Як заробити на написанні текстових серіалів на Radish

Автори отримують гроші за кількість прочитань власних сюжетів, що мотивує їх створювати контент для "запійного читання". Є преміальні історії від затребуваних авторів, які оплачуються користувачами окремо. Наприклад, нові сезони Wolf's Bane після 7-го можна купити тільки за монети.

Найчастіше письменник задовольняється мікроплатежами від 20 до 40 центів за главу від одного прочитання. Це кілька монет від читача, кожна з яких оцінюється в 4,2 цента. Щоб вивести гроші, у профілі автора має бути не менше 50 доларів.

При цьому перші 3 глави за замовчуванням безкоштовні. Якщо почекати кілька тижнів, безплатними стають глави, що вийшли пізніше і так далі.

Читач же може як придбати монети, так і заробити їх у конкурсах, що періодично влаштовуються. Щопонеділка та щочетверга найактивнішим читачам надходять безкоштовні купони на нові історії.

Зараз у проекті працює понад 700 авторів, частина з яких заробляє, за запевненням розробників, по "кілька тисяч доларів на місяць". Дохід найбільш затребуваного автора платформи - 13 000 доларів на місяць.

Нові епізоди історій, які ще не вийшли, публікуються в мобільному застосунку до 5 разів на день. Як правило, розмір однієї публікації не перевищує 1500 - 2500 слів. Принаймні, таку планку ставлять собі розробники Radish.

Вони заявляють, що зараз на сайті тисячі історій різних жанрів: від фентезі та любовних романів до трилерів і детективів. Будь-який читач може знайти собі розповідь на свій смак.

Авторам обіцяють розумний алгоритм з пошуку аудиторії, а читачам - відповідного контенту. Розробники закликають використовувати платформу для завантаження творів, що вже вийшли (з правами автора), і пошуку нових читачів, а також для поетапної публікації майбутніх книг. Це допоможе новим авторам створити собі ім'я та завоювати інтерес публіки.

Щоб стати письменником на Radish, необхідно надіслати своє резюме в PDF-форматі та зразок тексту в прозі близько 2000 слів на електронну адресу: [email protected].

Якщо команда проєкту вважатиме ваш текст прийнятним, вас попросять написати пробний розділ будь-якого проєкту за їхнім вибором. Якщо зразок глави також влаштує розробників, вам дадуть посаду автора на Radish.

Команда проєкту запевняє, що заявок дуже багато, і наразі частіше приймають письменників, які широко представлені в медіа-сфері чи соціальних мережах.

Radish також може допомогти автору у виданні власної книжки. Для цього потрібно надати рукопис від 30 000 до 100 000 слів на розгляд.

Для просування своїх проєктів авторам рекомендують дотримуватися таких правил:

  1. Читати інших авторів і дізнаватися секрети їхньої популярності;

  2. Постійно вдосконалювати свій стиль оповіді;

  3. Відповідати на коментарі до своїх робіт;

  4. Залучати людей до обговорення;

  5. Не боятися питати поради в інших авторів майданчика;

  6. Використовувати короткі, але інтригуючі заголовки;

  7. Залучати шанувальників з інших соціальних мереж;

  8. Не забувати додавати описи до своїх історій, щоб їх легше було знайти

Складається враження, що заробити на Radish, не маючи письменницького таланту неможливо. Однак, якщо він у вас є, майданчик може допомогти знайти лояльну аудиторію і напрацювати портфоліо, отримуючи за це невеликі гроші.

Куди цікавішою, на перший погляд, виглядає можливість створення власного "Radish". За найоптимістичнішими оцінками, створення сайту і застосунку з подібним функціоналом обійдеться не менше ніж у 400 000 гривень.

Не кажучи про рекламні витрати щонайменше в половину цієї ж суми - 200 000 гривень, на розкрутку проєкту і створення бази лояльних читачів, готових платити за новий контент. Поки інвестиція видається досить ризикованою.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

749.3KПрочитань
11Автори
565Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається