Як відкрити бізнес на чищенні подушок

Зміст

Сервіс із чищення подушок - чудова бізнес-ідея, оскільки ніша не заповнена і конкуренція буде невеликою. Попит на послуги досить високий, тому бізнесмен може розраховувати на успіх у цій сфері. У статті поговоримо, як реалізувати бізнес-план із чищення подушок.

Аналіз ринку

Сфера з чищення подушок з кожним роком дедалі більше набирає популярності, так, за останні 3 роки попит на послуги клінінгу збільшився на 25%. Крім того, завантаженість підприємств становить 90%, що підтверджує високий попит.

Обрана галузь досить стійко пережила і кризові моменти. Закрилися лише поодинокі точки надання послуг з чищення подушок.

У невеликих містах користуються популярністю точки прийому, з яких текстильні вироби відправляють у великі пральні, а після очищення клієнт забирає їх у тій самій точці прийому, де й віддавав.

За результатами досліджень з'ясувалося, що в містах з населенням 240 000 осіб, послугами хімчисток користується 120 осіб щодня. Саме тому ідея для бізнесу з чищення подушок перспективна.

Сухе і мокре чищення подушок - у чому різниця

Багато хто навіть не здогадується, але на поверхні та в наповнювачі подушок і ковдр через якийсь час накопичується безліч забруднень, серед них - бактерії та пилові кліщі. Для того, щоб уникнути проблем зі здоров'ям, рекомендується регулярно очищати постільні приналежності.

Існує сухе і мокре чищення подушок. Перший варіант практично не поширений в Україні через високу вартість за послугу, але мокре чищення вважається менш ефективним, плюс на подушках можуть залишатися хімічні засоби, які не несуть ніякої користі для здоров'я людини, навіть навпаки.

Що стосується сухого чищення, воно передбачає повне очищення подушок, а тому вважається більш ефективним, ніж мокре. Після сухого чищення виріб упаковують у пакети, це дуже зручно для людини, адже можна без проблем донести до будинку і не забруднити.

Технологія очищення - обладнання для чищення подушок

Бізнес-ідея з чищення подушок передбачає насамперед придбання спеціальної техніки. Спеціалізоване обладнання для чищення пуху і пера не містить грубих і абразивних компонентів, виконується сухе чищення подушок. Вироби розпорюють по шву і обробляють всередині. Після якісного чищення відновлюється об'єм виробу, тобто наповнювач абсолютно не псується. У спеціальному обладнанні є два фільтри, один збирає дрібне сміття, другий - більший. Вони мають бути очищені, щоб робота була виконана якісно.

За бажанням клієнта можна поміняти напірник. Або розширити бізнес, запропонувавши крім чищення ще й реставрацію старих подушок. Напірник клієнт може вибрати самостійно. Вони відрізняються за кольором і розміром. Крім того, з однієї великої подушки є можливість зробити дві маленьких або навпаки, все залежить від побажань клієнта.

Буде потрібне таке обладнання як:

  • швейна машинка;

  • апарат для розпушування пера;

  • установка для очищення.

Якщо планується не тільки чистка, а й виготовлення нових подушок, необхідно купити ще додатково спеціальний апарат.

Вибір приміщення

Для бізнес-ідеї з чищення подушок немає суворих вимог до приміщення. Достатньо 30 кв. м., щоб помістилося все необхідне обладнання. Має бути організовано місце для працівника, який обслуговуватиме клієнтів. Можна поставити комп'ютер для ведення статистики замовлень, крім цього, клієнтам потрібно видавати накладні, щоб вони могли отримувати свої вироби після очищення.

Стартовий капітал для відкриття бізнесу чищення подушок

Під час складання бізнес-плану важливо прописати фінансову частину: стартові вкладення і приблизні щомісячні витрати. Приблизно стартовий капітал складе:

  • купівля обладнання (мінімум) - 70 000 гривень;

  • оформлення документів та отримання сертифікатів - 5 000 гривень;

  • реклама, просування (вивіски тощо) - 10 000 гривень.

Разом: 85 000 гривень.

Щомісячні вкладення:

  • орендна плата за приміщення - від 5 000 гривень;

  • комунальні платежі - від 1 000 гривень;

  • купівля витратних матеріалів - 2 000 гривень.

Разом: 8 000 гривень.

Собівартість і рентабельність бізнесу чищення подушок

Підприємці, які вже втілили в життя бізнес-ідею з чищення подушок, залишають переважно позитивні відгуки. Так, середня ціна очищення однієї подушки - 100-200 гривень. Якщо брати розрахунок на 5-6 клієнтів на день з урахуванням того, що кожна людина на чистку принесе щонайменше дві подушки, щоденний дохід становитиме приблизно 1 800 гривень.

Також не забуваємо про додаткові послуги, наприклад, заміна напірника - від 1 000 до 1 500 гривень. Так, щомісячний дохід може досягати 40 000 гривень.

Для підприємця-початківця це досить непогано, до того ж стартові вкладення не надто високі. За сприятливої ситуації бізнес може окупитися за 3-4 місяці.

Для збільшення прибутку можна займатися не тільки чищенням подушок, а й ковдр, килимів та інших текстильних виробів, зокрема хімчисткою одягу.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Заробіток. Крипта
Бізнес. Заробіток. Крипта@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

380.1KПрочитань
10Автори
353Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається