Як заробити на повітрі: відкриваємо магазин надувних меблів

Переваги таких меблів безсумнівні: низька ціна (особливо в порівнянні з цінами на аналогічні корпусні та м'які меблі), невелика вага та компактність, що дозволяє без зайвих незручностей зберігати непотрібні в даний момент меблі та знижує витрати на її транспортування. Надути меблі можна за допомогою спеціального насоса, що йде в комплекті.

Такий гарнітур ідеально підходить для облаштування квартир, що здаються в оренду, та дачних будинків. Ці меблі досить міцні, довговічні, гігієнічні, легко чистяться і ремонтуються. Крім того, асортимент подібних предметів інтер'єру дуже широкий і включає великий вибір як моделей, так і кольорів.

Види надувних меблів

Особливим попитом користуються меблі з повітряних блоків, які збираються на кшталт конструктора. Герметичні блоки, які не потрібно додатково підкачувати протягом трьох років активної експлуатації, надійні, довговічні та практичні. З них можна скласти практично будь-який вид меблів - від крісла до ліжка. Крім звичайних споживачів, ще одним каналом збуту таких меблів можуть стати громадські заклади — клуби, дитячі садки та школи, кафе тощо, оскільки виробник дає 10-річну гарантію на меблі навіть за інтенсивного її використання.

Недоліки

Є у надувних меблів і свої недоліки, які варто враховувати при відкритті власного бізнесу. Котячі пазурі або сигарета, що горить, можуть завдати їй набагато більше шкоди, ніж корпусній мебелі (правда, і полагодити її буде набагато простіше і дешевше). Через особливості виробництва ц використовуватися за призначенням швидше як тимчасовий варіант (наприклад, для гостей), так як щільний прогумований матеріал не пропускає повітря і вологу, на відміну від звичайних матраців.

Пошук постачальників

Купувати надувні меблі можна як безпосередньо у виробника, так і в українських представників. В останньому випадку ціна за блок (або за одиницю товару) буде відсотків на 30–50 дорожча, але для невеликої партії це може бути вигіднішим, ніж пошук закордонних постачальників та оплата за міжнародну доставку.

Вибір приміщення

Вибирати під магазин окреме приміщення недоцільно, принаймні на першому етапі роботи. Краще зняти невелику площу в торговому центрі (від 7000 грн/міс.) або пропонувати свій товар на реалізацію в звичайні меблеві магазини. Останній варіант дозволить значно заощадити на оренді та зарплаті продавцям, але не сприяє зниженню роздрібної вартості меблів, які позиціонуються як недорогі. Тому як основний інструмент продажу можна використовувати інтернет-магазин з доставкою по місту або регіону (від 10 тис. грн. на розробку сайту та оплата послуг кур'єра).

Реєстрація бізнесу

До витрат на реєстрацію юрособи (якщо плануєте відкривати власний магазин) додайте витрати на купівлю касового апарату і зарплату продавцям (від 15 000 грн/міс. на одну особу). Для відкриття одного інтернет-магазину можна буде зареєструвати ФОП та приймати оплату банківським переказом.

Просування бізнесу

Так як надувні меблі все ще досить новий товар для українського споживача, то мінімізувати витрати на рекламу навряд чи вдасться, якщо ви розраховуєте на добрий прибуток. Інтернет-реклама на сайтах відповідної тематики та в соціальних мережах залучить покупців на ваш сайт, а традиційні форми реклами та просування (оголошення у ЗМІ, участь у виставках, акції для дизайнерів), система знижок та бонусів допоможуть збільшити продажі у вашому звичайному магазині.

Супутні товари

Не має значення, який магазин ви відкриваєте — традиційний чи віртуальний (або обидва одразу). У будь-якому випадку необхідно подбати про супутні товари (запасні насоси, чохли, латки та клей) та додаткові послуги (ремонт, чищення).

Вартість товару

Оптова ціна за один блок для збірних надувних меблів складає 150–250 грн., залежно від постачальника та вартості доставки. Наприклад, на середній за розмірами диван знадобиться близько 10 блоків. Якщо ви закуповуєте цільні меблі, вартість однієї одиниці становить від 200 грн. Залежно від виробника, розміру, матеріалів, наявності вбудованого електричного насоса ціна може збільшитись до 2–3 т. грн. Роздрібна націнка на дешеві моделі складає 150% та вище. Цінник на дорогі меблі в роздріб буде на 30–50 % вищим за оптову ціну.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

612.7KПрочитань
11Автори
459Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається