Як заробити на Kickstarter у 2023 році?

Kickstarter є сайтом, завдяки якому, ви зможете зібрати гроші на проект, який вас цікавить, виконавцем якого ви є, чи то написання книги, чи створення власної фірми.

Звичайно, для втілення в життя вашої ідеї, знадобляться гроші, і інтернет-майданчик КікСтартер є тим інструментом, за допомогою якого ви зможете здійснити не тільки ваші мрії, але й поміняти своє життя на краще.

Звичайно якщо у вас достатньо творчого та підприємницького мислення.

Для початку роботи необхідно пройти реєстрацію, і максимально докладно розповісти про ваш проект. Придумайте, як максимально цікаво подати ваш проект та залучити тих користувачів, які вам його профінансують для його подальшої реалізації.

Напевно ви чули про систему краудфандингу – це колективний добровільний внесок від користувачів.

Проект може бути абсолютно будь-яким, головне, щоб він був цікавим та актуальним для відвідувачів та користувачів майданчика. Пропрацюйте ваш проект з питань маркетингу ще до початку його запуску та прислухайтеся до поради успішних керівників проектів.

Пара прикладів

Український стартап EnjoyTheWood зібрав понад 530 000 доларів на виготовлення 3D-карт світу з дерева. Це вже їхня третя компанія на Kickstarter та поки що найуспішніша. Раніше вони успішно завершили компанії по збору коштів на створення дерев’яних карт світу (понад $ 50 000) та карт міст світу ($100 000). 

EnjoyTheWood – український сімейний стартап Ігоря та Марини Фостенко із міста Ірпінь. Компанія продає декоративні вироби з дерева в 72 країнах світу. Наприклад, ціна однієї карти стартує від 35 доларів та залежить від розміру та стилю. Зараз в команді працює 16 людей, а за весь час існування стартап продав більше 20 тисяч карт по всьому світу. Компанія активно розвивається та розширює асортимент продукції власного виробництва.  

Проект харківянина Романа Ландика за 30 днів зібрав $ 185 000 з стартових $ 30 000. Verum – це навушники для аудіофілів з унікальною, за словами творця, технологією відтворення звуку. Ідея цього стартапу з’явилася декілька років тому, коли Роман вирішив перетворити своє хобі конструювання навушників у бізнес, який приносить гроші. Перед стартом компанії хлопець розіслав робочі прототипи навушників професійним оглядачам та розмістив на власному сайті посилання на їхні відгуки. Експерти відзначили якісний звук, невисоку вартість та солідний корпус пристрою. Ціна навушників і досі залишається незмінною – $349, що робить їх одними із найбюджетніших у професійній лінійці.

Успішним був проект Anchor of your style – ONLY MEN bracelet by Verge від Артема Старостенка з України. Він зібрав на його реалізацію близько 60 тис. $, які пішли на виготовлення оригінальних браслетів зі шкіри, канату чи латуні із кріпленням у вигляді якоря. Будь-якому проекту потрібна реклама у ЗМІ, соцмережах, а також не варто забувати про розсилку на електронні адреси потенційних людей, які можуть зробити пожертву.

Не заганяйте себе в рамки і не соромтеся приймати найнесподіваніші пропозиції з боку майбутніх інвесторів.

Артем Старостенко з СЕО Verge говорить про те, що важливим буде успіх ваших перших проектів, адже на них буде будуватися фундамент для реалізації ваших майбутніх ідей. Як у будь-якому іншому бізнесі, у вас буде цільова аудиторія, яка буде з вами з ваших перших проектів та поступово поповнюватиметься новими учасниками на КікСтартері.

Почніть свій проект із обдумування ідеї, завантаження на сайт фото та відеоматеріалів. Придумайте проекту назву та позначте часові рамки, протягом яких потрібно буде зібрати певну суму. Не забувайте про те, що з інвесторами та потенційними клієнтами потрібно періодично спілкуватися, відзначаючи їхні пропозиції та побажання щодо реалізації проекту.

Kickstarter – це не лише майданчик для заробітку грошей, це платформа залучення нових клієнтів та оцінки попиту вашого товару серед користувачів.

Завдяки ній, ви зможете реально оцінити попит та пропозицію вашого продукту, зробити його просування, а також дізнатися, як працює ваша реклама.

Якщо ваш проект буде успішним і на його реалізацію будуть зібрані гроші, не забудьте надіслати ексклюзивне замовлення з індивідуальними привітаннями для великих інвесторів. Це стане чудовим стартом і фундаментом для реалізації ваших майбутніх успішних проектів, цільова аудиторія яких буде вже сформована.

На закінчення відзначимо те, що на КікСтартер знаходяться проекти абсолютно різних напрямів, що говорить про те, що ви зможете проявити всю вашу фантазію для максимально успішної реалізації вашого проекту і розробити нові, нестандартні маркетингові рішення.

Тільки після вивчення історій успіху різних проектів, і спроб розміщення своїх ідей, ви зможете зрозуміти, як влаштовано все всередині і що потрібно робити ще для того, щоб ваш проект "побачили".

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

614.7KПрочитань
11Автори
461Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Цікава статейка, але на кікі наскільки я пам`ятаю, потрібно верифікувати через страйп і виходить, що створити ак страйпу з українськими даними - не можна і тому не можна далі зареєструватися. Але це якщо я не помиляюсь

Вам також сподобається