Як придумати назву для бренду

Далеко не всі підприємці усвідомлюють, наскільки тісно пов’язані та важливі позиціювання бренду, його індивідуальність, розуміння клієнтів і знання правил неймінга для вибору назви компанії. Навіть якщо ви геній маркетингу, вибрати назву для першого бізнесу – це дуже нервовий процес. Ось декілька порад, які вам допоможуть.

Залиште перфекціонізм за дверима

Ідеальної назви не існує. Недосвідчені та повні ентузіазму підприємці схильні бути перфекціоністами, коли справа стосується їх стартапів. Але у вас повинні бути реалістичні очікування, інакше проведете нескінченну кількість часу в очікуванні осяяння. Пам’ятайте, що немінг – це тільки перше знайомство з брендом. У вас буде багато можливостей поглибити меседж і розповісти історію.

Розбирайтеся в своїй індустрії

Чи знаєте ви назви всіх ваших конкурентів? Якщо ні, складіть список. Які вам подобаються? Чому? А як щодо інших індустрій?

Вирішіть, ви хочете вписатися або вийти за рамки

Звичайно, найпростіше вписатися в існуючі рамки, показавши клієнтам, що саме ви робите і чого очікувати від бренду. Однак гра проти дозволить виділитися. Якщо ви відчуваєте труднощі на цьому етапі, можна скористатися генератором назв як трампліном для творчості. Ви можете вказати індустрію, деякі ключові слова або ідеї, які транслює бренд, і отримаєте масу варіантів назви. Варіанти «вписатися» або «виділитися» можна придумати в ході мозкового штурму, а потім вибрати яка з них сподобалася.

Як проводити мозковий штурм

Є величезна кількість способів провести мозковий штурм, але головна порада – не соромтеся і не нервуйте. Для початку складіть список «будівельних блоків» бренду. Це набір слів і фраз – може бути, від 10 до 15 – які відносяться до бренду, продуктів, бачення і тону. Тут ви можете вдатися до Google або методу вільних асоціацій для створення ідей, які можуть привести до назви.

Більше корисного — в нашому телеграмі «Український Бізнесмен».

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Український Бізнесмен
Український Бізнесмен@ukr_businessman

1.1KПрочитань
1Автори
26Читачі
На Друкарні з 17 травня

Більше від автора

  • Dyson: 11 факторів успіху компанії

    Ревеню Dyson у 2023 році перетнуло рекордні $9 млрд (це щонайменше 21 ескадрилья F-16 або 100 танків Challenger 2). Сьогодні компанія може дозволити собі інвестувати $11 млн на тиждень (!) у майбутнє: штучний інтелект, роботів та принципово нові акумулятори.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • Мерч: що це, навіщо він потрібен і як зробити

    Мерч це ефективний спосіб підвищити впізнаваність бренду та лояльність клієнтів. Його унікальність в універсальності, адже будь-яка компанія може розробити корисну та привабливу фірмову продукцію, незалежно від сфери її діяльності.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • 14 способів посилити довіру до бізнесу

    Довіра це фундамент, який є необхідним етапом у побудові здорових стосунків як між людьми, так і між бізнесом і клієнтом.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається