Як я БЗВП проходив. Частина третя. Заняття.

Сьогодні розповім про теоретичні та практичні заняття, що були у нас.

Інженера справа

Ми вивчали які є види окопів, правильність вибору їх розташування щодо місцевості, правильність укріплення, а також, звісно, ми їх копали. Завдання- 45 хв. на те, що б викопати одиночний окоп.

Виживання

Вивчали як правильно підібрати одяг та взуття на любу погоду, з урахуванням різних варіантів - марш-кидок, перебування в статичній позиції і т.д. Вивчали все, що потрібно для виживання коли ти опинився в критичній для організму ситуації.

Якось наш викладач запитав, чи знаємо ми як зігрітися коли тебе дротом чи мотузкою голого прив'язали до батареї чи на вулиці і потрібно не замерзнути. Звісно, що ми не знали. А викладач нам розповів. І не з гуглу, а з власного досвіду…

Тож треба зігнути всередину пальці ніг. Одночасно притягніть голову до плечей, усе тіло втискайте в себе, напружте руки та стисніть долоні в міцний кулак. В такому максимальному напруженні витримайте 3-5 секунд та швидко розслабте всі м'язи. Зробіть десять підходів і ви відчуєте, що вже зігрілися. 

Тактична медицина ( такмед)

З назви ви розумієте, що саме ми могли вивчати)

Правильність накладання турнікету. Повірте, це важливо. Накладали собі і один одному, на руки та ноги. З одного боку це ніби не важко собі накласти турнікет, але спробуйте одну штуку. Стоячи дивіться вгору, швидко починайте крутитися та рахуйте до десяти. Голову не опускайте. Після лічби до десяти, починайте крутитися в другу сторону. Потім різко, як підкошений, падайте на землю і накладайте собі турнікет. Правильно накладайте, не якнебудь. Навіщо крутитися? Таким чином ви досягаєте того стану, який буде при легкій контузії.

Вчили як правильно тампувати, ставити шину, переносити поранених і т.д.

Вчили, що робити при пораненнях в червоній зоні (під обстрілом), жовтій (в укритті) та дії при евакуації (зелена зона).

Вчили де правильно розміщувати турнікети. Так, в множині, адже у людини чотири кінцівки, значить і турнікетів має бути стільки ж.

Решту

Тут скорочую допис, бо є справи. Тож також вчили міни, їх класифікацію та види, орієнтування на місцевості (привіт тим хто не халявив на уроках географії в шостому класі), РХБЗ ( радіаційний, хімічний та біологічний захисти) та деякі інші питання.

Було цікаво, повірте)

Дякую, що дочитали.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
I
Istoryk@Istoryk

1.2KПрочитань
3Автори
2Читачі
На Друкарні з 20 березня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Дуже цікаво пишете, якби що то все що ви пишете автоматично зберігається в чернетках і ви можете продовжити в будь який зручний момент

Вам також сподобається