Як відкрити бізнес приватного перекладача з нуля

Зміст

Вступні дані

Незважаючи на те, що професію перекладача починають називати такою, що вимирає у зв'язку з розвитком технологій, дуже багато завдань може бути вирішено лише людиною. Тільки людина може правильно підібрати потрібний з безлічі варіантів перекладу і правильно інтерпретувати думку. Тому бізнес-ідея приватного перекладача чудово підійде для підприємця-початківця з освітою лінгвіста. Вкрай низькі інвестиції на старті спростять завдання і мінімізують ризики.

У яких сферах і для кого актуальна бізнес-ідея

Класичні програми Google Translate і DeepL Translate не справляються з перекладом технічних документацій та юридичних текстів. Робота перекладача спрямована на те, щоб перекладений текст був читабельним. Тому професія лінгвіста залишається, як і раніше, затребуваною.

Плюси та мінуси бізнес-ідеї

У кожного бізнесу є свої переваги та недоліки. Розглянемо їх докладніше.

Переваги:

  • Дуже низький поріг входу в бізнес.

  • Мінімальна вартість обслуговування під час існування бізнесу.

  • Можливість ведення бізнесу поодинці

Недоліки:

  • Дуже висока конкуренція, яка ускладнить завдання виходу на окупність.

  • Дуже довгий період пошуку своїх клієнтів і створення клієнтської бази.

  • Необхідність у наймі штату співробітників у разі розширення бізнесу.

Витрати на бізнес

Як було сказано раніше, витрати на бізнес дуже низькі і в сумі становлять приблизно 10 000 гривень. З них левову частку буде витрачено на просування і рекламу ваших послуг. Щомісячні витрати також не будуть високими і складуть 4 000 гривень.

Одноразові витрати

Список витрат на старті включає в себе такі позиції:

  • Оплата податкыв - 1 000 гривень

  • Просування бізнесу та реклама - 5000-9000 гривень

Щомісячні витрати

Стаття щомісячних витрат включає в себе наступне:

  • Оплата мобільного зв'язку та інтернету - 500 гривень

  • Закупівля канцелярії - 300 гривень

  • Оплата послуг транспорту - 500 гривень

  • Реклама і просування бізнесу - 5 000 гривень

Прибутковість бізнесу

Низька вартість запуску і високий прибуток дадуть вам змогу окупити інвестиції за 1 місяць, якщо дохід становитиме від 10 000 гривень і вище.

Необхідне обладнання для виробництва

Для роботи з письмовими документами вам не знадобиться великий пошук обладнання. Навпаки - найголовніше, комп'ютер, у вас уже є, а тому докупити доведеться лише канцелярію. Для комфортнішої роботи вам знадобиться високошвидкісний інтернет.

Для продуктивної роботи скласти план дня. Так ви зможете заощадити час і не відволікатися від роботи.

Вимоги до приміщення

Для ведення бізнесу вам не знадобиться оренда додаткового приміщення. Вести всі справи ви зможете прямо з дому і виїжджати на об'єкти клієнтів лише в разі підписання довгострокових угод. Але ви маєте пам'ятати, що створення комфортних домашніх умов дасть вам змогу збільшити продуктивність у кілька разів.

Підбір персоналу

Спочатку ведення бізнесу передбачає лише одного співробітника - власника бізнесу. Найм співробітників на початковому етапі не знадобиться в будь-якому разі.

Важливо пам'ятати, що в цій сфері дуже багато перспектив для зростання. Так, ви можете розвинути свій бізнес аж до свого бюро перекладів. Лише в цьому разі вам знадобляться додаткові співробітники. Способів найму дуже багато.

Наприклад, ви можете брати практикантів із лінгвістичних інститутів. Така мовна практика їм буде корисна, а вам не доведеться на це витрачатися. Крім того, вони допоможуть вам розгребти весь рутинний сумбур.

Інший спосіб - найм стажистів без досвіду роботи. Їм також як і студентам буде корисна практика, а оплату можна поставити в розмірі мінімальної заробітної плати (6700 грн. на 2023 рік).

Третій варіант передбачає більше виробничих витрат, але вищу якість виконуваної роботи. Ви можете наймати перекладачів для дистанційної роботи і встановити відрядну оплату праці.

Вибір постачальника витратних матеріалів

З витратних матеріалів вам знадобляться лише канцелярські товари. Закуповувати їх можна в будь-якому спеціалізованому магазині.

Пошук клієнтів: маркетинг і реклама

Займатися пошуком клієнтів найкраще через інтернет. Так, ви можете створити свої бізнес-акаунти в соціальних мережах і просувати їх. Не варто нехтувати й особистими зв'язками. У цьому випадку вам допоможе сарафанне радіо.

Також, використовуйте різні сайти для пошуку клієнтів: GeekandJob; Upwork; Freelance тощо.

Пам'ятайте, що в основному розмір оплати вашої праці залежатиме від того, якою мовою ви володієте. Так, якщо ви володієте, наприклад, німецькою або японською мовою, то ви регулярно отримуватимете замовлення. Якість виконання важлива нітрохи не менше - задоволені роботою клієнти передаватимуть ваш номер із рук у руки, що допоможе вам обзавестися власною клієнтською базою.

Висновок

Бізнес приватного перекладача чудово підходить для підприємця-початківця, але тільки в тому разі, якщо у вас є освіта лінгвіста. Це дасть змогу мінімізувати витрати і швидко вийти на окупність. Наявність навичок дасть вам змогу почуватися комфортно в середовищі перекладачів, юристів і техніків.

Грамотно опрацьовуйте стратегію, і ви зможете виконувати роботу якісно й отримувати гідний прибуток.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Заробіток. Крипта
Бізнес. Заробіток. Крипта@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

454.1KПрочитань
11Автори
387Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається