Як керувати емоціями від торгівлі

Значення психологічного контролю під час торгівлі

Не можна недооцінювати важливість психологічного контролю під час щоденної торгівлі.

Уявіть, що ви тільки що зробили угоду перед публікацією звіту Non-Farm Payrolls (NFP) зі сподіванням, що при позитивних даних ціна EUR/USD стрімко підніметься, що дозволить вам отримати значний короткостроковий прибуток.

NFP оголошується, і, як очікувалося, кількість перевищує прогнози. Проте незрозуміло чому, ціна спада.

Ви переглядаєте всі аналізи, які ви провели, всі рації, чому EUR/USD повинен підніматися, і чим більше ви думаєте, тим більше ціна опускається.

Побачивши, що червоне світло нарастає на вашій програшній позиції, емоції беруть верх — активізується інстинкт "боротьби або втечі". Цей імпульс часто заважає досягненню поставлених цілей і для трейдерів може бути дуже проблематичним, так як це може спричинити спонтанні реакції.

Професійні трейдери уникають ризику тим, що утримуються від нерозсудливих рішень, які можуть поставити під загрозу їхні рахунки. Їхня мета - переконатися, що їхні дії не зіпсують всю їхню кар'єру. Навчитися мінімізувати емоційну торгівлю може знадобитися багато практики та укладення численних угод.

Топ-3 найпоширеніших трейдерських емоцій

До найпоширеніших емоцій серед трейдерів відносять страх, нервозність, переконання, хвилювання, жадібність і надмірну самовпевненість.

Страх / нервозність Однією з головних причин страху є торгівля з надмірним обсягом. Така торгівля збільшує волатильність і підштовхує до ризику прийняття рішень, які, зазвичай, не були б прийняті без такого великого ризику втрат.

Ще однією причиною страху (або нервозності) може бути торгівля "неправильним" способом, тобто не відповідно до вашого торгового плану.

Переконання/хвилювання Переконання та хвилювання є ключовими емоціями, якими потрібно керувати і відчувати під час кожної угоди. Переконання - це останній етап в роботі над успішною угодою, і якщо у вас немає певного рівня ентузіазму і впевненості, є велика ймовірність, що ви займаєтеся "неправильною" торгівлею для вас.

"Правильна" торгівля передбачає відповідність вашому торговому плану. Гарні угоди можуть призвести до втрат, так само як і погані угоди можуть призвести до прибутку. Суть полягає в тому, щоб завжди приносити прибуток та збиток на тих угодах, які відповідають вашій торговій стратегії.

Жадібність/надмірна самовпевненість Якщо ви відчуваєте бажання робити лише ті угоди, які обіцяють великі виграші, то це може бути ознакою жадібності. Можливо, ваша жадібність виникла через попередні успіхи, але важливо залишатися обережним, оскільки надмірна самовпевненість може призвести до великих втрат. Все завжди повинно бути під контролем, включаючи ризики та стратегії торгівлі.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Форекс Бокс
Форекс Бокс@forexbox

3.6KПрочитань
8Автори
10Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається