Як відкрити бізнес на 3D-принтері для початківців

Зміст

3Д-принтери для малого бізнесу привабливі. Технічне оснащення дає змогу отримувати унікальні вироби, які користуються попитом серед покупців. 3Д принтер - це бізнес-ідея для початківців, оскільки вона не вимагає фінансової грамотності та отримання профільної освіти.

Перспектива проглядається на кілька років уперед. Технічні новинки з'являються щороку, здатні розширити виробництво і вийти на багатомільйонний прибуток.

З чого почати при відкритті бізнесу 3Д-принтер для початківців: крок за кроком інструкція

Ідея відкрити бізнес на 3Д-принтерах спадає на думку багатьом, але реалізувати її вдається не кожному. Щоб почати заробляти, недостатньо просто бажати цього, треба розібратися в принципі роботи пристрою і з'ясувати, які саме вироби користуються попитом у місцевості проживання підприємця.

Крок 1: Вивчення ринку

Перед тим як відкрити бізнес на 3Д-принтері, слід зрозуміти, чи буде продукція актуальна для споживачів. Подібне виробництво демонструє свою цінність. За допомогою технологічного приладу можна отримати все - від прототипу до важливого автомобільного вузла.

Розробка дає змогу налагодити дрібносерійне або масштабне виробництво. Галузь постійно розвивається, підприємцю важливо стежити за змінами, щоб перебувати в тренді та підлаштовуватися під сучасні вимоги покупця.

Бізнес на 3Д-принтері перспективний і прибутковий. Фотополімерна технологія, якої дотримуються успішні підприємці сфери, вимагає великих витрат. Однак, вартість готової продукції в кілька разів перевищує ціну витратних матеріалів. Акули бізнесу запевняють, що найбільшим попитом користуються мініатюрні ігри, персональні подарунки. Потік замовлень стабільний.

Крок 2: Визначення мети бізнесу 3Д-принтер

Бізнес-ідея роботи на 3Д-принтері реалізується швидко - протягом двох місяців. Складність викликає тільки купівля обладнання. Економити не варто.

Мета відкриття своєї справи одна - організація виробництва для отримання прибутку в бажаному розмірі. Працювати можна в кількох напрямках: масштабне виробництво, виготовлення продукції на замовлення, серійний випуск виробів для подальшої реалізації.

Шляхи розвитку справи полягають у пошуку споживачів. Матеріали для невеликого цеху власник може закуповувати самостійно, у випадку з промисловими масштабами належить налагодити співпрацю з постачальниками.

Пора року на попит впливу не чинить. Виручка залежить від успішності рекламних акцій і якості виробленої продукції.

Крок 3: Закупівля матеріалів і обладнання

Для реалізації в життя бізнес-ідеї насамперед потрібен 3D-принтер. Існує безліч варіантів і методик отримання продукції. Матеріали використовуються будь-які залежно від специфіки виробу.

Це можуть бути: пластик, метали, папір, гіпс, пісок і навіть солодкі маси. Для невеликого виробництва існує 3 прилади: SLA, SLS, FDM. Останній варіант частіше використовується новачками, тому що пристрій повністю відповідає критерію ціна-якість.

FDM працює з недорогою сировиною, палітра кольорів радує різноманіттям. На виході виходять вироби хорошої якості з низькою собівартістю. Обслуговувати принтер просто і недорого.

Крок 4: Реєстрація бізнесу

Для роботи в обраному напрямку необхідно зареєструвати діяльність. Підходить відкриття ФОП, але за умови - організатор справи одна людина. У разі впливу засновників слід оформити юридичну особу або ТОВ. Відкрити ФОП просто, заяву приймають в електронному вигляді, документ готовий протягом 3-5 робочих днів. Після присвоєння ФОП підприємець може повноцінно і законно вести роботу з виробництва.

Продукція, отримана на принтері, не потребує сертифікації. Ліцензія та дозвіл на роботу компанії не потрібні.

Крок 5: Маркетинг і ринок збуту

Маркетингова стратегія повинна охоплювати якомога більше цільової аудиторії. Найкращий спосіб заявити про себе і просувати продукцію - створення контенту в соціальних мережах. Важливо показувати користувачеві свою продукцію з позитивного боку. Фото й опис роботи мають з'являтися щодня, так вийде утримати клієнтів, які прийшли на сторінку.

У ЗМІ можна періодично розміщувати статті про переваги та можливості друку. Рекламні листівки приведуть частку покупців, якщо організувати їх роздачу в прохідних місцях. Споживачі люблять знижки, тому доцільно надавати їх при повторному зверненні.

Фінансові розрахунки

Основна стаття витрат у цьому напрямі бізнесу - придбання 3D-принтера. Слід вивчити весь асортимент і особливості товару, щоб вибрати агрегат для свого напряму.

Інвестиції на старті

Одноразові витрати:

  • принтер - 30 000 грн;

  • комп'ютерна установка для управління виробництвом - 25 000 грн;

  • сировина - 10 000 грн;

  • створення міні-сайту - 3 000 грн..;

  • реклама - 5 000 грн;

  • оренда приміщення - 10 000 грн. (не обов’язково, можна встановити принтер вдома);

  • комунальні послуги - 1 000 грн.

Щомісячні витрати:

  • витратні матеріали - 10 000 грн;

  • заробітна плата співробітникам - 20 000 грн;

  • податки - 15%;

  • комуналка та оренда приміщення - 11 000 грн.

Доходи і прибуток

Ринкова вартість продукції оцінюється за грамами. За одну робочу зміну можна виготовити 300 г виробів, у такому разі виходить заробити 5 000 грн. За 25 робочих днів - 125 000 грн. Мінус регулярні витрати, разом, чистий прибуток становить 80 000 грн.

Рентабельність і перспективи бізнесу

Терміни окупності залежать від обраного напрямку. Для отримання простого виробу достатньо недорого принтера за 30 000 грн. Складний напрямок, наприклад, виготовлення сувенірної продукції, вимагає кольорового обладнання за 1,5 млн грн. В останньому випадку окупність розтягнеться на 2 роки.

Бізнес із виробництва продукції на 3Д-принтері в Україні набирає обертів. Суспільству постійно потрібні сучасні рішення, тому попит на деякі групи товарів зростає з кожним днем.

3Д-принтер для армії

Пранкер Євген Вольнов, більше відомий як майор Чорнобаєв, запустив проект допомоги ЗСУ під назвою ДрукАрмія. Ідея полягає в тому, щоб друкувати на 3D-принтерах всілякі корисні речі для армії, які допомагають у боротьбі з російськими загарбниками.

У рамках ДрукАрмії створюють стартові платформи для дронів, прилади скидання корисного навантаження на позиції ворогів, прилади для підсвічування, різноманітні кріплення, медичні засоби тощо. Фактично виробляються невеликі пристрої або елементи, які стануть у пригоді Силам оборони України під час відбиття російської навали. На жаль, Укроборонпром, за словами Вольнова, не виробляє таких допоміжних пристроїв для дронів.

Долучитися до проєкту ДрукАрмія та допомагати ЗСУ можуть усі охочі, які мають 3D-принтер. Однак допомагати можуть не лише власники 3D-принтерів. Приміром, охочі можуть стати рекрутером друкарні (розповідати про можливості військовим і власникам принтерів), допомагати з організаційними питаннями.

Наразі ДрукАрмія об'єднує понад 300 власників 3D-принтерів, а загальна кількість пристроїв налічує 650 апаратів. Учасники проєкту вже надрукували понад 9 тонн пластику. Серед партнерів є постачальники сировини, які можуть надавати знижки учасникам.

Наразі ДрукАрмія потребує додаткових 3D-принтерів, які зможуть створювати необхідні пристрої та швидше закривати потреби військових. Приєднатися до проєкту можуть усі охочі за такою адресою.

3Д-принтер для друку іграшок

У сучасному світі складно знайти незайняту і затребувану нішу для запуску своєї справи. Багато новачків обирають сферу, яка не вимагає грамотності та економічної підкованості. Один із таких напрямів - виробництво іграшок на принтері. Організувати його можна в домашніх умовах, не залучаючи персонал. Якщо розглядати 3D-друк іграшок, бізнес-план допоможе оцінити перспективи та шляхи розвитку справи.

Іграшки на 3Д-принтері - бізнес зрозумілий, але важливо правильно організувати структуру. Обов'язково потрібно офіційно зареєструвати роботу, придбати необхідні матеріали, прилади та особливу увагу приділити рекламі. Сукупність дій допоможе з першого місяця отримувати прибуток.

Бізнес на принтері для іграшок з нуля можна починати в домашніх умовах. Досить виділити кімнату в будинку або розмістити інвентар у гаражі. Правило - на виробництві передбачено: місце для складування готової продукції, місце зберігання сировини, робоча зона і зона комп'ютерного управління.

Один принтер займає 10-15 кв. м. Запах може внести свої корективи в роботу, тому варто приділити увагу хорошій вентиляції приміщення.

Бізнес на іграшках, що створюються на 3Д-принтері, не потребує багато робочих рук, якщо йдеться про становлення своєї справи. Перший час підприємець зможе працювати поодинці, присвячуючи роботі колосально багато часу.

Якщо стартовий капітал дає змогу найняти персонал, то слід обрати менеджера з продажу, маркетолога, бухгалтера. З такими фахівцями можна працювати разово, не беручи в штат. Для самого виробництва потрібні майстри, які працюватимуть позмінно, і дизайнер.

Технічні аспекти створення бізнесу 3Д-принтер для друку іграшок

На принтері можна створити будь-які іграшки, бізнес буде прибутковим, якщо вибрати хорошу техніку і тип виробу, який точно користуватиметься попитом. Найбільш затребувані - фігурки з комп'ютерних ігор і книг. Дракони з популярного серіалу "Гра престолів" продавалися за ціною від 1000 грн.

За допомогою принтера створюють персонажів мультфільмів, фільмів, ігор і реалізують незвичайні задумки дизайнерів. Жоден майстер не може за годину роботи створити стільки продукції, скільки сучасна техніка.

Підприємцю, який вирішив заснувати бізнес на 3D-друку іграшок, не обійтися без принтера. Вибір великий, усе залежить від фінансових можливостей. Вартість простих стартує з позначки 20 000 грн.

Щоб отримати виріб для продажу, потрібен агрегат об'ємом від 12 куб. см і діаметром друкуючого засобу від 250 мкм. За багатобарвність забарвлення відповідають численні головки. Розписувати деталі вручну затратно за часом.

Технологія для виробництва - fdm-друк. Проста, але затребувана, новачкам підходить через дешевизну.

Маркетинг і продажі 3Д-принтер для друку іграшок

Бізнес на принтерах для друку іграшок принесе більше доходу, якщо його з перших днів почати рекламувати. Подача рекламних оголошень має бути регулярною.

Підійде будь-яка сукупність:

  • онлайн-газети + соціальні мережі,

  • контекстна реклама в інтернеті + реклама у блогерів.

Частка аудиторії прийде з реклами на радіо. Просування - одна з ємних статей витрат, але без позиціонування себе прибуток буде мізерним.

Фінансовий план

Витрати на відкриття своєї справи мінімальні. Потрібну суму просто отримати в банку або позичити в родичів. Держава підтримує малий і середній бізнес у країні, банки видають позики під низький відсоток.

Капітальні витрати на відкриття бізнесу 3Д-принтер для друку іграшок

Остаточний розмір інвестицій залежить від вартості принтера, кількості персоналу і територіального розташування. У середньому підприємцю знадобиться близько 70 000 грн. на старті:

  • обладнання та сировина - 60 000 грн;

  • створення сайту - 5 000 грн;

  • розробка ескізу іграшки - 5 000 грн.

Щомісяця доведеться віддавати близько 15 000 грн:

  • оренда приміщення - 5 000 грн;

  • сировина - 8 000 грн;

  • реклама - від 3 000 грн.

Доходи і прибуток бізнесу 3Д-принтер для друку іграшок

Термін окупності справи в діапазоні 2-3 місяців. 1 г іграшки реалізується за ціною 24 грн. Один принтер за добу виробляє 144 г продукції. Працюючи 25 днів на місяць, дохід складе 70 000 грн.

Переваги бізнесу 3Д-принтер для друку іграшок: швидкий друк іграшок, індивідуальний дизайн та екологічність

Управління виробництвом ведеться через комп'ютер, що дає змогу досягти точності й не втратити гроші через брак продукції. ОС дають змогу отримувати вироби незвичайної зовнішності, залучати більше покупців і приймати будь-які замовлення. Сировина недорога, вклади в бізнес мінімальні. Для відкриття справи не потрібно багато простору.

Ніша 3D-друку заповнена не на 100%, ймовірність отримати свого покупця висока. Сфера ідеальна для дрібносерійного виробництва. Вкладення окуплять себе в короткі терміни.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

625.4KПрочитань
11Автори
465Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається