Заробіток на скальпінгу криптовалют

Чому ви працюєте з 9 до 5, якщо криптотрейдинг - це, по суті, безкоштовні гроші?

Час від часу я натрапляю на подібні твіти на X. Не знаю, чи хотів автор допису зробити це щиросердечним зізнанням, чи саркастичним коментарем (зазвичай це відбувається, коли ринок падає). Але мушу визнати, що в цій заяві є частка, якщо не 80%, правди.

Анекдотичним прикладом може бути типовий день з мого життя. (Примітка: коли ринок хороший).

Я, з мозком, схильним до синдрому дефіциту уваги з гіперактивністю, прокидався в деякі дні, не бажаючи нічого, окрім як валятися на ліжку протягом двох годин, перш ніж робити що-небудь ще. За ці дві години я відкривав свій улюблений додаток CEX, дивився на певний знайомий мені токен, вивчав графік, і до кінця цих двох годин я заробляв гроші. Реальний прибуток.

Іноді здається несправедливим, наскільки це було легко.

Чому скальпінг

Скальпінг - це результат недовіри до цін на токени, а отже, і до ціноутворення на токени в цілому. Не допомагає і те, що з огляду на те, що сталося останнім часом, погляд на криптовалюту в 2024 році можна сміливо звести до одного висновку: Основи більше не мають значення.

Все - це мем.

Це цинічний погляд на речі, але на даний момент безглуздо не визнавати абсурдність крипторинку і, відповідно, використовувати його в своїх інтересах. Нічого не можна сказати напевно про те, що змушує ціни поводитися так, як вони поводяться. Це усвідомлення для багатьох заохочує короткостроковість, а отже, постійну волатильність і прагматичне ставлення трейдерів.

Скальпінг є більш безпечним способом використання ринкової невизначеності. Через короткі часові рамки він не наражає вас на класичні ризики, такі як "утримання мішків" або "одруження на мішку". Втрати обмежені. Можна сказати, що це вільний від зобов'язань підхід до криптоінвестування. Вам не потрібно піддавати себе стресу, утримуючи позиції довше, ніж це необхідно. Заходьте, працюйте і закінчуйте. А для деяких людей це просто розвага.

Однак, ось що ви не хочете чути про скальпінг

Щоб розвинути необхідний інстинкт, знадобляться роки нав'язливого щоденного перегляду криптовалютних графіків

Крипторинок поводиться досить дивно. Існує полювання на ліквідацію. Багато разів я бездумно встановлював стоп-лосс, скажімо, на рівні $3,467, і токен точно досягав цієї конкретної точки перед тим, як відкотитися назад. (Що за чортівня, Binance?)

Крім того, пам'ятаєте формації Барта, які використовували, коли Аламеда ще був з нами? (Аламеда вже помер).

Справа в тому, що на кожному кроці зацікавлені сторони намагаються змусити вас втратити гроші за допомогою всіляких трюків. Гноти шахрайства, зливи, комісії, фейкові новини, стрибки OI, жахливі фейкові новини від Комісії з цінних паперів і бірж - це завжди повна несподіванок історія. Бували випадки, коли ви лягали спати, залишивши позицію з величезним прибутком, а коли прокидалися, виявлялося, що у вас взагалі немає позиції (або вона ліквідована, або ваш стоп-лосс досягнутий).

Найбільш дратівливі графіки в криптовалюті - це ті, де токен падає, щоб повернутися до своєї попередньої ціни лише на наступній свічці.

Свічка Бумеранг

Всі ці несподіванки вам доведеться спочатку випробувати на собі, перш ніж ви зможете ними скористатися - або, принаймні, уникнути втрати грошей через них. (Ветерани ринку знають рухи ринку як свої п'ять пальців, але навіть тоді ринки все одно будуть дурити їх і робити трюки з розумом.

Це невпинне вивчення ринку є найважливішим, і для більшості людей воно недосяжне.

У цьому питанні певні типи нейро-дивергентних людей мають перевагу. Немає жодної нормальної людини, яка б вивчала ринки замість того, щоб гортати стрічку в Instagram або просто ходити на звичайну роботу і торкатися трави.

Таким чином, скальпінг підходить не кожній людині

Ринковий абсурд - це захоплюючий психотип. Але він не для всіх. Мій дофаміновий мозок знайшов це захопливим - це свого роду терапія - але я не знаю, як ви.

У той час як я вважаю, що тривале утримання ризикованої позиції викликає у мене стрес, оскільки викликає компульсивну тенденцію, деякі люди ставляться до цього набагато спокійніше, і їх дратує занадто велика кількість відкриттів і закриттів угод. (І це залежить від того, де ви живете, а також від кошмарної податкової ситуації).

Я маю на увазі, як той хлопець з Bonk, який тримав позицію з 6-кратним кредитним плечем на мемекоіні місяцями? Я б ніколи так не зміг.

Як і на кожне важливе життєве питання, відповідь - "пізнай себе". Навіть коли справа доходить до інвестування в криптовалюту, не існує єдиного стилю для всіх.

Ви повинні мати імунітет до FOMO. Але чи можете ви?

Нові люди мають великі проблеми з контролем над своїм страхом щось упустити. Чорт забирай, навіть старі люди, які бачили все в криптовалюті, не застраховані від цього.

Ключ до успішного скальпінгу - не гнатися за всім. Справжні хлопці знають, що ця можливість з'явиться знову пізніше. Можливо, в тому ж активі, можливо, в іншому. Можливо, через 3 дні, 3 тижні або 3 місяці. Просто заспокойся.

Для мене краще триматися того, з чим я добре знайомий. Неодноразово були спокуси вскочити в якісь трендові монети, але, на щастя, мій мозок часто просто лінивий (щоб розібратися в характеристиках нового токена), тому я просто дотримуюся звичного.

Потрібно вміти відпускати.

Коли я в настрої для скальпування, у мене є правило зупинятися, як тільки я досягаю певної мети по прибутку. Ви повинні знати, коли зупинитися. Не повинно бути жадібності, бажання отримати більше, поставити більше, особливо коли це відчуття приходить після першого виграшу. Виграш може послабити вас для наступного кроку. Він робить вас безрозсудним. Цей перший виграш міг бути чистим везінням, ви ніколи не знаєте. Намагатися повторити її, особливо коли ваша голова витає в хмарах, - це згубна гординя.

Прийміть те, що було даровано вам в той день, і не просіть більшого.

Той самий принцип застосовується і до втрат. У дні, коли вам не щастить, обмежте втрати, зупиніть торгівлю і закінчіть на цьому день. Відпочиньте і спробуйте знову завтра. Найкращий трюк, як і раніше, "не втрачайте гроші".

"Кожен, хто протримався в ризикованому бізнесі більше кількох років, має власну версію вже знайомого нам принципу: "Щоб досягти успіху, треба спочатку вижити". Мій власний був таким: "Ніколи не переходьте річку, якщо її глибина в середньому чотири фути". - Уривок з книги "Шкіра в грі: приховані асиметрії в повсякденному житті", Нассим Ніколас Талеб

Скальпінг не масштабується

Кілька днів тому я прочитав твіт, який, звичайно, забув зберегти, оскільки не знав, що буду посилатися на нього в цій статті. Дослівно в твіті було сказано приблизно наступне.

"У мене проблема з перетворенням 1 мільйона доларів на 7 мільйонів. Я хочу досягти високих 7-значних цифр, але, здається, мій стиль не масштабується. Кожен раз, коли я відкриваю торгову позицію, я втрачаю $10 тис.".

У мене таке відчуття, що стратегія чувака полягала в тому, щоб торгувати щодня.

При певному розмірі портфеля скальпінг більше не є розумним підходом для примноження вашого портфеля.

Скальпінг призначений для меншого капіталу, суми, яку ви можете дозволити собі втратити. І прибуток, який може бути:

  • оренда житла (на рівні країни з середнім рівнем доходу)

  • оплата (рідко використовуваних) рахунків за кредитними картками

  • запросити своїх маленьких двоюрідних братів і сестер на одноденну поїздку на природу

  • Купівля непотрібної, але бажаної речі

  • Додавання грошей до вашого фонду на випадок надзвичайних ситуацій

Ось для чого скальпінг не підходить:

  • перетворення 6 фігур в 7 фігур

  • експоненціальне зростання вашого портфеля

Коротше кажучи, прибуток і капітал від скальпінгу - це не серйозні гроші. Це більше хобі, ніж якась серйозна інвестиція або довгострокова торгова стратегія. Для мене це гарний час, щоб потренувати мозок в ті дні з низьким рівнем дофаміну, що є більш прибутковим заняттям, ніж просто гортати TikTok - або просто дивитися в стіну, прокрастинуючи.

Чи не простіше просто купити і тримати криптовалюту? Так, але справа не в цьому. Деякі люди використовують його як відволікаючий маневр, щоб не переторгувати спот-мішки. Знову ж таки, для мене це просто прибуткове проведення часу.

Деякі люди також торгують короткими термінами на іменах, в довгострокову перспективу яких вони не вірять, але визнають, що цей токен короткостроково запам'ятовується.

Мені здається, що вся стратегія скальпінгу полягає в тому, щоб не сприймати речі серйозно. Це щось на кшталт ставок, але з можливістю отримати серйозну перевагу. (Зрештою, ціни зовсім не випадкові).

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

625.5KПрочитань
11Автори
465Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається