Вірт та рольові в Аміно, як це було ?

Не забудь про вподобайку та коментар.
Що таке Аміно ?

Amino – мережа мобільних спільнот, в яких ви можете повністю віддатися своїм різноманітним захопленням. У кожній спільноті ви знайдете цікаві записи,приємних учасників та захоплюючі події.

З моменту створення найпершої спільноти влітку 2016 року додаток Amino став центром спілкування учасників з усього світу і точкою занурення у найглибші фандоми. Яким би рідким не було ваше захоплення, в Amino ви знайдете присвячене йому співтовариство - чи зможете створити своє власне.

Отже, там Ви можете створити свій профіль, задати собі нік та юзер. Поставити аватарку та публікувати дописи. На вас будуть підписуватися і Ви, відповідно, також!

Приклад мого профіля в аміно.

Зокрема з найголовніших розваг тут — це купляти собі монетки(звісно ж за реальні гроші). Що можна робити з монетками? Купляти рамочки на аватарку, рамки для ваших повідомлень та наліпки.

Фото наліпок та рамок.

Маємо у аміно 7 мов: англійська, німецька, арабська, португальська, французька, іспанська та, на жаль, російська.

Можна обрати в якому ви регіоні. Я зробила скріншоти в англійському аміно. Тож, розберемося з розвагами там.

Так як додаток для фанатів тут дуже багато рольових.

Ролка — гра розважального характеру, в якій учасники приймають певні конкретні ролі та колективно створюють історію або слідують уже із фантастичних творів, у вигаданих ситуаціях діючи відповідно до своїх ролей. (детальніше у минулій статті)

В аміно така тема як спільноти, це, по суті, ті самі канали в тг або інших мережах, до них додатком є чати(або навпаки, спільноти додатком до чатів, бо я точно не впевнена). Можна зробити приватну або публічну спільноту.

Коли тикаєш на спільноту зазвичай висвічується гарний малюнок по тематиці.

Тематик в аміно, як ви вже напевно зрозуміли, дуже багато. Їх є багато та на будь-який смак.

Ось приклад публічної спільноти. Саме у цій є 4 розділи, в різних спільнот різна кількість розділів. На цьому фото ми бачимо розділ (the social hub) де ви можете обрати чат. Кожен чат відповідає за щось своє, загалом, там написано, сенсу перекладати не бачу. Також ми бачимо ще один розділ (the latest) я так розумію, тут вони публікують останні новини спільноти.
А тут ми бачимо перший розділ(the VIP members), в якому відображається топ учасників. Тобто там є (most active last 24hour) і (most actave last 7 day), на мою думку це дуже зручно, ти одразу можеш подивитися чи не вмерла рольова. На другому розділі (the gifted)я так розумію, якимось учасникам дають можливість написати щось у цей розділ, але насправді, я не певна з цим моментом…
Приклад приватної спільноти, на жаль у жодну мене не прийняли, тож я не знаю, що да як там.

В інших країнах все це виглядало приблизно так само, тож огляд на кожну робити не буду.

На цьому, впринципі з моїми власними дослідженнями все. Тепер почитаємо інтерв'ю віртовських звідти.

Інтерв'ю Рьоко

№1 як Ви дізналися про вірт ? якими були Ваші перші враження від вірту ?

насправді в вірт в аміно я потрапила несвідомо, я не знала що це вірт, думала що це просто спільнота з людьми які люблять кпоп та і все, а свідомо в вірт я прийшла вже в телеграмі. дізналась я про вірт з відео в тт, я була фанкамщицею, і в мене було багато м'ю віртовських, звідти я і дізналась про нього. перші враження... якщо говорити про аміно, то я була дуже розгублена, було дуже багато незрозумілих і дивних речей, тому я дуже скоро пішла. а коли я прийшла в тг вірт, все було куди простіше, бо я вже знала з відео моїх м'ю що цк таке і з чим його їдять.

№2 чому Аміно ? чи було це свідомим вибором чи це було випадково?

просто це моя перша соц мережа, я тоді була в спільноті по гача лайф, і вирішила пошукати щось про кпоп, а знайшла вірт спільноту де всі чомусь обирали якихось ідолів (на той момент я не знала що це або хто це).

№3 чим Аміно відрізняється від телеграму? чи були в Аміро кф, клани ? чи робили там проєкти, схожі до проєктів у тг ?

ну, думаю що так, і доволі таки сильно, як я вже сказала, там кожний бажаючий обирав собі айдола, типу як в рольовій. так, було щось схоже на кф, в аміно було багато різних спільнот, як популярних так і не дуже, так от спільнота ≈ кф, люди які створили спільноту навіть робили набір в адміністрацію іноді. проєкти були, думаю що навіть набагато крутіше ніж в сучасному вірті, там були різні івенти, конкурси, інтерв'ю з популярними та найактивнішими учасниками (в мене навіть брали один раз, я була в топ 1 по активу 24 години) іноді навіть створювались окремі чати для одруження, хтось робив зі своєї сторінки новинний канал, прямо як зараз в телеграмі.

№4 якими були особливості вірту в Аміно ? чи відрізняються люди там, від людей в тг ( в плані толерантності, стосунків)

особливостей напевно не було, окрім тих типу проєктів(?) які я перелічила вище. люди безсумнівно відрізняються, доволі таки сильно. толерантність була звісно, але вона була не настільки розвинена як зараз в укр вірті, ніхто тоді не знав навіть такого поняття як слюр. але якщо казати про доброту(?) тих віртовських, ну... я б не сказала що вони добрі, але не такі вже і злі. в аміно було набагато менше людей 10-13 років, в основному там сиділи люди 14-19, тому вони часто могли на когось нагарчати за те що він "малолітка", але звісно були і виключення, я, як людина яка прийшла в аміно в 8 років(так, це жах, але що поробиш), можу сказати що багато людей 14-19 років там, захищали мене і ставились дуже добре, і я вдячна їм за це насправді, якщо б тоді всі були злі, в мене було б набагато більше дитячих травм ніж зараз є. щодо стосунків, звісно були як одностатеві стосунки, так і гетеро, всі і до того і до іншого ставились чудово.

Інтерв'ю Анастасії

№1 як Ви дізналися про вірт ? якими були Ваші перші враження від вірту ?

Насправді, про таке поняття як "вірт" я дізналася вже після того, як покинула вірт в аміно. Я просто називала це несправжніми стосунками та ролкою. Перші враження це був шок, якщо чесно. Особливо коли мені почали розповідати про "альфа" і "омега". І коли мені дівчинка запропонувала зустрічатися (смайлик плаче)

№2 чому Аміно ? чи було це свідомим вибором чи це було випадково?

Аміно, тому що я тоді була фанаткою бтс (хоча й досі) і хотіла знайти просто таких людей, як я. І десь мені підвернувся цей додаток. Я не знала що і як робити, і думала, що буде лише спілкування не більше. Я й подумати не могла, що це буде щось інше.. Абсолютно випадково, мені було головне найти когось, хто розділяє мої думки та інтереси.

№3 чим Аміно відрізняється від телеграму? чи були в Аміро кф, клани ? чи робили там проєкти, схожі до проєктів у тг ?

Я була в аміно ще в російськомовному вірті в 2019 по 2020, тому різниця я думаю велика. (Як зараз там я й поняття не маю, вибачте (смайлик плаче)) По перше, там було все російською. Також було дуже розповсюджена ролка, особливо коли ролили 6-7 людей по якомусь сюжету. Тобто, якщо ти не ролив, то це було якось не дуже, типу ні, все ок, але це було дивно. Особисто в моєму окрузі всі ролили, може в когось було щось інакше. Також, були чати, де кожен мог зайти. (Загальні) Але там і було людей багато. Ще там не було таких крутих проектів, як тут. Ні, звісно були якісь, але більше саме на виграш ам (аміно монети). Аміно монети - це такі монетки, за які можна купити бульбашку, тобто, особливу тему на повідомлення. Також можна було купити рамочку, особливу тему на аву. І стікери. Але зазвичай всім подобались рамочки і бульбашки(я не знаю як це правильно і точно називається, сподіваюсь ви зрозуміли хоч щось) Також було необхідним оформа (оформлення). Тобто аватарка і тема позаду. Люди також за ам покупали ці оформлення в інших. (Я тиж цим займалася (смайлик просто посміхається)). Ніяких блогів або каналів. Просто пости на кожному аккаунті. Нічого особливого в аміно не було, усі пости та проекти були на монетки, пошук друзів/сс та оформлення. Звичайно були, як же без цього! Повторюсь, були загальні, тобто ті, які створювали власники аміно і не тільки. Там могло бути людей 500, 200. Або більше, або менше. Вони розраховувались на новеньких, щоб швидко влити в це все. Або на тих, кому нудно чи не може знайти собі чат до душі. Багато було й маленьких чатів. Також робили пости, маленьку рекламу і запрошували. Треба було поставити плюсик та обов'язково підписатись, бо без цього неможливо було б додати. Чекати і все, тебе запрошують. Анкет наче не було ніколи.. Ніхто не бачив в цьому сенс та й виставляти було нікуди. Норми теж наче не було. (Кажу за 2020, як далі там не знаю) Схожих проектів немає. Лише з шукаю сс/друзів. Але була інша трохи схема. Було два варіанту, перший - це коли ти пишеш про себе маленьку анкету та виставляєш і чекаєш, поки тобі хтось напише. Але багато хто мог не помічати просто, або не були зацікавлені. Трошки пізніше з'явився другий спосіб - людина виставила пости, які поділялися на "шукаю друзів" "шукаю кохання" "шукаю сім'ю" та маленька анкета внизу, як приклад. Люди писали ці анкети та коментували під цим постом. Так можна було легше знайти того, хто тобі подобається або потрібен

№4 якими були особливості вірту в Аміно ? чи відрізняються люди там, від людей в тг ( в плані толерантності, стосунків)

Я наче перерахувала особливості вже. Ще можна було коментувати на аккаунті людини, воно називалося "стіна" або щось таке схоже. Всі дуже хотіли собі ам та побільше. Я не бачу сильної різниці, якщо не брати до уваги те, що я була в російському вірті. Як і там, це були стосунки на відстані, і багато хто не приділяв цьому особливого значення. Різні люди траплялися, тож, особисто для мене немає різниці.

Підсумки

Вірт в аміно, як мінімум в Україні вже своє відбув. Чи раджу я туди повертатися або вступати ? Ні. Автори досі не прибрали рос.мову та ніяк не говорили про російсько-українську війну(або я не знайшла)

Дякую, що прочитали цю статтю, сподіваюсь, вона вам сподобалась.

До зустрічі у наступних статтях.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
шалена Бджілка
шалена Бджілка@crazybee

я мрію зробити щось грандіозне

1.4KПрочитань
2Автори
19Читачі
На Друкарні з 16 серпня

Більше від автора

  • " Квіти зла " вірту.

    Чи можуть вирости квіти серед чбвіртовських? Про вірт та квіти зла в ньому.

    Теми цього довгочиту:

    Укр Вірт
  • Що таке укр от'вірт та укр оі ?

    Окрім вірту в інтернеті є ще багато середовищ, у яких збираються однодумці або люди зі спільними інтересами. В цій статті ми розповімо про деякі з них, та спробуємо трошки заглибитися, зрозуміти та відчути ці сфери.

    Теми цього довгочиту:

    Вірт

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається