Нік Д'Алоізіо, який народився в Австралії, заснував додаток для читання новин Summly, коли йому було лише 15 років. Summly швидко додав 500 тис. користувачів за місяць і став новинним додатком номер один у 28 країнах.

У березні 2013 року Yahoo! заплатив за додаток колосальні 30 мільйонів доларів.

Флешбек історії

Все почалося, коли Нік отримав свій перший комп'ютер, ноутбук Mac, коли йому було дев'ять років.

Коли йому виповнилося 12, він навчився програмувати і почав розробляти додатки для IOS. Оскільки він був надто юним, йому довелося зареєструватися на ліцензію розробника Apple під ім'ям свого батька.

Коли йому було 15.

Він розчарувався в Google Search під час пошуку інформації для іспиту з історії. Тоді у нього з'явилася ідея створення текстового попереднього перегляду, який би давав короткий виклад всієї історії.

Він назвав свою ідею Trimit, додаток для IOS. Який використовувався для стиснення тексту, наприклад, електронних листів і дописів у блозі, до короткого викладу. Trimit швидко став вірусним в App Store від Apple.

Вона швидко привернула увагу гонконгського мільярдера, який на той момент інвестував у компанію 300 тисяч доларів.

Під час першої зустрічі з інвесторами. Вони були здивовані тим, що засновник був самотньою дитиною, яка жила в спальній кімнаті в передмісті і навіть не була достатньо дорослою, щоб керувати автомобілем. Нік у попередньому листуванні електронною поштою відкидав цю інвестицію в 300 тисяч доларів.

Він думав, що це було «хитрістю».

"Я ніколи не мав контакту з інвестором. А тепер ось лист нібито від гонконгського мільярдера. Це звучало підозріло. Я не відповів." ~ Нік

Нік продав свій перший стартап

Зустріч закінчилася тим, що Нік отримав посівні інвестиції в розмірі $300 000. Використовуючи ці інвестиції, він переробив програму і випустив Summly в грудні 2011 року.

Summly, натхненний Trimit, автоматично підсумовує новини та інший веб-контент для своїх користувачів. Перша версія Summly отримала понад 200 000 завантажень.

На 17-й день народження Ніка було випущено друге видання Summly. І лише за кілька місяців воно згенерувало понад 90 МІЛЬЙОНІВ резюме.

Того ж року YAHOO! придбав додаток за $30 МІЛЬЙОНІВ.

У 2013 році The Wall Street Journal нагородив Ніка «Інноватором року» в Нью-Йорку. Він увійшов до списку 100 найвпливовіших підлітків світу за версією журналу Time як один з найвпливовіших у світі. Він також з'явився у списку 30 Under 30, щорічному списку найкращих підприємців за версією Forbes.

Але зачекайте там! Він ще не закінчив.

2-га ідея Ніка

Нік разом зі своїм новим співзасновником заснував ще одну компанію під назвою Sphere після того, як продав свій перший додаток Yahoo.

Sphere починалася як додаток у форматі «запитання-відповідь», який дозволяв користувачам миттєво спілкуватися з платними експертами. Але незабаром Ніка привабила ідея спільноти, яка об'єднувала незнайомих людей, що цікавляться одними й тими ж темами.

В результаті, додаток поступово переорієнтувався на групові чати.

Функції Sphere включають в себе

  • надсилання виділених оголошень, щоб ніхто в групі нічого не пропустив

  • створення декількох чатів для однієї групи

  • надсилання сповіщень окремим користувачам.

Sphere залучив близько 30 мільйонів доларів від таких інвесторів, як співзасновник Airbnb Брайан Ческі та співзасновник Tinder Шон Рад.

Наприкінці 2018 року Sphere використовували майже 500 000 людей. У 2021 році Нік продав Sphere компанії Twitter за невідому суму.

Найцікавіше

Історія Ніка слугує прикладом для тих, хто вважає, що успіх якимось чином пов'язаний з віком. Він залишив свій слід у світі завдяки своїй роботі і сказав усім: ЦЕ МОЖЛИВО.

Нік Латер провів чотири місяці в Airbnb як підприємець-резидент.

Він також вивчав комп'ютерні науки та філософію в Оксфордському університеті. Зараз він працює на посаді Product Lead у Twitter Communities.

Якщо вам сподобався цей контент і він вас зацікавив, підпишіться на мене, щоб отримувати більше подібних матеріалів. Також приєднуйтесь до мого телеграм каналу, щоб дізнатися більше. Буду вдячний.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

734.1KПрочитань
11Автори
548Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • ТОП-5 нестандартних ідей для бізнесу

    Будь-яка людина хоча б раз у житті замислювалася про відкриття своєї справи. Але когось долають сумніви, чи вийде, інші хочуть здивувати чимось незвичайним. Ми зібрали цікаві бізнес-ідеї, які приносять реальний дохід своїм власникам.

    Теми цього довгочиту:

    Добірка Бізнес-ідей
  • 10 високооплачуваних вакансій для мам, які працюють вдома

    Знайти високооплачувану роботу, яка вписується в графік зайнятої мами, може бути непросто. Хороша новина полягає в тому, що існує безліч корисних «мамських вакансій», які пропонують гнучкість і відмінну оплату.

    Теми цього довгочиту:

    Добірка Бізнес-ідей
  • $2,000 халявних грошей: Як отримати гроші за перегляд відео (7 легальних платформ)

    Я знайшов безкоштовний додаток, де можна отримувати гроші за перегляд відео. Я не тільки покажу 7 легальних платформ, де ви можете отримувати гроші за перегляд відео на YouTube, але й три різні способи заробити до $2000 безкоштовних грошей на місяць.

    Теми цього довгочиту:

    Перегляд Відео

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається