Вигул собак – цікавий заробіток для любителів тварин

Деякі заводять цуценят, яких потрібно вигулювати кілька разів на день, і це стає справжньою катастрофою. На допомогу таким господарям приходять підприємливі люди, що надають послуги з вигулу собак та догляду за ними. Давайте сьогодні поговоримо про такий бізнес, як вигул собак, та як можна заробляти на ньому.

Такою справою займаються люди, які симпатизують тваринам і вміють з ними правильно поводитися. В Україні послуга по вигулу собак з’явилася порівняно недавно, але багато хто вже оцінили переваги такого бізнесу. Він не вимагає великих витрат і ідеально підходить для мегаполісів, де широка база потенційних клієнтів.

Як розпочати такий бізнес

Першим кроком, який повинні зробити всі свідомі громадяни, що планують займатись якимось бізнесом – це оформлення підприємницької діяльності. У даному випадку, все просто. В законодавстві прописані правила вигулу собак, але немає списку документів або ліцензій, що регламентують діяльність з вигулу собак, тому цілком буде достатньо зареєструватись як фізична-особа підприємець, та обрати спрощену систему оподаткування.

Якщо планується самостійно надавати послуги по вигулу собак, то тут все просто – знаходите клієнта, домовляєтесь про оплату, обов’язково заключаєте договір, де прописуєте всі моменти, та працюєте. Якщо-ж планується працювати у більших об’ємах, то тут слід перш за все подумати про підбір персоналу.

Пошук персоналу для роботи по вигулу собак

Підбір персоналу для такої роботи справа зовсім непроста. По-перше, тут все залежить від кількості витрат, на які ви згідні піти, по-друге, від послуг, що надаються.

Просто гуляти з собаками може звичайна людина, яка любить та розуміє тварин. Частою практикою для роботи по вигулу собак, стало наймання пенсіонерів і школярів, яким можна багато не платити. Але не треба забувати, що бувають сильні собаки, з якими потрібно вміти поводитись.

Оптимальним варіантом для початківців буде наймання повнолітніх людей, які мають великий досвід спілкування з собаками, які знають їх повадки. Якщо Ви готові витратити більше грошей, найміть людину зі спеціальною освітою: кінолога, ветеринара, тощо. Вони зможуть надати собаці потрібну допомогу або навіть дресирувати. Зарплата зазвичай видається відповідно до кількості годин роботи (зазвичай становить близько 50% від прибутку).

Не забудьте закупити обладнання для прогулянок. Звичайно, кожен господар повинен мати і поводок, і намордник (і про це слід домовлятися), але наявність у Вас зайвого поводка буде додатковим плюсом і підстрахує в непередбачених ситуаціях. Також варто закупити мішечки для збору фекалій. Для дресирування та ігор з собаками можуть знадобитися іграшки, палки, кістки. Непогано мати і аптечку.

Організація роботи з вигулу собак та просування послуг

По-перше, потрібно узгодити роботу співробітників. По-друге, налагодити базу клієнтів і спілкування з ними.

Не обов’язково змушувати працівників з’являтися в офісі кожен день, вони можуть відразу під’їжджати до місця проживання клієнта. На заході популярною практикою стало створення Інтернет сайту, в якому можна не тільки розміщувати інформацію про послуги компанії, але і створити базу клієнтів з адресами, описом їх вихованця. За такою сіткою працівники можуть вибирати зручні для них райони для прогулянок.

Для надання послуг по вигулу собак Ви зв’язуєтеся з власником собаки і укладаєте з ним договір. У ньому повинні обумовлюватися: основні реквізити, перелік послуг, умови анулювання договору, умови оплати, тощо. Повинні бути обумовлені умови страховки в разі хвороб, нападів, агресії собаки. Від господаря собаки потрібно вимагати ветеринарну довідку.

Забирають собак по-різному, коли господарі будинку на місці, в цьому немає проблеми, а при їх відсутності це може відбуватися двома шляхами: господарі або домовляються з сусідами, або довіряють ключ від будинку. В останньому випадку процедура описується в договорі, що страхує і Вас, і клієнтів від будь-яких ризиків.

Щоб розширити базу клієнтів, треба поширити рекламу послуг в місцях, де собачники точно з’являються: ветеринарні клініки, зоомагазини, сайти з товарами для тварин. На рекламу не варто скупитися, оскільки більш-менш стабільний прибуток такий бізнес буде приносити тільки при наявності великого числа клієнтів.

Правила вигулу собак

Може скластися враження, що нічого складного в вигулі собаки немає. Але насправді існує безліч обмежень і правил, знання яких позбавить Вас від неприємних ситуацій та штрафів.

По-перше, існують місця, в яких вигул собак заборонений: це – територія дитячих садків, шкіл, лікарень і більшості міських парків. У кожному регіоні країни ці місця прописані в нормативних актах, не полінуйтеся вивчити ці папери. У місцях, не призначених для вигулу, собак, особливо великих, потрібно тримати в наморднику і короткому повідку (до 1,5 м).

По-друге, щоб уникнути нарікань оточуючих і дотримати чистоту міста, слід прибирати за собакою.

І, по-третє, потрібно уважно стежити за собакою і ні в якому разі не допускати контактів з чужими людьми, оскільки при нанесенні поранень Ви будете відповідати вже за Кримінальним кодексом.

Послуги та ціни

При відкритті бізнесу важливо не тільки організувати налагоджену роботу співробітників і зв’язок з клієнтами, а й прописати всі послуги Вашої компанії з наданням прайсу. Зазвичай послуги ділять так:

  • стандартний вигул собак;

  • вигул з елементами дресури;

  • вигул з ігровими елементами;

  • догляд за собакою (миття, годування, тощо).

Далі роботу з вигулу собак оцінюють за такими критеріями: вік собаки, вага собаки, індивідуальна або колективна прогулянка, та інше.

Наведемо орієнтовні розцінки на вигул собак у Києві:

  • стандартний вигул собаки: від 100 до 150 грн/год (в залежності від розміру, віку, населеного пункту), при колективному вигулі ціна знижується в 1,5-2 рази;

  • вигул з елементами: дресури – плюс 200-300 грн до ціни вигулу, ігри – плюс 150 грн. догляд за собакою: годування – 50-100 грн, миття лап – 100-150 грн.

Якщо у Вас працюють ветеринари можна включити послуги з огляду собаки до і після прогулянки. При розширенні можна додати послугу перетримки собак на дому та виклик няні. Для залучення клієнтів можна робити знижки при замовленні декількох прогулянок або запропонувати абонемент на такі прогулянки та послуги.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Заробіток. Крипта
Бізнес. Заробіток. Крипта@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

452.6KПрочитань
11Автори
386Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається