Я прочитав багато книжок про гроші. Ось лише 4 речі, які насправді зроблять вас багатими.

Бути багатим і заробляти гроші - мрія кожного.

Ви хочете дозволити собі багато чого і жити вільно. Це те, для чого потрібні гроші - свобода. Модні машини, великі будинки та інші матеріальні речі через деякий час набридають. Але залишається можливість робити те, що ти хочеш і коли хочеш.

Гроші - це делікатна тема, тому що кожен дивиться на них по-своєму. Комусь гроші потрібні для елементарного виживання, щоб дозволити собі найнеобхідніше, наприклад, їжу та оренду житла. Інші розглядають гроші як інструмент для досягнення своїх мрій про відкриття бізнесу або інвестування в активи. Незалежно від того, чи ви вже маєте гроші, чи хочете їх мати, одне можна сказати напевно: вам завжди потрібно більше.

У своєму нещодавньому інтерв'ю Джим Керрі сказав, що йде на пенсію, і додав: "Я маю достатньо. Я зробив достатньо. З мене досить".

Таке трапляється рідко.

Гроші не зроблять вас щасливими, але:

За гроші можна купити все, але як щодо вашого емоційного благополуччя? Ми чули, що багаті люди страждають від депресії та психічної нестабільності. Якщо гроші роблять їх щасливими, то чому з ними трапляються такі речі? Можливо, я зможу відповісти на це питання, коли стану супербагатим.

Гроші вирішать більшість ваших проблем. Ви зможете контролювати свій час. Ви станете могутнім, бо матимете силу вибору, силу володіти своїм часом, бути шанованим і жити своїми найсміливішими мріями.

Гроші - це не все, але вони є необхідністю.

За гроші щастя не купиш. Але відсутність грошей точно не принесе щастя.

Я прочитав багато книг і статей, слухав подкасти та споживав інший фінансовий контент. Вони дали мені величезні знання про те, як заробляти гроші і стати фінансово вільним. Підсумовуючи всі поради щодо грошей, які я дізнався, нижче наведено лише чотири речі, які дійсно зроблять вас багатими.

1. Власність та інвестиції

Усі заможні люди або мають власний бізнес, або інвестують у чужий. Ніхто не стає багатим, "заощаджуючи" гроші; вони інвестують в активи, що приносять дохід.

Дохід від вашої основної роботи не зробить вас багатим. На той час, коли ви заощадите свій шлях до багатства, вам буде вже за 50 або 60 років. Стати багатим - це не просто накопичити багато грошей. Це також означає вміння користуватися цими грошима, поки ви можете. Який сенс заробити мільйон доларів у 60 років? У вас не буде часу, щоб насолодитися цим багатством на повну.

Тому варто починати інвестувати в бізнес та активи якомога раніше. Уоррен Баффет, G.O.A.T. інвестицій та фінансів, купив свою першу акцію, коли йому було 11 років. Не дивно, що він став таким багатим, інвестуючи в компанії протягом усього свого життя. Коли справа доходить до інвестування, чим раніше ви почнете, тим більше переваг у вас буде. Прочитайте це ще раз.

Візьміть за звичку інвестувати частину свого доходу в такі активи, як акції, нерухомість, криптовалюти, облігації, хедж-фонди та сировинні товари. Вам не потрібні великі гроші, щоб почати інвестувати. Ви можете почати з малого, з чого завгодно.

Збирайте активи та зменшуйте витрати. Перестаньте витрачати гроші на непотрібні речі. Я завжди дотримуюся одного правила, коли витрачаю гроші (особливо на предмети розкоші):

Витрачайте гроші, які ви отримали від прибутку від інвестицій, а не від доходу.

Ви також можете розпочати бізнес і володіти його капіталом. Ваша компанія може бути одноосібним підприємцем або партнерством. Іншими словами, ви можете володіти або 100% компанії (що може вимагати великого капіталу), або лише її частиною. Який би варіант ви не обрали, переконайтеся, що ваш бізнес генерує грошові потоки.

2. Цінна навичка

Розбагатіти - це значить мати навички, які допоможуть стати гідним фінансового прибутку. Кожна заможна людина має якусь унікальну навичку.

  • Уоррен Баффет - майстер фінансового аналізу та вивчення компаній.

  • Білл Гейтс і Марк Цукерберг мали навички розробки програмного забезпечення.

  • Стів Джобс знав, як продавати і просувати свій продукт.

  • Ілон Маск - геній в технологіях та інженерії.

Вивчіть затребувану на ринку навичку. Вона не обов'язково має бути технічною. Наприклад, вміння продавати або вести переговори - це теж навичка. Ефективна комунікація та нетворкінг мають вирішальне значення для того, щоб стати заможним.

Ви повинні постійно практикувати цю навичку, щоб стати майстром у ній. Тоді ваша цінність зросте, і люди будуть добре платити вам за ваші навички.

Крім того, ви також можете використовувати свої знання для створення власних продуктів і започаткування бізнесу. Чим більш вправним ви станете, тим більше грошей зможете заробити.

3. Створення продуктів або послуг

Маючи власний продукт або послугу, яку ви можете продавати іншим, це простий спосіб стати фінансово успішним.

Коли ви починаєте бізнес, у вас є власний капітал. Але ви також заробляєте гроші на своїх продуктах і послугах. Пізніше, коли ви масштабуєте свій бізнес, ви можете стати суперзаможним.

Візьмемо, наприклад, Джеффа Безоса. Він заснував Amazon, щоб продавати книги онлайн. Він побачив ринок для продажу товарів онлайн, тому масштабував свій бізнес, додаючи більше продуктів і охоплюючи більше людей. Коли компанія стала великою, зросла і її ринкова вартість. Безос став мільярдером, продаючи товари онлайн і масштабуючи їх на більший ринок.

Ключове слово тут - "масштабування". Будь-хто може розпочати бізнес і продавати товари/послуги, але лише одиниці стають багатими. Це тому, що вони ніколи не масштабують свій бізнес, щоб охопити більше клієнтів.

У своєму вірусному твіті "Як розбагатіти (без везіння)" Навал Равікант каже

Ви розбагатієте, даючи суспільству те, що воно хоче, але ще не знає, як отримати. Масштабно.

Незалежно від того, чи ви починаєте електронну комерцію, чи відкриваєте онлайн-агентство, вам потрібно знайти спосіб створювати якісні продукти та продавати їх у великих масштабах.

4. Правильне мислення

Заощаджувати гроші, інвестувати, скорочувати витрати та складати бюджет - все це чудові фінансові звички. Але їх недостатньо для створення справжнього багатства.

Якщо ваше мислення неправильне, ви ніколи не станете багатим. Навіть якщо ви виграєте в лотерею і станете мільйонером за одну ніч, ви втратите свої гроші.

Багаті люди, безумовно, мають правильні навички. Але вони також мають правильне мислення. Вони мислять інакше, ніж звичайні люди. Їхній зовнішній успіх - це результат їхнього внутрішнього мислення.

Отже, як правильно мислити, щоб стати багатим?

Часто люди думають про брак.

  • Мені не вистачає грошей.

  • Я буду щасливий, коли матиму мільйон доларів.

  • Я відкладаю на нову машину.

Всі ці твердження свідчать про те, що ви мислите категоріями нестачі. Вам потрібно спочатку змінити своє мислення з нестачі на достаток. Для цього ви повинні повірити в те, що ви можете це зробити. Я можу стати багатим. Звичайні люди тільки мріють про мільйон доларів на банківському рахунку. Але вони не вірять, що можуть їх мати. Це тому, що вони живуть з мисленням "нестачі".

Часто люди також чують твердження на кшталт:

  • Гроші - це корінь усього зла.

  • Гроші не ростуть на деревах.

  • Ми не можемо собі їх дозволити.

Незалежно від того, як ви ставилися до грошей, це може змінитися. Воно повинно змінитися, якщо ви хочете стати багатим. Погляньте на цю картинку, яка підсумовує різницю між бідним і багатим мисленням:

Зламаний розум (Broke mindest)

  • Обмежуючі переконання

  • Вважають, що всі багаті люди злі

  • Боїться інвестувати

  • Немає фінансового плану або цілей

  • Вважає, що робота - це єдиний спосіб заробити гроші

Найбагатший розум (Rich mindest)

  • Діє

  • Допомагає іншим досягати успіху

  • Постійно навчається

  • Встановлює SMART цілі

  • Постійно інвестує гроші

Якщо ви живете у зломленому мисленні, все має змінитися. Пам'ятайте, що ваші зовнішні обставини є результатом ваших внутрішніх переконань.

Може знадобитися деякий час, щоб вийти із зони комфорту і змінити своє мислення. Але якщо ви дійсно хочете бути багатим і прагнете змін, ви повинні працювати над своїм мисленням більше, ніж над чимось іншим.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

630KПрочитань
11Автори
467Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Стрижка газонів як бізнес-ідея

    "Зелений" бізнес - чудовий варіант для тих, хто любить природу і воліє працювати на свіжому повітрі. І одним із найприбутковіших його різновидів є бізнес на стрижці газонів

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес-ідея
  • Як почати заробляти $10 000 на місяць за 90 днів

    Очікуйте, що вам доведеться копати глибоко і працювати наступні 90 днів Я знаю, що більшість людей шукають швидкого рішення. Чарівну кулю, яка дозволить заробляти $10 000 на місяць, майже не працюючи.

    Теми цього довгочиту:

    Онлайн Заробіток
  • 30 грантів для бізнесу від ЄС, USAID, Mercy Corps та українського уряду

    У цій статті ми розглянемо 30 грантів від Європейського Союзу (ЄС), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), організації Mercy Corps та українського уряду, які пропонують фінансування від 2000 до 2,5 млн.

    Теми цього довгочиту:

    Гранти На Бізнес

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається