Топ-10 помилок під час відкриття бізнесу у сфері освіти

Освітніх франшиз дійсно стає все більше з кожним роком - очі буквально розбігаються. А як же вибрати правильно і не прогадати?

  • Чому невеликий паушальний внесок - це не завжди добре

  • Чому слід зв'язуватися з діючими партнерами франшизи

  • Якщо бізнес франшизний, то все працюватиме саме - помилка - все це та ще багато іншого ми зібрали в нашому чек-листі.

Він точно допоможе зробити правильний вибір при купівлі освітньої франшизи!

1. Вибір невідомого бренду або компанії з маленькою партнерською мережею

Обирайте франшизу відомого великого бренду: так ви залучите клієнтів, які вже знайомі з брендом, що дасть великий попит на ваш продукт, а просувати франшизу буде простіше.

2. Невеликий паушальний внесок або його відсутність

Це часта пастка при купівлі франшизи. Якщо на неї попастися, після купівлі доведеться вкладатися в численні додаткові продукти франшизи, без яких ваш бізнес просто не працюватиме.

Визначте точно, за що ви платите паушальний внесок: що входить до стандартного франчайзингового пакета, а що потрібно буде докуповувати вже після - нові курси, обладнання для класів, рекламу тощо. Дізнайтеся у компанії заздалегідь, які додаткові інвестиції від вас знадобляться в перші кілька років роботи, щоб усе прорахувати і підготуватися.

І пам'ятайте, що дешево - не означає добре!

3. Вибір керуючої компанії, у якої немає власних точок

Дізнайтеся, скільки дітей навчається саме в проєктах компанії, а не за франшизою: наприклад, у власних точках. Якщо компанія має власну мережу, то може спочатку тестувати нові підходи та методи роботи всередині, а потім уже впроваджувати найкращі з них у франчайзингову мережу.

4. Вибір франшизи з фіксованим низьким роялті

Не ведіться на наявність фіксованих роялті*, оскільки це часто свідчить про те, що керуюча компанія не зацікавлена у вашому розвитку. Придивіться до франшиз, які забирають собі роялті у відсотках: у такому разі керуючій компанії важливо, щоб ви більше заробляли, і вона всіляко цьому сприятиме.

5. Вибір освітньої франшизи, яка не подбала про захист власних розробок, і вони перебувають у вільному доступі

Переконайтеся, в професіоналізмі команди, яка розробляє продукти франшизи, а також, що вони захищені. Якщо франшиза дає можливість протестувати продукт перед покупкою, обов'язково скористайтеся нею.

Наприклад, викладач проводить заняття за роздрукованими методичками, як у школі, а не на навчальній платформі, яка є унікальною розробкою керуючої компанії.

6. Недооцінка труднощів під час пошуку викладачів: складнощі під час їх пошуку та подальшого навчання

Дізнайтеся докладно, як відбувається підбір, навчання, атестація викладачів, моніторинг ефективності їхньої роботи. Саме від рівня якості викладача залежить те, скільки дітей продовжуватиме навчатися у вашому центрі.

7. Багато потенційних покупців франшизи не зв'язуються з діючими партнерами обраної мережі

І дарма: саме вони вже знають продукт зсередини краще за всіх.

Поспілкуйтеся з партнерами і перевірте, наскільки прозора франшиза. Дізнайтеся у чинних партнерів безпосередньо, скільки вони витрачають, а скільки заробляють. Запитайте інформацію у керуючої компанії: скільки партнерів купують додаткові території після запуску бізнесу, чи є великі партнери в мережі тощо.

*Індикатор надійності: чи готова керуюча компанія показати успіх і неуспіх своїх партнерів?

8. Бути впевненим, що бізнес за франшизою працюватиме самостійно, без вашої участі

Не вірте, якщо вам кажуть, що робити нічого не потрібно, і все працюватиме без вас. Дитячий бізнес - це ніша, яка потребує постійного операційного контролю.

9. Нуль вимог керуючої компанії до майбутнього франчайзі

Це привід замислитися! Значить, керуюча компанія не розуміє, кому цей бізнес дійсно підходить, і хто зможе домогтися успіху.

10. Думати, що можна зупинитися на відкритті однієї точки, і дохід з неї буде тільки зростати

Дізнайтеся перед купівлею франшизи, наскільки швидко і легко можна відкрити нові точки, знайти і навчити нових викладачів, залучити дітей на навчання.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

782.2KПрочитань
11Автори
600Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається