Як відкрити бізнес на реставрації ванн

Зміст

Актуальність бізнесу

Ванна - такий атрибут будь-якої квартири на сьогоднішній день, який використовується щодня і постійно. Якщо у квартирі живе велика сім'я, то використання ванни перетворюється на нескінченний марафон. Не дивно, що зовнішній вигляд ванни з часом набуває непривабливого вигляду, хоч як би вона добре не обполіскувалася після кожного використання.

Закономірне питання будь-якої людини, так чи інакше небайдужої до чистоти у власній квартирі - що робити? Звичайно, найпростіший варіант - купити нову. Але, по-перше, це дороге задоволення. По-друге, потрібен час, щоб її встановити.

Другий із простих і поширених варіантів - купити засіб для чищення, як зазвичай і роблять господарі більшості квартир. Благо, в магазинах побутової хімії зараз полиці просто ломляться від "універсальних" засобів для очищення. Однак у цього способу є істотний мінус. Використання сильних засобів для чищення призводить до швидкої втрати якості зовнішнього вигляду ванни. З'являються плями, що не відмиваються, втрачається блиск, з'являється каламутність.

І тому на ринку послуг з'явився новий спосіб відновити вигляд вашої ванни - реставрація старої ванни. І бізнес "Очищення ванн" набирає зараз все більшої популярності. Як наслідок, пропозицій стає все більше і більше. Але ніша все ще відносно вільна.

Економія на очищенні ванни

Економія коштів у цьому випадку прозора. Ванни бувають різні, але нова обходиться близько 300-500 доларів. До цього ж додайте необхідність виносити ванну, яка не в кожен ліфт поміститься. Якщо наймати вантажників - доведеться платити ще за кожен поверх. Та й саме винесення ванни з ванної кімнати загрожує наслідками у вигляді подряпаного кахлю і виламаних одвірок. У старих квартирах взагалі бувають невеликі дверні прорізи, через які ванна в принципі не здатна пройти. Отже, з'явиться необхідність у вибиванні отвору і подальшому ремонті.

Тому реставрація ванни може стати затребуваною пропозицією за потрібного рівня реклами. Основними клієнтами компаній, що надають послуги з реставрації ванни, є люди із середнім і низьким рівнем доходів. Саме їм важливіше буде заощадити гроші на непотрібному ремонті та купівлі нового сантехнічного обладнання. Відповідно, сегмент потенційної аудиторії - дуже великий.

Середня вартість реставрації однієї ванни - від 1 до 3 тисяч гривень. І така процедура дає змогу використовувати сантехніку як нову ще кілька років. Головне, щоб послуги надавала дійсно відповідальна і перевірена фірма. Підприємцю ж потрібно домогтися, щоб у його фірми була саме така репутація.

Клієнти знайомі з послугою очищення ванни

Одним із плюсів організації бізнесу з очищення та реставрації ванни стане той факт, що послуга в принципі не нова. Ще за радянських часів на вітчизняному ринку діяла фірма "Зоря", яка надавала подібні послуги. Надавала якісно і професійно. Тому в того покоління залишилися ще спогади про хорошу якість реставрації ванн.

З іншого боку, після змін в економіці країни, послуга пішла з ринку на деякий час. Ба більше, стали з'являтися організації, які нелегально займаються реставраційною діяльністю чисто через прибуток. Ясна річ, якості від них чекати не варто було. Тому підприємцю не доведеться знайомити потенційних клієнтів з небаченою донині послугою, з одного боку, але й репутацію свою заробити буде необхідно, з іншого. Конкуренції об'єктивно небагато, проте ж, ніша ринку розвивається ще з 2000-х років.

Рентабельність бізнесу

Щоб "вичавити" рентабельність із діючого в цій сфері бізнесу, потрібно орієнтуватися на кілька чинників у підході до організації справи.

  1. Набір кадрів має бути професійним. Ви не просто продаватимете послугу, ви продаватимете якісну послугу, після якої замовник залишиться задоволеним. Інакше сенсу у вашій діяльності не буде і ваш бізнес не протягне до виходу на чистий прибуток. Потрібні люди з відповідальною та організованою поведінкою.

  2. Діюча реклама. Сьогодні будь-яка підприємницька діяльність потребує реклами. А бізнес з очищення та реставрації ванн - особливо. Ваші клієнти мають знати, що не тільки вони про вас чули, а й їхні сусіди, друзі та знайомі. Тому - зв'язки зі ЗМІ, робота з просування послуги в рамках соціальних мереж, розкрутка сторінки в інтернеті з відгуками і запитаннями від клієнтів - обов'язкові речі.

  3. У рамках просування створіть власний сайт. Він замінить вам офіс. І обійдеться значно дешевше. А орендувати приміщення потреби немає. Ви отримуватимете замовлення через інтернет і телефоном, самі виїжджатимете до клієнта. Тому орендну плату за офіс зі списку витрат можна викреслити. До слова, сайт обійдеться вам у доларів 500, залежно від того, до кого ви звернетеся за послугою. Але порада одна - не економте на ньому. Це буде той фактор, за яким клієнт створить у себе в голові перше враження про фірму та її послуги.

  4. Досягніть частоти замовлень. Саме розгін в отриманні замовлень виведе вас на трасу прибутку. А для цього, як мінімум, потрібно мати в персоналі кілька людей. Один майстер зможе працювати за схемою - максимум одне замовлення на день. І навіть якщо він робитиме це щодня, багато ви з нього не отримаєте.

Фактори, що впливають на прибуток

Також враховуйте сезонність. Так, вона, на жаль, присутня у сфері реставрації ванн. Тому що влітку люди можуть виїхати з дому, залишивши ремонтні роботи на відкуп майстру і не беручи участі в процесі. Взимку це зробити складніше. Тому вкладіть у прогнози прибутку і цей важливий фактор.

Не зупиняйтеся на одному виді послуг. Включайте в прайс очищення душових кабін, гідромасажних ванн, акрилових ванн. Чим більше ви зможете надати якісних послуг, тим більше клієнтів до вас звернеться.

Цінова політика

Цінова політика підприємства формується на початковому етапі, виходячи із середньостатистичних цін конкуруючих компаній на ринку. Можливо, для набору замовлень доведеться зробити певні знижки, щоб отримати перші запити від клієнтів.

Але зі зростанням репутації та кількості замовлень можна буде повільно переглядати цінові категорії, виходячи з витрат і темпів виходу на чистий прибуток. Головне - нарощувати базу клієнтів, просувати свій бізнес і не знижувати темпів зростання і якості послуг, що надаються. Якщо клієнти залишатимуться задоволеними після відходу вашого майстра, почне діяти так зване сарафанне радіо, яке збільшить і ваш прибуток, і популярність фірми на ринку.

Якість

Оскільки мається на увазі тільки якісне виконання роботи, формується необхідність використання і якісних засобів і матеріалів відповідно.

Враховуйте, що помилки трапляються завжди, і ваша фірма не стане винятком. Навіть найдосвідченіший майстер може припуститися помилки. Тоді клієнт залишиться з браком після реставрації. Головне в такому випадку - надавати клієнтам якісний сервіс. Нехай краще один клієнт отримає право на безкоштовну переробку роботи, ніж стане глашатаєм вашої невдачі, після чого ваша репутація може значно постраждати.

До того ж, завжди з першого разу підібрати кваліфікований штат не завжди виходить. Тому, якщо у вас серед співробітників є хоч один професіонал, задумайтеся про посаду майстра - реставратора. У його завдання входитиме практичне навчання новачків і перевірка їхніх можливостей. Платити потрібно буде більше, але так ви позбавите свою організацію від частини ризиків.

Під час роботи наставник зможе вчасно побачити помилки новачка, виправити їх і дати надалі характеристику. Що дасть вам змогу ухвалювати правильні рішення щодо продовження контрактів з новими співробітниками. Так ви зможете вчасно відсіювати нездатні кадри і будете стабільно тримати планку якості.

До того ж, майстер зможе сам після виконаної роботи розповісти клієнту, як використовувати ванну правильно, щоб уникнути швидкого погіршення зовнішнього вигляду. Які засоби використовувати, як впливатимуть абразивні засоби на емаль і глянець, як правильно очищати поверхню від мікробів і бактерій.

Такий підхід дасть вагомий плюс у скарбничку вашого бізнесу, тому що клієнти зможуть гідно оцінити сервіс і допомогу майстра.

Засоби очищення ванни

Якісні засоби для реставрації, які закуповуватиме ваша фірма для проведення своїх робіт, також допоможуть відповідати заявленим стандартам. Під час роботи використовується професійна емаль на основі епоксидної смоли з титановим наповнювачем. Тому важливо знайти хорошого і перевіреного постачальника.

Тільки так, ви зможете давати гарантію своїм клієнтам, які, подивившись в інтернеті інформацію, чекатимуть семирічного прогнозу міцності. Саме стільки на сьогодні дають у рекламних оголошеннях ваші майбутні конкуренти.

Реставраційні роботи проходять у кілька етапів:

  1. Очищення спеціальними приладами, до яких входять необхідні насадки на дрилі. За допомогою цих інструментів знімається старий шар верхнього глянцю ванни. Також використовуються абразивний камінь та інші засоби.

  2. Далі йде змивання крихти і піни від засобів. Потім - травлення лугом нерівностей та іржі.

  3. Знезараження ванни гарячою водою протягом 15 хвилин і її подальша сушка. Подібні етапи вкрай важливі для повноцінної реставрації.

  4. Нанесення реставраційного складу на стінки ванни. До слова, клієнт може захотіти надати ванні іншого відтінку. Будьте до цього готові, і заздалегідь обговорюйте завдання.

  5. Завершення - нанесення шару емалі. Після ґрунтування йде нове просушування, яке займає від 15 хвилин до півгодини. Потім наноситься шар глянцю.

Весь цикл займає кілька годин. Але використовувати ванну можна буде тільки через 7 діб з просушуванням при температурі + 23 градуси за Цельсієм. Про це також важливо заздалегідь попереджати клієнта. І саме тому на цей вид послуги існують сезонні спади. Як говорилося раніше, не кожен може собі дозволити протягом тижня не користуватися сантехнікою.

Інвестиції в бізнес

Вкладення у створення бізнесу на основі реставрації ванни варіюватимуться, зважаючи на стан цін на ринку на матеріали для роботи, зважаючи на сезон, якість попередніх робіт із запуску фірми.

Так, потрібно буде враховувати вкладення:

  1. Реєстрація власного бізнесу в державних органах. Якщо ви користуєтеся послугами аутсорсингової фірми, яка зробить за вас усю роботу з реєстрації, то закладайте й оплату їхніх послуг.

  2. Створення власного сайту. Як уже було сказано, не економте на якісному сайті. Можете замовити лендінг-пейдж з описом вашої фірми, прайсом на основні послуги та контактами. Але основне завдання - зробити так, щоб клієнт, уперше зайшовши на ваш ресурс, по-перше, знайшов те, що шукав, по-друге, не захотів одразу покинути його через дизайн рівня минулого століття.

  3. Закладайте початкову закупівлю інструментів і спеціалізованих засобів в обсязі на план місячних замовлень. І подбайте про те, щоб була можливість отримати ще партію швидко і без зволікань. Інакше, справа може застопоритися.

  4. Вкладення в рекламу на перших етапах будуть великими. Але це робота на майбутнє. Далі, як і заліковка студента, якісно виконана робота стане працювати на вас.

  5. Враховуйте обсяг інвестицій у зарплатний фонд. Тому що в цій сфері бізнесу почати працювати лише самотужки складно. Якщо ви користуєтеся послугами HR-агентства, потрібно враховувати оплату їхніх послуг.

І, звісно, потрібно мати в запасі кошти для того, щоб протриматися без великого прибутку певний етап, коли замовлень буде надто мало, щоб покривати витрати. Особливо, якщо попереду маячить сезонний спад попиту.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

782.2KПрочитань
11Автори
600Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається