Заробіток на дизайні логотипів 💸 Дядько Франклін

Якщо ви цікавитеся дизайном і розглядаєте можливість роботи на фрілансі, то можете звернути увагу на нішу дизайну логотипів. Це затребувана послуга, за допомогою якої можна заробити перші гроші і зібрати портфоліо для подальшого розвитку себе як фахівця з дизайну.

Хто наші потенційні клієнти?

В основному, вивчивши завдання на фріланс-сайтах, можна виділити кілька "портретів клієнтів", з якими нам доведеться працювати.

- Власники інтернет-магазинів.

- Власники інформаційних сайтів та онлайн-сервісів.

- Власники YouTube-каналів.

- Власники сторінок і груп в Instagram та Facebook.

- Поліграфічні компанії, які використовують логотипи компанії для друку рекламної продукції (банери, футболки, кепки, чашки тощо).

Всі клієнти, замовляючи послугу створення логотипу на замовлення, керуються однією метою - виділити свій бренд серед конкурентів.

Стандартне завдання - створити простий логотип, що запам'ятовується, з унікальним дизайнерським елементом або колірним рішенням, щоб клієнти відразу впізнавали бренд компанії. А реалізувати такі абстрактні технічні завдання на практиці - завдання складне, але за нього можна попросити більше грошей, включивши в послугу створення прототипу і тільки потім промальовування перших варіантів дизайну.

Де брати замовлення на розробку логотипу?

Більша частина вашої рекламної кампанії буде реалізована в Інтернеті, за винятком тих випадків, коли ви будете працювати безпосередньо над друком. Ось кілька ефективних каналів для залучення клієнтів до вашого бізнесу з розробки логотипів.

- Сайти фрілансерів - найкращий спосіб для початківців. Важливо грамотно заповнити свій профіль, вказати навички, додати портфоліо (можна навіть те, що ви робили під час навчання, але не залишати порожнім), середні терміни виконання проектів та іншу корисну інформацію про себе як фахівця.

- Просування власного бренду в соціальних мережах, через власний сайт або YouTube-канал.

- Прямі продажі.

- Співпраця зі студіями розробки сайтів або seo-агентствами.

- Ведення сторінок на Behance.

Тільки після формування красивого великого портфоліо своїх робіт ви зможете вийти на хороший рівень заробітку, а головне вам буде легше продавати свої послуги. Важливу роль у просуванні відіграють і відгуки ваших клієнтів, тому просіть їх залишати коментарі про ваші роботи, це підвищує довіру нових потенційних замовників, які заходять на ваш профіль.

Що потрібно, щоб почати заробляти на дизайні логотипів?

Перш за все, потрібно вміти малювати. Це дійсно так. Якщо ви будете робити неякісну роботу або брати готові роботи і переробляти їх, то з таким підходом ви багато не заробите, крім того, до вас можуть виникнути питання по авторському праву.

По-друге, вам потрібно буде добре володіти графічним редактором, наприклад, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop або іншими.

По-третє, вміння підбирати відтінки кольорів, шрифти і вміло поєднувати все це в цілісну картинку.

По-четверте, вивчити основи дизайну, брендингу та айдентики.

По-п'яте, намагатися малювати з нуля, пропонувати креативні ідеї, а не брати готові картинки з інтернету.

По-шосте, мати хороші комунікативні навички для спілкування з клієнтами.

Всі ці навички дозволять вам розвиватися в професії дизайнера логотипів, але тільки практична робота з виправленням помилок та іншими робочими моментами дозволить вам дійсно навчитися робити красиві і якісні логотипи.

Звичайно, можна спробувати просто скористатися онлайн-сервісами для створення логотипів, але в цьому випадку вам потрібно буде включити максимум креативу, щоб виділитися, а не просто взяти перший-ліпший згенерований логотип. Приклади таких сервісів:

Canva

FreeLogoDesign

Looka

Hatchful від Shopify

Ви також можете використовувати Google, щоб знайти інші подібні сервіси.

Деякі з таких сайтів можуть стягувати плату за створення логотипу. Вартість за це невисока. В принципі, ці вкладені гроші ви відразу ж окупите після першого замовлення. Або ж ви можете просто знайти сервіси, де створення логотипу абсолютно безкоштовне.

Основні етапи виконання замовлення:

Процес виконання замовлення на розробку логотипу можна розділити на кілька етапів.

1) Спілкування з замовником. Складання чіткого технічного завдання, яке включає в себе колірну гамму, шрифти, стиль логотипу та приклади тих робіт, які сподобалися клієнту.

2) Отримання передоплати в розмірі 15% - 20% від суми замовлення.

3) Створення декількох варіантів ескізів логотипу (зазвичай 3 - 4 штуки). Надсилаємо клієнту. Він обирає один, на його думку найбільш вдалий варіант, з яким ви продовжите подальшу роботу.

4) Фіналізація обраного варіанту логотипу та його презентація клієнту.

5) Незначні правки за необхідності.

6) Отримання оплати за роботу.

7) Передача клієнту вихідних файлів, а також варіантів логотипу у форматі png (прозорий, без фону), svg або будь-якому іншому зручному форматі зображень.

Разом з логотипом клієнт може попросити створити фавікон (іконку для сайту). Також ви можете продавати готові логотипи на спеціалізованих сайтах, таких як Graphicriver.

Скільки я можу заробити на дизайні логотипів?

При повній зайнятості фріланс-дизайнер логотипів може заробляти $400 - $600 на місяць. Якщо ви надаєте послуги зі створення корпоративного дизайну для бренду, то в цьому випадку заробіток може бути вище $1000 на місяць. На старті варто розраховувати на $150 - $200, це неповна зайнятість, а вільний час можна витрачати на навчання та вдосконалення навичок. Згодом, у міру зростання навичок і портфоліо, заробіток дизайнера логотипів зростає, і ви навіть можете виконувати і супутні роботи, наприклад, малювати дизайн сайтів або додатків.

Висновок:

Дизайн логотипів - непогана ніша для старту на фрілансі, щоб отримати перші гроші і зібрати портфоліо. Пізніше ви зможете стати або професіоналом у цьому сегменті ринку і підняти вартість робіт, або зайнятися суміжним напрямком дизайну, що дасть можливість зростати фінансово.

ТЕЛЕГРАМ

На зв’язку 🤝 Дядько Франклін

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Дядько Франклін
Дядько Франклін@franklin_corp

Money making в телеграмі

1.5KПрочитань
0Автори
9Читачі
На Друкарні з 28 березня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається