ТОП-14 причин вивчати німецьку мову негайно

Вивчення німецької мови відкриває всебічні перспективи

Автор: Christian Wiediger. Опубліковано на Unsplash

1. Мова з давньою історією

Історія німецької мови тісно переплетена з важливими історичними подіями. Це протестантська реформа Мартіна Лютера, становлення Німецької імперії під керівництвом канцлера Отто фон Бісмарка. Це Друга світова війна, повоєнне відновлення Німеччини та, звичайно ж, об'єднання Західної та Східної Німеччини в 1990 році.

А скільки відомих особистостей приходить на думку, коли ми говоримо про історичну світову спадщину! Це Гете з його "Фаустом", Ейнштейн з його теорією відносності, і багато інших відомих людей різних епох.

Автор: Nik Shuliahin 💛💙. Опубліковано на Unsplash

2. Еміграція до Європи

Життя в європейських країнах - мрія мільйонів людей. Німецьку мову просто необхідно знати тим, хто мріє переїхати сюди, адже це друга за популярністю мова в Європі. Німецькою розмовляють не лише в Німеччині і Австрії, а й в Швейцарії, Ліхтенштейні та Люксембурзі.

Також її часто можна почути в США, навіть в Африці, і загалом у світі на німецькій мові розмовляє понад 100 мільйонів людей. Іншими словами, у вас є шанс отримати доступ до великої аудиторії - не пропустіть його.

Автор: Roman Kraft. Опубліковано на Unsplash

3. Бізнес та міжнародне співробітництво

Якщо ви володієте не лише англійською, перед вами відкриваються справді необмежені можливості для встановлення торгових зв'язків. Багато корпорацій Німеччини та Австрії відомі по всьому світу, серед них:

- автовиробник Volkswagen Group,

- виробник електроніки та побутової техніки Siemens AG,

- фармацевтична компанія Bayer AG,

- виробник енергетичних напоїв Red Bull GmbH,

- виробник автомобілів і мотоциклів BMW Group,

- один з найбільших банків світу Deutsche Bank.

Ці і ще цілий ряд інших відомих компаній відіграють значну роль у світовій економіці. Тому вести бізнес з ними потрібно не лише англійською, і це також відповідь на питання, чому варто вивчати німецьку мову.

Автор: Floriane Vita. Опубліковано на Unsplash

4. Підвищення рівня доходу

Знайти роботу в Німеччині - мрія дуже багатьох іноземців, адже як кажуть відома приказка, "риба шукає де глибше, а людина де краще". Причини очевидні: оплачувана відпустка, лікарняні та переробки, пенсійне забезпечення і дуже прийнятна зарплата - словом, все, що потрібно людині.

В Німеччині великий попит на IT-фахівців. Початковий програміст може розраховувати на заробітну плату близько 50 000 євро на рік, а досвідчені спеціалісти можуть отримувати набагато більше.

Не менш популярні інженери. Зарплата фахівців варіюється в залежності від спеціалізації та досвіду роботи від 60 000 до 70 000 євро на рік.

В Німеччині також не вистачає лікарів. Добрий фахівець закордоном може розраховувати на 60 000-70 000 євро на рік і навіть більше.

Звісно, влаштуватися на такі високооплачувані посади можна лише за умови відмінного володіння мовою.

Автор: Dmytro Demidko. Опубліковано на Unsplash

5. Мова винахідників та новаторів

Німецька - мова наукового і технічного прогресу. Вона є другою за популярністю мовою у світі науки після англійської: нею публікується більше 20% наукових статей у світі.

Німеччина правомірно вважається одним із світових лідерів у технологічній сфері та інноваціях. І кожен четвертий патент на винаходи в Європі належить компаніям і винахідникам з цієї країни.

Автор: ThisisEngineering. Опубліковано на Unsplash

6. Безкоштовна вища освіта та програми обміну

Щоб вступити в престижний європейський університет, потрібні знання німецької мови - це невід'ємна умова. Дипломи університетів та академій Німеччини дуже цінуються, а навчання в них майже завжди безкоштовне навіть для іноземців.

Більш як 80 університетів Німеччини увійшли в світові рейтинги. Серед них Технічний університет Мюнхена, Гайдельберзький університет, Технологічний інститут Карлсруе.

У вузах Німеччини навчаються тисячі студентів з усього світу, а отже, ви не лише оволодієте важливою професією, а й знайдете друзів з різних країн.

Автор: Dom Fou. Опубліковано на Unsplash

7. Культура

Не менш корисно вивчати німецьку мову тим, хто хоче відкрити дивовижний світ зарубіжної культури, літератури, фільмів, музики, мистецтва.

Прочитати "Процес" Франца Кафки в оригіналі, подивитися "Тоні Ердманн" з Сандрою Хюллер без субтитрів, зрозуміти без перекладу, про що співають "Rammstein" - ось лише маленька частина здібностей, які вам відкриються.

Крім того, ви зможете зрозуміти своєрідний гумор німців і зможете посміятися над їхніми жартами. І зацікавлені в філософії отримають унікальну можливість зануритися в твори великих мислителів, від Іммануїла Канта до Фрідріха Ніцше.

Автор: Giammarco Boscaro. Опубліковано на Unsplash

8. Нові знайомства та друзі

Німці в цілому досить закритий народ. Але варто вам лише з дружньою посмішкою сказати: "Guten Abend! Ich lerne Deutsch. Darf ich mich euch anschließen?" («Добрий вечір! Я вивчаю німецьку мову. Можна приєднатися до вас?»), як вони одразу розтануть.

Мешканці Німеччини просто обожнюють, коли хтось проявляє інтерес до їхньої культури та країни, а тому з задоволенням приймуть вас до розмови. А далі ви виявите спільні інтереси, обміняєтеся контактами і навіть домовитеся піти разом на концерт або вечірку.

Автор: Felix Rostig. Опубліковано на Unsplash

9. Популярна в інтернеті

На перший погляд, для спілкування в мережі достатньо англійської - чому потрібна німецька мова? Але слід врахувати, що нею багато користувачів спілкуються в Інтернеті, тому має велике значення в онлайн-світі.

Автор: John Schnobrich. Опубліковано на Unsplash

10. Подорожі

Німецька мова незамінна у подорожах. В поїздках по Італії, Греції, Франції, Іспанії ви гарантовано зустрінете багато німецькомовних туристів. І персонал в готелях, ресторанах чи магазинах майже завжди розмовляє німецькою.

Крім того, німецькомовний персонал - це не рідкість у туристичному секторі в таких країнах, як Таїланд, Туреччина, Єгипет. Плюси німецької мови полягають і в тому, що з нею ви зможете розраховувати на якісний сервіс.

Автор: Josue Isai Ramos Figueroa. Опубліковано на Unsplash

11. Відпочинок і розваги

Німецька мова корисна в роботі, але не менше вона принесе і на відпочинку. Знайомство з нею дозволить вам насолоджуватися святкуванням Різдва (Weihnachten), веселощами на весняному карнавалі (Fasching) і насолоджуватися на пивному фестивалі (Oktoberfest).

А відвідування опери чи концерту в Німеччині без знання мови перетвориться на справжнє мучіння: ви ж навіть не зрозумієте, коли слід аплодувати!

Автор: Aditya Chinchure. Опубліковано на Unsplash

12. Розвиток логіки та мовного апарату

Вивчення німецької мови корисно для розвитку мовного апарату та сприяє розвитку логічного мислення. Все відбувається за логічною та структурованою граматикою, яка змушує вас мислити логічно.

Візьмемо, наприклад, складнопідрядні слова. З першого погляду вони можуть здатися страшними, але як тільки ви розіб'єте їх на логічні частини, все стане зрозуміло. Наприклад, «Donaudampfschifffahrtsgesellschaftskapitän» означає лише «капітан дунайського пароплавства».

І ще ця мова багата синонімами та антонімами, що дозволяє точніше виражати свої думки. Наприклад, слова «klein» («малий») та «winzig» («крихітний») мають схожі значення, але відрізняються за ступенем.

Автор: sk. Опубліковано на Unsplash

13. Не така складна, як здається

На перший погляд ця мова може здатися надзвичайно складною. Але насправді це не так: наприклад, в ній всього чотири відмінки, а не сім, як в українській.

Фонетика також ґрунтується на дуже простому принципі: "як пишемо, так і читаємо". У цьому велика перевага німецької порівняно з англійською, або, наприклад, французькою.

Що стосується лексики, то багато слів схожі з аналогами в англійській або інших європейських мовах. Наприклад, слово «das Auto» будь-хто зрозуміє без перекладу - правильно, це "автомобіль".

Автор: Bryan Hanson. Опубліковано на Unsplash

14. Легше стати поліглотом

Німецька - чудова основа для вивчення інших європейських мов. Оволодівши нею, ви здивуєтеся, наскільки легко вам буде справлятися з англійською, граматика якої ще простіша.

Крім того, дуже багато слів виявляться вам знайомими і зрозумілими. Наприклад, слово «das Haus» означає «будинок» і звучить так само, як англійське «house», а «die Maus» звучить зовсім як англійське «mouse» і, звичайно, означає «миша».

Автор: Linpaul Rodney. Опубліковано на Unsplash

Якщо Ви вирішили вивчити німецьку мову, рекомендуємо вам відвідати сайт deutschonline.ucoz.org. Там Ви знайдете безліч безкоштовних матеріалів для вивчення німецької мови, які допоможуть вам почати вашу мовну подорож.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
More Viter
More Viter@MoreViter

12.1KПрочитань
0Автори
1Читачі
На Друкарні з 1 червня

Більше від автора

  • Німецька мова для біженців

    Німеччина прийняла більше мільйона біженців з України. Вивчення німецької мови є ключем до інтеграції в німецьке суспільство, пошуку роботи та налагодження нових стосунків.

    Теми цього довгочиту:

    Німецька Мова
  • Цікаві факти про Статую Свободи

    4 липня 1884 року Франція подарувала Сполученим Штатам неймовірний подарунок до дня народження: Статую Свободи! Без постаменту вона така ж висока, як 15-поверховий будинок. Вона представляє Сполучені Штати.

    Теми цього довгочиту:

    Статуя Свободи
  • 6 нестандартних способів як вивчити алфавіт німецької мови

    Вивчення алфавіту німецької мови може бути цікавим і творчим процесом, якщо підійти до цього нестандартно. Існують різні методи, які використовували люди, щоб зробити процес вивчення мови більш захоплюючим і ефективним.

    Теми цього довгочиту:

    Німецька Мова

Вам також сподобається

Коментарі (5)

1, 5 і 7 ні про що. Якщо мене цікавить Есперанто то ці причини ніяк не вплинуть на мій вибір🤔

Про те, що це друга за популярністю мова в інтернеті - брехня: https://www.visualcapitalist.com/the-most-used-languages-on-the-internet

На превеликий жаль, друга - кацапська, як не дивно

Вам також сподобається