ТОП-10 бізнес-ідей в автомобільній сфері

Пропонуємо вашій увазі 10 актуальних бізнес-ідей, пов'язаних з автомобілями, які реально втілити у 2023 році.

Підписуйтесь на телеграм-канал 🇺🇦

Особливості автомобільного бізнесу

Незалежно від обраної ніші, перспективи розвитку ідей для заробітку на машині досить великі. Це можливо завдяки особливостям автобізнесу:

  • Попит. Кількість машин зростає, до звичних моделей на ДВЗ додаються електромобілі. Відповідно, збільшується запит на обслуговування, ремонт, виробництво і постачання запчастин, створення індивідуального дизайну тощо.

  • Невеликі вкладення. Бізнес-ідеї для авто абсолютно реально розвивати без вкладень, починаючи підприємницьку діяльність у власному гаражі. Наприклад, займаючись шиномонтажем, можна накопичити кошти і набити клієнтуру для запуску повноцінного СТО.

  • Наявність низькоконкурентних ніш. Ринок поступово заповнюють нові авто. Але не завжди пропозиція повністю покриває попит. Наприклад, у 2023 році все ще недостатньо СТО для машин з електромоторами.

  • Швидка окупність. З огляду на високий попит, окупність подібних проєктів займає від 5 років до 1 року. Точний термін залежить від особливостей проєкту.

  • Можливість роботи без офісу. Безліч бізнес-ідей для авто пов'язані з наданням виїзних послуг. Тому на початкових стадіях ваша компанія може працювати без офісу.

Можна знайти свою нішу в автомобільній сфері навіть без машини і водійських прав. Наприклад, затребувані сервіси та мобільні застосунки для каршерінгу, хмарні системи обліку для служб таксі.

Представляємо список найбільш перспективних бізнес-ідей для власників автомобілів. Багато з описаних варіантів необов'язково починати з нуля - можна купити вже готовий проект.

Аерографія

Toyota GT86 JDM Side Anime Aerography Car 2014, toyota gt 86 HD wallpaper |  Pxfuel

Яскравий і незвичайний дизайн кузова - один із сучасних трендів. Машину прикрашають не тільки картинками або абстрактним розписом, а й логотипами брендів. Для запуску подібної ідеї автобізнесу потрібно:

  • знайти й орендувати приміщення під проведення робіт;

  • закупити обладнання, фарби;

  • розробити і запустити рекламну кампанію;

  • знайти майстрів.

Разом з аерографією можна пропонувати фарбування дисків або встановлення підсвічування на двері, колеса.

Перетяжка сидінь

Car Upholstery Dubai at Mirdif, Motorcity, Al Quoz Smart Auto

Чудовий варіант бізнесу у сфері авто - оновлення салонів машин. Згодом оббивка сидінь зношується, брудниться. Щоб салон виглядав презентабельно, можна його оновити або переробити, наприклад, замінивши тканинну оббивку на шкіряну.

Запропонуйте клієнтам перетяжку з використанням:

  • тканин (замші, велюру, спеціальних автоматеріалів);

  • штучної та натуральної шкіри;

  • комбінації різних матеріалів.

Можна займатися не тільки стандартними дизайнами, а й працювати з незвичайним оформленням.

Хімчистка салону

Car Detailing Service Deep Interior Cleaning Stock Photo - Download Image  Now - Car Wash, Car Detailing, Car - iStock

Завжди актуальна потреба автовласників - якісне прибирання салону машини. Тканини збирають пил і вбирають неприємний запах, тому необхідно періодично добре чистити машину, щоб у ній було комфортно перебувати. Тому хімчистка салону - затребувана в автомобільній сфері бізнес-ідея.

Обов'язково врахуйте запити аудиторії:

  • високу швидкість проведення робіт;

  • потреба у виведенні складних старих плям;

  • бажання видалити неприємні запахи;

  • прийнятну вартість послуги.

З огляду на все це, відмовтеся від ручного прибирання. Закупіть сучасне обладнання, а також якісні гіпоалергенні засоби.

Автомийка для вантажівок

How to wash a semi-truck

Ідеї автобізнесу не обмежуються легковим транспортом. На ринку достатньо вільних ніш з обслуговування вантажівок. Зокрема й автомийка для великогабаритних машин.

Продумуючи реалізацію проєкту, враховуйте:

  • Розташування. Точка повинна знаходитися поруч із трасами і популярними вантажними маршрутами, її можна розташувати недалеко від парковок для далекобійників, заправок, складів.

  • Режим роботи. Врахуйте, що крупногабаритний транспорт їздить у різний час. Це пов'язано і з завантаженням трас, і з вимогами до важких машин. Тому мийка повинна працювати цілодобово.

  • Технічний аспект. Буде потрібна закупівля спеціального обладнання - арок для подачі води на верхню частину причепа, а також достатньо місця для встановлення техніки.

Виробництво і продаж оригінальних автопричепів

Renovation inspiration - Vintage 'loaf of bread' caravan with original  interior & retro TV

Причіп можна використовувати не тільки для перевезення великих вантажів. Зараз користуються популярністю спеціальні моделі для кемпінгу. Це невеликий будинок на колесах, де є все необхідне для комфортного відпочинку на природі. Тому бізнес-ідея з виробництва нестандартних причепів для авто стане прибутковим стартапом.

Можна виготовляти моделі не тільки для відпочинку за містом, а й для далеких подорожей, перевезення кількох велосипедів, транспортування водних мотоциклів і човнів. Але врахуйте, що такий проєкт потребуватиме серйозних вкладень в обладнання та матеріали.

Розміщення реклами на авто

Брендування авто - Рекламне Агентство «ПромоЕкспрес»

Шукаєте пов'язану з авто бізнес-ідею з мінімальними вкладеннями? Можна зайнятися розміщенням реклами на машинах. Потрібно буде приймати замовлення від різних компаній, а потім підшукувати автовласників, згодних на логотипи на власних автомобілях.

У цьому сегменті можна почати з посередництва між замовниками і водіями, замовляючи автомобільні наліпки у сторонніх виконавців. У перспективі - організувати повний цикл робіт.

Автохостел

Railway Square YHA - Hostel Rooms In Railroad Cars

Подорожуючи на машині, багато водіїв бажають не просто знайти готель із паркуванням, а й забезпечити особистому транспорту надійний захист. Тому бізнес-ідея із запуску міні-готелю або хостелу спеціально для гостей з автомобілями підійде для:

  • ділянок доріг, що з'єднують столицю і віддалені міста;

  • малолюдних місцевостей, де зростає потік туристів;

  • передмість великих міст із дорогим проживанням.

Доставка бензину

Подвоз топлива (бензин / дизель) - вызвать мастера круглосуточно в Москве и  Московской области

Паливо може закінчитися де завгодно. Тому багатьом автовласникам було б зручно замовити заправку або акумулятори для електромобіля з доставкою прямо на трасу. Оптимальний варіант бізнес-ідеї в цій сфері - замовлення бензину або ДП для авто через додаток.

Усунення тріщин на автомобільному склі

Що робити, якщо пошкоджено лобове скло

Затребувана послуга - видалення пошкоджень на склі машини. Щоб почати такий бізнес, потрібно:

  • пройти навчання;

  • вибрати відповідну методику роботи;

  • закупити витратні матеріали.

Крім цього, бажано орендувати майстерню, де можна приймати водіїв. Альтернативний варіант реалізації бізнес-ідеї - власний автомобіль для виїздів до клієнтів.

Послуга "забрати дітей зі школи"

Старт продажів нового Renault Express

Ще одна ідея бізнесу, яка підійде для власників авто-початківців, - сервіс для батьків, які не встигають забрати дітей зі школи. Єдина складність - заручитися довірою клієнтів. Важливо продемонструвати безпеку послуги. Для цього варто встановити на машину маячок, щоб батьки могли точно знати, де перебуває дитина. Стане в пригоді камера в салоні з можливістю транслювати, що відбувається, в режимі реального часу.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

634.7KПрочитань
11Автори
468Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Стрижка газонів як бізнес-ідея

    "Зелений" бізнес - чудовий варіант для тих, хто любить природу і воліє працювати на свіжому повітрі. І одним із найприбутковіших його різновидів є бізнес на стрижці газонів

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес-ідея
  • Як почати заробляти $10 000 на місяць за 90 днів

    Очікуйте, що вам доведеться копати глибоко і працювати наступні 90 днів Я знаю, що більшість людей шукають швидкого рішення. Чарівну кулю, яка дозволить заробляти $10 000 на місяць, майже не працюючи.

    Теми цього довгочиту:

    Онлайн Заробіток
  • 30 грантів для бізнесу від ЄС, USAID, Mercy Corps та українського уряду

    У цій статті ми розглянемо 30 грантів від Європейського Союзу (ЄС), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), організації Mercy Corps та українського уряду, які пропонують фінансування від 2000 до 2,5 млн.

    Теми цього довгочиту:

    Гранти На Бізнес

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається