT по ціні більшій ніж 3$. Це ще далеко не всі зелені прапорці проекту. Тому я обрав його замість тих же хом’яків.


Статтю підготував для Вас один з адмінів Telegram-каналу “Двоє в ринку” (ТИЦЬ). Підпишіться, будь ласка, на нього і на наш аккаунт в Друкарні, якщо вважаєте цю статтю корисною. Реакції нижче теж вітаються 😉

Всього Вам найкращого!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Двоє в ринку
Двоє в ринку@weincripto

2.7KПрочитань
0Автори
3Читачі
На Друкарні з 6 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається