Як я провів час на Молодіжному Форумі Бучача!

Перший день

Було доволі цікаво, найцікавіше – це була взаємодія спікера зі слухачами. Я був на лекції про Емоційний інтелект, панельній дискусії про Духовництво, а також лекції про Історію української перемоги. Що про це можу сказати. На першій лекції, була дуже сильна взаємодія між спікеркою та слухачами. Завжди хтось ставив питання. Йшла можна сказати активна дискусія.

Потім обід, що про нього казати? Трошки довго засиділись на мою думку, а так чудово.

Потім я пішов на панельну дискусію, про духовенство. На мою думку, це була найкраще обговорення з цих всіх. Час пролетів непомітно. Там була навіть невеличка, можна так сказати, сутичка. Пан Сергій, який навчає стрільби з лука, і в 2016 році в Арт-дворі робив майстер-клас по цьому, висловив своє поняття духовності. В його розумінні духовність, це така собі збірка правил, які людина не хоче порушувати(доволі важливий момент, не хоче, а не не буде). Він запропонував свою версію вибору того, в що вірити. На його думку людина має пожити, як вона хоче і знайти, можна так сказати свою збірку правил, а після цього знайти релігію, яка найближча до цього. З цим не погодився такий вже більш старший чоловік(на мою думку не старше 60, не молодше 50). Вони трохи посперечались. Також пан Сергій висловив насмішку, щодо теми: “Точка неповернення” – йшлося про те, що вони вже не зможуть відійти від Бога, що вони вже настільки пов’язали своє життя з Богом, що без нього не виживуть. Пан Сергій ж сказав, що за 5 хвилин заставить їх вірити в чорта. Я не звинувачую його, бо в кожного з нас різні цінності. Цей відгук, всього лиш частина, чогось більшого. Розмислам пана Сергія є місце, але не завжди ці розмисли будуть приймати. Далі вже в загальному про дискусію. Було доволі цікаво. Ця постійна дискусія, між людьми, які виступали в ролі спікерів. Можна було ставити любі незрозумілі питання, щодо релігії(християнства) отцю(монаху).

Все це в кінцевому результаті привело мене до Арт-двору. Там я трошки не встиг на лекцію, але прийшов десь на кінці теми про Володимира Великого. Спікер відчувається так, що він така ж людина, як усі. Він говорить легко і зрозуміло. Він добавляє в свої лекції меми, приколи і все таке. Я взагалі не думав, що я буду так задоволений першим днем. Це було круто, це було весело(особливо в кінці на замку).

До речі, про кінець. Це все закінчилось тим, що всі пішли на вечерю, а після вечері всі пішли на замок. На вечері я познайомився з Михайлом, а на замку вже з його компанією. Він багато говорив про організацію різних речей, пояснював багато чого, а також показував свої фотографії з різних форумів.

На замку, на мою думку, було найкраще. Там було весело. Всі співають пісні, грають в ігри і т.д., а ще там найбільше спілкування припало саме на замок. 2 години розгрузки після такого дня – це важливо. До речі, гра в Замок і принцеса, чи як там його – це якась наркоманія, особливо буря. Всі чимось стають. Стіни можуть стати принцесами, принцеси стінами. Хлопці також можуть бути принцесами. Під час бурі всі бігають, шукають інших, як в тому приколі (https://youtu.be/MbEvsYcQoi0). До речі, я вспам’ятав один свій роздум, але то так. Якщо хлопці – принцеси, то це значить, що вони трансгендери, або якщо вони не трансгендери, то значить, що геї, або бі. Але ви на це не зважайте, просто роздум. Я нейтрально ставлюсь до LGBTQ+ спільноти. Потім всі почали співати пісні і так пройшов вечір, було весело

Ну, а потім всі кому потрібно прийшли до автобусів. Організатори почали розбиратись з водіями, хто куди їде, що навіщо і т.д. Це було довго, але за те я більше часу посидів в Бучачі. Завжди треба шукати перспективи.

Так і закінчився мій 1 день.

Другий день

Я приїхав до Бучача і зразу пішов на площу біля ратуші. Почалась лекція, було в круто. Спікери веселі, оптимістичні, відкриті. Спікери цілий час, щось говорили. Говорили про асоціації, до речі, час коли були асоціації. Говорять про асоціації, і тут на спікерів дошка падає. Всі тільки посміялись. Мені сподобалося. А ще я був пчихнув, а спікер мені сказав: “Будь здоровий”

Я прийшов на панельну дискусію про Освіту. Я зпізнився на 10 хвилин. Тут не так круто, як на іншиз лекціях, на яких я був. Ця дискусія мені не сподобалось. Інші на мою думку були інші. Але один плюс, на кава брейку можна зробити холодний чай) Ну, а ще на бейджиках помилка, але це круто, бо це ніби додає розуміння, що організатори тоже люди, і вони все ідеально організувати не можуть, що за ними зроблена величезна робота, щоб створити веселий форум. Але історії на дискусії цікаві.

Дискусія про волонтерство дуже різностороння. На ній було і круто, і сумно, і весело. Спікери шуткували, розказували свої історії. Вони критикували владу і таке все. Розказували, як голови ТГ(Бучацька, Трибухівська, Золотопотіцька) відказали їм в дискусії. Також про конкуренцію в волонтерстві, що майже всі волонтери, хочуть показати, що вони помагають більше. В кінці всі посідали за 2 столи і почали щось писати, ну як писати... 2 пишуть інші говорять. Потім почалась презентація, той хто найбільше писав.

Потім я пішов в Арт-двір, де мало бути інтерв’ю з Фреяком, але там його не було, і нас заставили писати форму зворотного зв’язку. В загальному було круто , але як на мене було замало…

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Antironga
Antironga@antironga

374Прочитань
6Автори
13Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається