Публікація містить рекламні матеріали.
Топ-10 лучших 4К-телевизоров – Рейтинг 2023 года

Сьогодні вже можна з упевненістю говорити, що 4К-формат (3840×2160 пікселів) є стандартом для всіх ТВ з розміром від 43-дюймів. Буквально ще кілька років тому, повірити в таке швидке поширення цього дозволу було складно. Ймовірно, в найближчому майбутньому ми побачимо аналогічну картинку з 8К, хоча в даний час говорити про цей стандарт і про його необхідність поки що складно. З огляду на це ми підготували рейтинг найкращих 4К телевізорів 2024 року, в якому представлені популярні рішення на різних технологіях:

  1. IPS і PLC – рідкокристалічні матриці, що мають найширше поширення (поки що) незалежно від розміру панелі. Ця технологія дозволяє виробникам досягати гарного кута огляду, високого рівня кольору, яскравості та контрастності за адекватної ціни;

  2. VA– такі матриці, як правило, мають більш ефективне заднє підсвічування, оскільки субпікселі розташовані вертикально. У преміум-сегменті телевізори на цій технології радують якіснішою перенесенням кольорів, чого не можна сказати про вугілля огляду;

  3. OLED – преміальна технологія, суть якої полягає, перш за все, у кращому відображенні чорного кольору. Втім, кольоропередача та кут огляду – теж на максимумі.

  4. QLED – ця технологія використовується компанією Samsung. Йдеться про матриці на квантових точках (технологія не доведена до досконалості). Рівень яскравості телевізорів на цій технології вдень обходить аналогів, але телевізори більш масивні, ніж рішення на OLED через наявність додаткового шару підсвічування.

Xiaomi Mi TV P1 43

Магазини

Посилання та ціни

DENIKA

Від 13 547 грн

ROZETKA

Від 14 716 грн

Відкриває топ-10 телевізорів 4К популярна модель серії Xiaomi Mi TV P1, діагональ якої становить 43 дюйми. Це рішення має вже нову матрицю, яка вигідно виділяється на тлі попередників вищим рівнем яскравості, покращеним калібруванням та глибиною кольорів. Працює ця лінійка нових ТВ від Сяомі на базі Android TV 10, що дає змогу скористатися величезною кількістю софту. Розумний телевізор підтримує голосове керування, реагуючи на відому команду Окей, Google. Необхідно відзначити стабільну роботу та швидкість реакції, що можна пояснити використанням процесора Mediatek MT9611. Передбачено гарну програмну оптимізацію, що можна пояснити підтримкою технології HDR10 та Dolby Vision. Тішить і можливість відтворення звуку Dolby Digital.

Плюси:

  • добрий звук;

  • покращена матриця;

  • стабільна робота;

  • просте управління;

  • чистий Андроїд.

Мінуси:

  • швидко розкуповують.

Philips 55PUS8818

Магазини

Посилання та ціни

ЦИФРА

Від 34 392 грн

З погляду співвідношення ціна/якість – це безперечно хороший телевізор, що має не тільки фірмове підсвічування (Ambilight), а й просунуту аудіосистему. Вона підтримує Dolby Digital та DTS:X, а потужність досягає 40 Вт. При цьому модель Philips 55PUS8818 має фірмовий процесор P5 Perfect Picture та працює на системі Google TV. При цьому телевізор позиціонується як геймерський, адже підтримує частоту зміни кадрів у 120 Гц, має низьку затримку та технологію VRR з ALLM. Також наголосимо на наявності сучасних цифрових портів, один з яких підтримує eARC. Щодо картинки підкреслимо, що фірмове фонове підсвічування дійсно покращує сприйняття контенту, кольори сприймаються яскравими та насиченими, хоча це складно порівнювати з OLED-технологією.

Плюси:

  • потужність звуку;

  • фонове підсвічування;

  • сучасні порти;

  • частота зміни кадрів;

  • функції для геймерів.

Мінуси:

  • не преміальна матриця.

TCL 55C845

Магазини

Посилання та ціни

STYLUS

Від 49 562 грн

MTA

Від 49 999 грн

Рейтинг телевізорів з 4К TCL поповнює лінійка 55C845, що працює на процесорі AiPQ Engine Gen 3. Цей чіп продемонстрував досить високі показники в контексті обробки HDR-контенту та покращення звучання. Велика панель має QLED-технологію та преміальне підсвічування Mini LED з кількома сотнями зон локального затемнення. Рівень яскравості при цьому довели до 2000 Ніт. Це гарантує дійсно насичену картинку з мінімальною кількістю розривів, хоча в плані реалістичності до Samsung та LG все ще далеко. Щоправда, телевізор із такою діагоналлю у корейців коштуватиме набагато дорожче.

Великий телевізор з акустикою від ONKYO, сумарна потужність якої 50 Вт. Є Mini LED і сучасний процесор з ІІ.

Плюси:

  • висока яскравість;

  • дорогий процесор;

  • добрий звук;

  • частота зміни кадрів 120 Гц.

Мінуси:

  • складно причепитися до чогось, порівнюючи ціну з конкурентами.

Samsung QE-43Q60B

Магазини

Посилання та ціни

MOYO

Від 19 999 грн

Безумовно, популярним 4К-телевізором на QLED-матриці сьогодні вважається модель південнокорейського виробника серії Samsung QE-43Q60B. Потужність звуку досягає 20 Вт із підтримкою Dolby Digital. Слід зазначити, що це ТВ вже належить до преміального класу, що можна пояснити квантовою матричною технологією. Яскравість, різкість та контраст дуже високий, на рівень вищий, ніж у IPS-аналогів. Необхідно також наголосити на підтримці швидкого процесора 4К, який дозволяє оптимізувати будь-яке зображення на програмному рівні. Передбачено апскейлінг до зазначеного дозволу. Відображається сто відсотків кольорової гами, реалізовано технологію OTS Lite. Як ви розумієте, йдеться про повноцінний 3D-звук.

Плюси:

  • матриця іншого рівня;

  • функціональна модель;

  • рівень контрастності;

  • яскраве зображення.

Мінуси:

  • не низька вартість.

OLED LG OLED55C2

Магазини

Посилання та ціни

MOYO

Від 67 999 грн

Ще один незрівнянний 4К-телевізор з OLED-екраном та 10-бітною глибиною кольору. Модель OLED LG OLED55C2 має приголомшливу, «соковиту» картинку. Її доповнює розширений динамічний діапазон та технологія Dolby Vision IQ. Працює телевізор на базі потужного інтелектуального процесора 9 Gen 5, який може покращувати контент з спочатку низькою роздільною здатністю. Передбачена кадрова синхронізація AMD FreeSync та NVIDIA G-Sync. Хороший функціонал та просте управління аргументоване підтримкою фірмової ОС серії webOS 6.0. Ще однією особливістю є підтримка аеропульту Magic Remote. Високу гучність та якісний звук гарантують динаміки з сумарною потужністю 40 Вт.

Плюси:

  • відмінний звук;

  • підтримка апскейлінгу;

  • розумний процесор;

  • 10-бітна матриця;

  • рівень яскравості.

Мінуси:

  • не виявлено.

Що врахувати при виборі 4К телевізора?

Відверто кажучи, ми довго розмірковували над тим, що має враховувати користувач, який не знає, як вибрати телевізор із підтримкою 4К дозволу. В результаті вирішили припинити орієнтуватися сліпо на свої амбіції, адже за нас уже реалізували поставлене завдання спеціалісти різних ресурсів. Зокрема, порівняти кілька моделей за характеристиками можна на просторах DisplaySpecifications. Важливо лише пояснити, яку роль відіграють ті чи інші параметри під час використання такої техніки:

  1. Тип матриці – насправді, вага асортимент технологій зводиться до трьох варіантів: TFT (застарілий варіант), VA та IPS. Останні дві матриці мають багато різних підвидів, включаючи QLED, OLED і Це більш просунуті продукти, але для привернення уваги покупців багато брендів використовують неординарні назви.

  2. Підсвічування – це дуже важливий параметр, від якого залежить яскравість та інші характеристики. Найпростішим варіантом вважається Full Array, також Edge. Преміальний та найкращий тип підсвічування – це Direct.

  3. Частота оновлення – цей показник відповідає за плавність відтворення спортивного або екшен-контенту. Для любителів спортивних передач та бойовиків доцільніше орієнтуватися на моделі з підтримкою частоти до 100 Гц і більше.

  4. Рівень яскравості – повинен дотримуватися мінімум для повноцінної роботи технології розширеного динамічного діапазону (HDR). Фактичні показники при цьому багато в чому залежать від типу та якості реалізації підсвічування.

  5. Інтелектуальні функції – у цьому питанні багато залежить від ІІ кожного конкретного бренду. Відмінні розумні процесори сьогодні випускає Samsung та LG. Їхні моделі підтримують апскейлінг, технології з покращення звуку, можуть усувати шуми, змінювати різкість та багато іншого.

Рекомендації щодо вибору телевізора від експертів

Ми також врахували популярні питання користувачів та поради від професіоналів, які допоможуть визначитися з вибором 4К телевізора для дому:

  1. Навіщо потрібна технологія Upscaling? Незважаючи на стрімкий прогрес у сфері реалізації 4К-контенту, сьогодні ще багато фільмів, мультиків та відеороликів у менш якісному дозволі подорожують мережею. Технологія Upscaling дозволяє масштабувати контент до формату, який підтримує телевізор.

  2. Чим відрізняється OLED від технології QLED? Не заглиблюючись у тонкощі реалізації цих технологій, і факт недосконалості QLED, відзначимо, що матриці на базі квантових точок мають більш просунуті світлофільтри, і гарантують соковитішу і яскравішу картинку вдень. QLED-технологія, у свою чергу, дозволяє створювати тонкі панелі, приваблює хорошим рівнем відображення чорного кольору, приваблює максимально широким кутом огляду.

  3. Телевізор якого виробника з 4К краще вибрати у 2023 році? У вільному доступі звіти, що вказують на те, що LG займає майже 65% ринку Європи в галузі виробництва 4К-телевізорів. Щодо бюджетного сегменту, то незаперечним лідером є Xiaomi. Втім, багато залежить від конкретної лінійки, типорозміру та бюджету.

  4. Чи варто враховувати частоту оновлення кадрів чи це маркетинговий прийом? В цілому, ця характеристика відповідає за плавність контенту, що відображається. Однак, сучасні моделі південнокорейських виробників на просунутих матрицях і процесорах за умовчанням можуть тішити відмінну плавність. Питання суб’єктивне і вимагає порівняння двох моделей з різною частотою в кожному конкретному випадку.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
MC
My Choice@MyChoice

7.1KПрочитань
1Автори
4Читачі
На Друкарні з 23 червня

Більше від автора

  • Кращі йогуртниці (ТОП-6) - Рейтинг 2024 року

    Рано чи пізно вибір здорового харчування починає супроводжуватися дослідженням та вивченням складу продуктів, які ми купуємо. Тут і на запитання, чому купують таку техніку.

    Теми цього довгочиту:

    Йогуртниці
  • Кращі осушувачі повітря 2024 року для квартири та будинку

    Раніше ми вже встигли розібратися зі стереотипами, особливостями вибору та рейтингами різних кліматичних приладів, включаючи очищувачі та зволожувачі. На цей раз пропонуємо приділити трохи уваги купівлі осушувача.

    Теми цього довгочиту:

    Осушувачі

Вам також сподобається

  • Кращі кухонні ваги - Рейтинг 2024 року (ТОП-7)

    Достаток кухонних ваг сьогодні передбачає використання різноманітних опцій. Електронні рішення відрізняються на тлі застарілих механічних аналогів підтримкою високої точності, функціоналом та справедливою вартістю.

    Теми цього довгочиту:

    Ваги
  • Топ-10 кращих мультиметрів – Рейтинг 2024 року

    Відразу обмовимося, що розглядаємо побутові прилади, адже професіонали самостійно впораються із цим питанням. Що ж до домашніх умільців, тут позначимо, що необхідно визначитися з цілями перед покупкою такого інструменту.

    Теми цього довгочиту:

    Мультиметри
  • Кращі смартфони від Samsung 2024 року: (Топ-15) телефонів Самсунг

    На тлі китайських брендів, що стрімко розвиваються, темпи розвитку гаджетів південнокорейської компанії відчутно сповільнилися.

    Теми цього довгочиту:

    Samsung

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Кращі кухонні ваги - Рейтинг 2024 року (ТОП-7)

    Достаток кухонних ваг сьогодні передбачає використання різноманітних опцій. Електронні рішення відрізняються на тлі застарілих механічних аналогів підтримкою високої точності, функціоналом та справедливою вартістю.

    Теми цього довгочиту:

    Ваги
  • Топ-10 кращих мультиметрів – Рейтинг 2024 року

    Відразу обмовимося, що розглядаємо побутові прилади, адже професіонали самостійно впораються із цим питанням. Що ж до домашніх умільців, тут позначимо, що необхідно визначитися з цілями перед покупкою такого інструменту.

    Теми цього довгочиту:

    Мультиметри
  • Кращі смартфони від Samsung 2024 року: (Топ-15) телефонів Самсунг

    На тлі китайських брендів, що стрімко розвиваються, темпи розвитку гаджетів південнокорейської компанії відчутно сповільнилися.

    Теми цього довгочиту:

    Samsung