Землі! Побільше землі!або що не так на сесіях Тлумацької міської ради

Отож.

У 2020- му році обраний депутатом Тлумацької міської ради, але в зв'язку з тим, що є військовослужбовцем, востаннє брав участь в сесіях ради ще 17.02.2022 року.

Тож будучи у відпустці та дізнавшись, що 28.03 планується сесія, вирішив її відвідати.

Комісія

Оскільки є членом постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва та архітектури, тож природно, що очікував на запрошення на засідання комісії, адже земельні питання постійно в переліку питань, що виносяться на сесію. Але тут почався справжній детектив)))

В понеділок, 25.03, комісію вирішили провести без моєї участі, тому час засідання постійно змінювали, що врешті-решт призвело до того, що на комісії я не був. Хто відповідальний за це мені невідомо, але самі розумієте, що без вказівок когось з керівництва таке робитися не могло.

Матеріали сесії

У середу, після обіду, врешті отримав матеріали сесії на електронку, для ознайомлення. У земельному блоці, крім звичайних питань, ще планувалося:

а) затвердити проекти землеустрою на умовах оренди на 10 років для сінокосіння та випасання худоби загальною кількістю близько 52 гектарів;

б) роздати в оренду на 10 років під сінокосіння та випасання худоби близько 53 гектарів;

в) затвердити технічну документацію із землеустрою щодо інвентаризації земельних ділянок комунальної власності та передати їх ( а це близько 49 гектарів) в оренду на 10 років.

Що викликало подив так це те, що землі планувалося роздати без прозорих аукціонів, тим самим зменшивши надходження до бюджету громади.

Власне сесія

Після розгляду фінансових питань та питань ЖКГ, врешті перейшли до земельних.

Я запитав у міського голови, у кого я маю поцікавитися про причини мого незапрошення на засідання земельної комісії. Внятної відповіді не отримав.

Коли поцікавився де я можу ознайомитися із протоколом засідання комісії, то теж не отримав хоч якої відповіді. Міський голова переадресував моє питання начальнику земельного відділу, той, в свою чергу, переадресував питання заступнику голови комісії та секретарю, а ті зробили вигляд, що не розуміють про що йдеться)))

Коли почався розгляд питань про затвердження проектів землеустрою на умовах оренди на 10 років для сінокосіння та випасання худоби загальною кількістю близько 52 гектарів, тобто самі дозволи давалися на попередніх сесіях - я поцікавився, чому дані землі не пішли через аукціон, але знову мені не дали якоїсь внятної відповіді. Почали розказувати про те, що земля стоїть пусткою, що потім віддадуть військовим і т.д. Те, що більшість цих земель були роздані близьким родичам та знайомим депутатів ради та працівників мерії напевно було збігом. Попри мої заперечення, за дані рішення проголосували більшість депутатів.

Коли почали розглядати питання про надання в оренду на 10 років під сінокосіння та випасання худоби загальною кількістю близько 53 гектарів, знову поцікавився, чому дані землі не пройшли через аукціон, що дало б у бюджет набагато більше коштів - знову або мовчанка або розповіді про підтримку місцевих орендарів та подальшу передачу цієї землі військовим. На моє питання, де ж у нас в громаді є стільки худоби, що кожної сесії під сінокосіння та випасання виділяють десятки гектарів, внятної відповіді ніхто не надав. Стало очевидним той факт, що ніхто не займатиметься сінокосінням чи випасанням. Землю тупо будуть орати, садити і збирати урожаї. Заробляти, коротше. До речі ці 53 гектари в переважній більшості знову планувалося роздати родичам депутатів та працівників мерії. Знову збіг? Чому планувалося? Бо не вистачило їм голосів щоб затвердити надання в оренду, крім одного питання на 4 гектари, де заявниця дійсно має худобу та використовуватиме землі за призначенням.

Але, не думаю, що це стане зацікавленим особам на заваді і вони напишуть повторні заяви на ці самі замлі. Як напише і депутат ради, що хотів 49 гектарів землі комунальної власності в оренду на 10 років. Йому теж не вистачило голосів.

Замість післямови

Важко боротися коли ти один. Коли загальна байдужість. Коли інші відмовляються брати участь мотивуючи тим, що вони не є публічними особами. На відміну від тебе.

Але так завжди так не буде. Сподіваюся, бо після повернення зі служби, дасть Бог, хочу займатися буденними справами та жити нормальним життям, а не постійно щось комусь доводити

Дякую, що дочитали.

Підписуйтеся на мій канал в телеграмі та

мою депутатську сторінку в фейсбуці

Пишу, нечасто, але пишу)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
I
Istoryk@Istoryk

1.2KПрочитань
3Автори
2Читачі
На Друкарні з 20 березня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається