Топ-4 бізнес ідеї з мінімальними вкладеннями

У цій статті я хочу розібрати 4 ідеї для бізнесу, які, на мій погляд, прості для освоєння, не вимагають великих фінансових вкладень та оренди офісного чи виробничого приміщення на самому старті.

Обов’язково підпишітся на наш телеграм-канал щоб не пропустити важливі оновлення та завжди першими отримувати нові ідеї для швидкого та простого заробітку!

1. Вироби ручної роботи (Handmade/Хендмейд)

Handmade-індустрія набирає обертів уже кілька років поспіль. Звичайно, бум на вироби ручної роботи спав, але споживчий попит у цій ніші не перестає зростати нехай і плавнішими темпами.

Тішить величезна кількість вибору кінцевого продукту. Куди не подивися, скрізь є певна частка handmade-ринку.

Це можуть бути:

  • вироби зі шкіри (гаманці, сумки, ремені, аксесуари тощо);

  • дерев'яні вироби ручної роботи (від невеликих декоративних статуеток та дерев'яних наборів посуду до елементів декору та меблів);

  • торти на замовлення та багато іншого.

На старті знадобиться недорогий набір інструментів та витратні матеріали.

Першими клієнтами можуть стати ваші друзі та знайомі.

Реклама:

  • переважно соціальні мережі з яскраво вираженою візуальною складовою (Instagram, FaceBook, Pinterest тощо) - націлення, закупівля/бартер постів у блогерів;

  • різні вітчизняні та зарубіжні маркетлейси handmade-майстрів;

  • ярмарки майстрів;

  • дошки оголошень;

  • Також можна спробувати здати свою продукцію на реалізацію до тематичних магазинів.

ПОРАДА: не забувайте про якісні фотографії своїх виробів. Починайте вести облікові записи своєї справи задовго до того, як почнете продавати - красива сторінка в Instagram, якій, наприклад, 6 місяців і яка містить 30-40 фотографій продукції стане відмінною інвестицією в подальший розвиток.

2. Перепродаж недорогих автомобілів

Суть цього бізнесу проста: купити дешевше, продати дорожче.

Можна шукати старі автомобілі вітчизняного виробництва за старими гаражними кооперативами, селами, викуповувати їх у господарів за копійки, вкладатися в ремонт (за потребою) та продавати.

Продаж старих класичних авто зараз у тренді - багато молодих хлопців купують класику для подальшої переробки її в корч (що це таке, почитайте самі).

На старті можна купити автомобіль для подальшого перепродажу за 15000-30000 гривень.

Рекламуватися потрібно на тематичних дошках оголошень – наприклад, AUTO.RIA та OLX.

3. Купівля продукції оптом та перепродаж в роздріб

Суть ідеї для бізнесу проста – купити щось однією великою партією та перепродати кількома маленькими партіями.

Наведу приклад: дівчина мого знайомого захоплювалася бісероплетінням. Для своїх виробів бісер вона замовляла з Японії (він вважається одним із найкращих у світі). Якогось моменту на одному з форумів вона почала розповідати про переваги даного бісеру та запропонувала зробити спільну закупівлю – люди переводили дівчині гроші за роздріб, вона закуповувала продукцію оптом, а різницю клала собі в кишеню. Через деякий час ця бізнес-модель була поставлена ​​на потік і приносила стабільний додатковий дохід.

Я не говорю, що вам усім обов'язково займатися бісером, але подумайте, що можна замовити на тому ж AliExpress оптом і перепродати в роздріб.

Зрозуміло, що на одну людину не вдасться завезти багато продукції через митні обмеження, але можна залучити до цієї справи родичів, близьких, друзів та знайомих.

Поки писав статтю, народилася бізнес-модель з бісером))) : купити на AliExpress дрібнооптову партію бісеру самих ходових позицій, розфасувати маленькими пакетиками і продавати в тематичні магазини, на форумах і т.д. Також можна спокійно виставляти оголошення на Olx.

На початку великих доходів це не обіцяє, але як досвід і додатковий заробіток цілком зійде. Надалі із цього можна зробити повноцінний прибутковий бізнес.

4. Реклама та маркетинг

"Кожному бізнесу потрібні продажі" - ця аксіома була, є і залишиться вірною. Завдання будь-якої реклами – знайти клієнтів.

У наш час чудово те, що багатьом професіям можна навчитися, не виходячи з дому. Одна з них – інтернет-маркетолог.

Чарівність цієї професії в тому, що їй можна вчитися поступово - наприклад, спочатку ви навчилися робити LandingPage в конструкторі сайтів, потім освоїли контекстну рекламу Google Adwords, після цього почали вивчати націлення в соціальних мережах (FaceBook, Instagram і т.д.), після чого розібралися в SMM. Через деякий час ви станете хорошим багатопрофільним фахівцем.

Заробляти ви можете почати такими способами:

  • влаштуватися на віддалення рекламне агентство (відмінно отримання досвіду);

  • брати замовлення на сайтах з пошуку фрілансерів;

  • самостійно шукати клієнтів та робити їм маркетинг "під ключ" (по суті, відкрити власне рекламне агентство).

Надалі дуже хорошим варіантом може стати наступна бізнес-модель: ви знаходите виробника певного продукту чи послуги. Це може бути той самий майстер-шкіряник, про якого я писав вище або ваш сусід, який, наприклад, займається монтажем теплиць на городах. Важливо, щоб ці люди мали проблеми з продажами. Ваше завдання – цю проблему вирішити.

Як це зробити: ви домовляєтеся про те, що матимете певний відсоток з кожного наведеного клієнта, налаштовуєте та запускаєте рекламу. По суті, це вже повноцінний бізнес, що складається з відділу продажів (Ви) та технічного відділу (Сусід/Майстер-шкіряник).

Далі, як ви самі розумієте, потрібно розвивати бізнес, брати нові напрямки та тестувати суміжні ніші.

ПОРАДА: не варто на початковому етапі купувати дорогі курси навчання. Як правило, там багато води, а вся інформація є у відкритих джерелах. Один тільки YouTube містить десятки, а то й сотні безкоштовних навчальних відео з маркетингу.
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

782.3KПрочитань
11Автори
600Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається