Як відкрити школу перманентного макіяжу

Зміст

Перманентний макіяж - справжня паличка-виручалочка для сучасних жінок. За допомогою цієї процедури дівчата витрачають набагато менше часу на щоденні ритуали краси. У статті розглянемо, як відкрити свою школу перманентного макіяжу і що для цього потрібно.

Покрокова інструкція для відкриття бізнесу в галузі перманентного макіяжу

Для відкриття бізнесу на школі макіяжу потрібно отримати необхідні дозволи, вибрати приміщення, визначити ЦА, розробити програму і тривалість навчання, а також придумати яскраву назву і логотип вашої студії. Про все по порядку.

Крок 1: Отримати сертифікати від акредитованих організацій

Для того, щоб легально видавати сертифікати ученицям школи, необхідно пройти акредитацію в спеціальній системі сертифікації. Ви зможете видавати сертифікати, які будуть внесені до реєстру майстрів перманентного макіяжу.

Також необхідно зареєструвати бізнес, підійде ФОП. Також потрібно зібрати пакет документів, що включає в себе:

  • сертифікати для учнів;

  • обладнання для навчання (інструменти, витратні матеріали), як правило, надаються безкоштовно;

  • договір на оренду приміщення;

  • санітарну книжку;

  • дозвіл СЕС;

  • сертифікат пожежної безпеки.

Крок 2: Приміщення

Приміщення необхідно вибрати від 30 кв. м, у якому мають бути підведені комунікації - електрика, водопровід і водовідведення, вентиляція.

Школа перманентного макіяжу - це творчість. Ваші учні крім навичок хочуть отримати задоволення від процесу навчання. Тому потрібно зробити косметичний ремонт і облаштувати простір креативно.

Також перевагою буде зручне розташування студії. Краще віддати перевагу центру міста, поблизу транспортної розв'язки. Обов'язково враховуйте наявність автомобільної парковки.

Крок 3: Визначити цільову аудиторію

Ваша цільова аудиторія - дівчата від 18 років, матусі в декреті, які не хочуть повертатися на колишнє місце роботи і просто офісні співробітниці, які бажають змінити роботу і отримати свіжу навичку.

Також навчання перманентного макіяжу іноді необхідне вже досвідченим майстрам краси, які хочуть розширити список пропонованих послуг і підвищити свій дохід. Адже перманентний макіяж коштує в рази дорожче простого оформлення брів, до того ж перевершує за стійкістю. У середньому, стійкість перманентного макіяжу становить 2-3 роки, а фарбування брів тримається не більше двох тижнів.

Крок 4: Скласти програму і визначити тривалість навчання

Перед тим, як визначити тривалість навчання в школі-студії перманентного макіяжу, необхідно скласти чітку програму, що складається з теоретичної та практичної частини. Кількість днів у кожної школи індивідуальна, в середньому близько п'яти.

Теоретична частина досить велика, є перманентний макіяж брів, губ, міжвійкового простору, а в кожної зони свої особливості. До того ж, перманентний макіяж виконується в різних техніках, і школа навчання також буде відрізнятися.

Також необхідне надання моделей на відпрацювання навичок для кожного учня. Їх має бути не менше 5, в ідеалі - близько 10. Моделі зазвичай приходять безкоштовно, але припустимо, якщо студія бере оплату за витратні матеріали.

Крок 5: Створення унікальної назви та логотипу для вашої школи

Назва і логотип - найважливіші складові для свого бізнесу на школі перманентного макіяжу. Краще віддати перевагу оригінальній назві, з "родзинкою", яка буде впадати в око і запам'ятовуватися.

Крок 6: Кваліфіковані викладачі

Якщо ви самі майстер перманентного макіяжу, то перший час можете самостійно викладати, набираючи невеликі групи або працюючи індивідуально. Надалі, за великого потоку клієнтів, можна найняти кваліфікованих викладачів, приміром, із бази ваших же учнів.

Фінансові розрахунки

Порахуємо початкові вкладення для відкриття бізнесу студії перманентного макіяжу:

  • реєстрація та отримання дозволів - безкоштовно;

  • акредитація - до 10 000 гривень;

  • оренда приміщення - 15 000 гривень;

  • косметичний ремонт і облаштування - 50 000 гривень;

  • закупівля обладнання, комплект меблів (на двох майстрів) - 100 000 гривень;

  • витратні матеріали (на місяць) - 10 000 гривень;

  • реклама і вивіски - 40 000 гривень.

Разом: 225 000 гривень.

До щомісячних витрат належать:

  • оренда - 15 000 гривень;

  • комунальні платежі - 2 000;

  • податки;

  • заробітна плата співробітникам - 100 000;

  • купівля витратних матеріалів - 10 000;

  • реклама - 10 000.

Разом: 140 000 - 150 000 гривень.

Прогнозований дохід

Що стосується прибутку - він безпосередньо залежить від кількості учнів. Ви можете зробити кілька пакетів навчання, дорогий і більш бюджетний. У середньому курс навчання перманентного макіяжу коштує 25 000 - 40 000 гривень, ціна залежить від студії, повноти програми та кількості практичних годин. Так, якщо випускати 20 учнів на місяць, виручка складе близько 600 000 гривень.

Чистий прибуток 450 000 гривень - виручка (600 000) мінус щомісячні витрати (150 000).

Для збільшення прибутку школи перманентного макіяжу можна створити окремий курс із видалення перманенту/татуажу, а також із просування себе як майстра.

Реклама

Просування вашої школи перманентного макіяжу може бути через власний сайт, соціальні мережі або в місцевих ЗМІ.

Приміром, якщо це власний сайт - необхідно розповісти не тільки про програму курсу і тарифи, а й про свій досвід роботи, продемонструвати вашу особистість, оскільки людина охочіше йде до людини. Навіть якщо у вас прекрасна студія перманентного макіяжу і досвідчені майстри, але немає, як мінімум, вашої фотографії - ви програєте конкурентам.

У соціальних мережах потрібно активно вести сторінку, постійно публікувати контент у "сторіс" і викладати пости. Це може бути процес підготовки до навчання, відео, як працюють учні, ненав'язливі розповіді про переваги школи. Потенційний учень має побачити, чому йому варто йти саме до вас. Наприклад, потрібно публікувати перші роботи учнів, робити загальне фото після навчання із сертифікатами. Також не забувайте регулярно демонструвати, що ви сильна школа і випускаєте таких самих майстрів.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

783.8KПрочитань
11Автори
602Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається