Важливість воронки продажів

🌟 Важливість воронки продажів і розрахунок конверсій! 🌟
Воронка продажів — це інструмент, що допомагає відстежувати та керувати процесом продажів. На кожній стадії воронки ми відсіюємо не наших клієнтів, адже кожен етап характеризується зменшенням кількості потенційних покупців та зростанням ймовірності підсумкової покупки. Конверсія воронки продажів — це відношення кількості тих, хто купив, до кількості тих, хто звернувся, виражене у відсотках.
Існує дві методики розрахунку проміжних показників, які бажано використовувати для повної картини — відносно вхідної кількості та відносно попередньої кількості. Кожна з них має свої особливості, але обидві надають нам важливі дані для аналізу.
Щоб досягти значних результатів, менеджерам потрібно провести клієнта від першої до останньої стадії угоди. Важливо фіксувати всі угоди, незалежно від їх результату, а також фіксувати причини програшу. Це дозволить нам отримати реальні показники та здійснювати ефективний контроль.
Не забувайте, що програти угоду можна з будь-якої стадії, і саме тому фіксування всіх угод є ключовим правилом для всіх — як менеджерів, так і керівників. Аналізуючи цю інформацію, ми зможемо виявити слабкі місця і впровадити необхідні зміни.

А воронка продажів в CRM-системі це подвійна ефективність та прозорість.

Тому рекомендуємо завітати на сайт та ознайомитись з омніканальною платформою Creatio.

Автор: Isaac Smith. Опубліковано на Unsplash
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
CRM Genesis
CRM Genesis@crm_genesis

192Прочитань
0Автори
2Читачі
На Друкарні з 18 березня

Більше від автора

  • Реліз додатка на marketplace Creatio

    Додаток Візуалізація організаційної структури вже на маркетплейс.  Візуалізація організаційної структури для Creatio надає окрему сторінку в Creatio для перегляду організаційних ролей (усі співробітники та зовнішні користувачі).

    Теми цього довгочиту:

    Додатки
  • Ефективні методи управління віддаленими командами

    В нинішніх реаліях віддалена робота стала нормою для багатьох компаній. Управління віддаленими командами потребує інших підходів, щоб забезпечити продуктивність, мотивацію та координацію.

    Теми цього довгочиту:

    Crm

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається